Frederikshavn Kommunes kirker er nu på Lex, Danmarks nationalleksikon

Skagen Kirke.

Frederikshavn Kommunes kirker er nu på Lex, Danmarks nationalleksikon

5. juni 2024 - kl. 6:00 - af

Frederikshavn Kommunes 28 folkekirker er nu beskrevet på Lex, Danmarks nationalleksikon.

Beskrivelserne er baseret på bogværket Danmarks Kirker, som Nationalmuseet har udgivet siden 1933. Danmarks Kirker har endnu ikke beskrevet kirkerne i Frederikshavn Kommune, men de er nu alle beskrevet på lex.dk.

I et samarbejde mellem Nationalmuseet og lex.dk bliver Frederikshavn Kommunes kirker og senere alle andre folkekirker i Danmark gjort gratis tilgængelige for lex.dk’s mange besøgende.

For hver af kommunens folkekirker findes der nu en artikel med flotte billeder og beskrivelser af beliggenhed, kirkegård, bygningshistorie, kalkmalerier, inventar og gravminder. 

Baggrunden for projektet er den kulturarv, de danske kirker rummer. Den udgør en enestående kilde til såvel Danmarkshistorien som til kristendommens mere end 1.000-årige historie i Danmark.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu i samarbejde med Danmarks nationalleksikon, lex.dk, kan give fri adgang til kvalitetssikret viden om hver eneste af de i alt ca. 2.350 danske kirker på lex.dk”, udtaler Michael Andersen, forskningschef på Nationalmuseet og ansvarshavende redaktør for Danmarks Kirker.

”Med god støtte fra Augustinus Fonden kan vi nu tilføje ca. 2.350 nye artikler.” siger Niels Elers Koch, bestyrelsesformand for lex.dk. Han fortæller, at lex.dk allerede indeholder ca. 240.000 artikler og hver måned har flere end 2 mio. besøg.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommunes kirker er nu på Lex, Danmarks nationalleksikon' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger