Også aftensang i 2024

Arkivfoto.

Også aftensang i 2024

31. maj 2024 - kl. 6:19 - af

Det begyndte i dønningerne af coronaen, hvor Sankt Hansaften i Skagen var blevet aflyst to år i træk. Der manglede et fællesskab og gerne et sang-fællesskab. Derfor tog operasanger og Skagen-ambassadør Jens-Christian Wandt i 2021 initiativ til fire sangaftener ved Vippefyret ved Sønderstrand i Skagen. Titlen var ”Aftensang ved Vippefyret”, og allerede det første år samledes over tusinde mennesker og sang solen ned, fire aftener i løbet af sommeren. Aftensangen blev gentaget i i både 2022 og 2023, og nu er arrangementerne en fast del af Skagens kulturelle udbud om sommeren.

Også aftensang i 2024
Fire aftener i juni, juli og august, mødes man ved Vippefyret for enden af Østerbyvej i Skagen, for at synge solen ned. En halv times aftensang, det er gratis at deltage, og der bliver uddelt sangblade på pladsen. Jens-Christian Wandt synger for på sangene, og præsenterer dem med en lille anekdote eller historie om musikken eller digteren. Der synges 7-8 sange i alt, og alle er velkommen, folk der kan synge, dem der ikke kan synge og dem midt i mellem.

– “Det er en rigtig dejlig tradition vi i fællesskab har skabt i Skagen, med sang ved Vippefyret”, siger Jens-Christian Wandt. “Sang er verdens bedste fællesskab, dels fordi vi er sammen om fysisk at frembringe en tone, og dels fordi vi er sammen om en tekst og en melodi – så der er både noget åndeligt og noget fysisk. Det er vidunderligt at opleve så mange mennesker der har taget aftensangen til sig. Nogle aftener har vi været over 1000 mennesker. Det vidner om hvad sangen kan, og hvordan fællessangen er blevet genoplivet – ikke mindst efter coronaen.”

Vi elsker de danske sange
Sangene der synges er fra Højskolesangbogen, både de ”gode gamle”, klassikerne af bl.a. Jeppe Åkjær, Grundtvig, Ingemann, Drachmann og Thøger Larsen, men også nyere sange har fundet plads i programmet, sange af bl.a. Alberte, Anne Linnet, Benny Andersen, Halfdan Rasmussen og Tove Ditlevsen.

– “Den danske sangskat kan noget som intet andet lands sangskat kan. Den er forankret i en folkeånd og et fællesskab som samler og favner. Den sang der lyder de fire sommeraftner ved Vippefyret er helt unikt, der er en sangglæde og en sangkraft der kommer dybt fra hjertet, det er tydeligt at mærke. Vi elsker vores sange, vi er vokset op med dem, vi har sunget dem i mange forskellige sammenhænge, i glæde og i sorg, de har bundet os sammen og bragt og videre i livet når vi ikke kunne selv, for hvor ord ikke mere rækker, tager musikken over.”

AFTENSANG VED VIPPEFYRET 2024

26. juni kl. 21.00
3. juli kl. 21.00
17. juli kl. 21.00
14. august kl. 20.30

Gratis adgang – ½ times sang i sommernatten.

Info og oplysning om program, evt. aflysning ved meget dårligt vejr m.m.

tjek Facebooksiden: ”Aftensang ved Vippefyret 2024”. 

 

Vedhæftet fotos til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af Aftensang i Skagen

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Også aftensang i 2024' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger