Lissy styrker sundheden og sammenholdet i Skagen Svømmeklub

Lissy Simonsen.

Lissy styrker sundheden og sammenholdet i Skagen Svømmeklub

24. maj 2024 - kl. 17:24 - af

Selv om hun er fyldt 71, er Lissy Simonsen en af de aktive ildsjæle i Skagen Svømmeklub. I denne weekend stiller hun op til Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn.

Lissy Simonsen svømmer og dyrker vandaerobic en gang om ugen i Skagen Svømmeklub. Hver torsdag træner Lissy på det ene af klubbens to hold med tilpasset svømning for mennesker med fysiske eller psykiske handicap. Lissy flyttede fra Fyn i 2000 for at bo sammen med sin mand, Per Simonsen, i Skagen, hvor hun hurtigt blev en del af fællesskabet i Skagen Svømmeklub.

  • Det er simpelthen bare så skønt at svømme. Jeg har prøvet at tage mini-livredderprøven, hvor vi skulle dykke ned efter dukken Bobby. Det var skægt at prøve det. Jeg har også prøvet at dykke ned efter en 12 kilos vægt i den dybe ende for at hente vægten med op. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, fortæller Lissy Simonsen.

Lissy er den ældste med udviklingshandicap, der er aktiv på holdet. Den yngste er ti år og går i skole med støtte. Mange af svømmerne begyndte at træne, da de var i 6 års-alderen. Blandt dem er Nicolai og Amalie, der begyndte som små, da de var klassekammerater. De svømmer stadig og har bevaret deres venskab som voksne. 

Tryghed tæller

Marianne Axelsen var med til at oprette holdet i 1998 og har været træner siden uden pauser. Hun får god hjælp fra Jens, Gert, Anne, Jacob og Trine, der tager varmt imod svømmerne, når de kommer fra skole, arbejde og andre aktiviteter torsdag eftermiddag for at træne i Skagen Kultur- og Fritidscenter.

  • Vi møder svømmerne i forhallen, når de kommer, for at give dem følelsen af tryghed. Det giver os også mulighed for at mærke, hvordan dagen har været. Mange af vores voksne medlemmer arbejder på beskyttet værksted, og der kan nogle gange opstå konflikter, som påvirker humøret, siger Marianne Axelsen.

Satser på OL-medaljer

Hele 13 svømmere fra Skagen Svømmeklub er tilmeldt Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. De er alle indlogeret på en af skolerne i Frederikshavn hele festivalweekenden, og de glæder sig:

  • Vi har ikke snakket om andet, end at vi skal til Special Olympics Idrætsfestival. I Kolding og Helsingør havde vi 6-7 deltagere med, men når det er i Frederikshavn, kan flere holde til at være med. Det er meget vigtigt, at de hurtige svømmere tager medaljer hjem til Skagen. De yngste er tvillinger, Martin og Jonas på 15½, og de har fået dispensation fra aldersgrænsen på 16 år, siger Marianne Axelsen.

Hvor stor medaljehøsten bliver, vil vise sig søndag, når festivalen slutter. Én ting er de sportslige præstationer. Noget andet er det sociale fællesskab. 

  • OL er hyggeligt at komme afsted til. I Kolding gik Per og jeg ind med fanen. Det var vi meget stolte af. Vi er aktive hele weekenden – og til festen lørdag aften danser, synger og hygger vi os, indtil vi er trætte. Men når vi kommer hjem på skolen, skal vi altid lige kagle lidt, inden vi går i seng, siger Lissy Simonsen.

Skagen Svømmeklub er langt fra de eneste fra Frederikshavn Kommune, der deltager i OL. I kommunen er der mange idrætstilbud for borgere med udviklingshandicap, takket være en målrettet indsats fra en række klubber og foreninger. De er alle repræsenteret i paraplyorganisationen Handicapidrættens Fællesråd Frederikshavn Kommune, som Marianne Axelsen er formand for.

  • Vi arbejder for at fremme handicapidrætten i vores kommune. Det gør vi blandt andet med fælles arrangementer som ”Kom og prøv” for at give borgere lyst til at dyrke motion og være en del af fællesskabet, siger Marianne Axelsen, formand for Handicapidrættens Fællesråd Frederikshavn Kommune, og hun fortsætter:
  • Vi har nogle ubrugte midler fra de år, hvor corona spændte ben for idrætsaktiviteter. Derfor har vi i Handicapidrættens Fællesråd besluttet at bruge nogle af midlerne til at dække vores deltageres udgifter til Special Olympics Idrætsfestival 2024.

En kommentar til “Lissy styrker sundheden og sammenholdet i Skagen Svømmeklub” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Lissy styrker sundheden og sammenholdet i Skagen Svømmeklub”

  • Jette Rasmussen

    Ønsker jer en god idrætsfestival med aktiviteter og social hygge. Håber det går godt for holdet fra Skagen. Pøj pøj til jer….

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lissy styrker sundheden og sammenholdet i Skagen Svømmeklub' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger