Jeckels Fond fylder 40 år i fin form og…..

Gry Munck og Lars Mikkelsen.

Jeckels Fond fylder 40 år i fin form og…..

7. juli 2024 - kl. 7:50 - af

……  vil fortsætte med at støtte initiativer i Gl. Skagen.

Der findes mange fine historiske og kulturelle perler, som man kan fornøje sig med at kigge på omkring det kendte og historiske Jeckels Hotel i Gl. Skagen:  Gravsten på kirkegården, en høj skulptur af Niels Helledie, en speciel vindfløj tegnet af Alfred Hansen, og indendørs på Jeckels Hotel er der mange malerier. Her tilbydes også kunstnerophold og som noget nyt pop-up foredrag.  Alt sammen støttet af en fond, som de færreste kender – det skal der nu ændres på.

Søg til gavn for byen

”Fonden til bevarelse af Jeckels Hotel” har to formål; At virke for bevarelsen af Jeckels Hotel i Gl. Skagen og at virke for bevarelsen af Gl. Skagens særlige miljø. Indtægterne i fonden kommer af det lille bidrag alle ejere i forening betaler igennem deres kontingent.

Fonden kan i år fejre 40 år som ejer af Jeckels Hotel, og fonden har fortsat som formål at støtte initiativer til gavn for Gl. Skagen. Alle er velkomne til at søge fonden, hvis projektet er med til at løfte oplevelsen ved at være i Gl. Skagen.

Det fortæller formanden for “Fonden til bevarelse af Jeckels Hotel” Lars Mikkelsen og hotellets leder Gry Munck.

De bor begge i Skagen, er forholdsvis nye på posterne og ser på det kendte Jeckels Hotel med friske og begejstrede øjne.

– Jeckels Hotel har så meget potentiale og historie, som vi gerne vil dele ud af og byde folk indenfor til at opleve, fortæller de.

Bygningen, der i dag huser Jeckels Hotel har ligget på den skønne placering tæt på havet siden 1826. Allerede fra slutningen af 1860-erne blev der drevet hotel af Fru Jeckel, og navnet Jeckels hotel har holdt ved lige siden under de forskellige ejere.

11.oktober 1984 blev hotellet overtaget af “Fonden til bevarelse af Jeckels Hotel”.

2100 ejercertifikater

Hotellet består i dag 42 timesharelejligheder med over 2100 ejercertifikater, og netop tankegangen om at dele (to share) kan noget særligt.

– Vores gæster føler et ansvar, de deles om at eje en fantastisk smuk bygning, og deleøkonomi er også en del af tidsånden i dag, forklarer Gry Munck.

 – Derudover har timeshare den klare fordel, at ejerne ikke skal tænke på vedligehold, og de får en service, hvor alt er klart, når de kommer, så de bare kan holde fri, siger hun.

Der værnes om hotellets sjæl. Jeckels er noget særligt i kraft af de mennesker, som gennem tiden har boet her. Mennesker er forskellige, og kunsten rundt omkring afspejler stedets historie.

Kunsten rundt omkring på Jeckels har netop det til fælles, at den har en særlig tilknytning til hotellet.

Skøn blanding af kunst

De mange kunstværker er en herlig charmerende blanding af stilarter fra malerier af Michael Ancher og Carl Locher til en lyserød buste af en kvinde, der har et lys i hårtoppen, fordi der er tale om en lysestage skabt af den nulevende kunstner Karen T.

Så når nye gæster undrer sig over, at der for eksempel hænger neonkunst ved siden af kontoret, får de historien om, at kunstværket er en gave fra en af de allerførste ejere af et timesharecertifikat i 80-erne.

Neonkunst var populært den gang, og Jeckels eksemplar var en fin gave fra kunstneren Gun Gordillo, Freddy Fraeks kone.

Del af Jeckels historie

Og sådan er der altid en god forklaring på, hvorfor kunstværkerne har fået deres plads, selvom værkerne ikke lige passer i stilen til et badehotel. Værkerne kan også været doneret af kunstnere, der har arbejdet under deres ophold.

Gennem årene har fonden bakket op om udøvende kunstneres arbejde og gør det stadig. Der er faktisk et lille atelier på matriklen, og fonden råder over kunstnerlejligheder.

– 18 uger om året har fonden rådighed over kunstnerlejligheder, som alle kan søge om. Man skal søge senest 1. oktober om et ophold i ugerne fra uge 43 til uge 10, og hvis de har lyst, inviteres de til at holde et foredrag i løbet af ugen, forklarer Lars Mikkelsen og Gry Munck.

Inviterer til foredrag

Sådanne pop-up foredrag har de nu haft to gange inde i havestuen. De bliver slået op på Jeckels facebookside og er tænkt som en god aktivitet udenfor sæsonen, hvor Gl. Skagen virkelig kan noget helt andet end om sommeren.

– Vi har jo gæster hele året og vil gerne have flere til at få øjnene op for, hvor fantastisk smukt her er om vinteren- alt er snehvidt og der er fred og ro, siger Gry Bigum Munck, der blev ansat i sit drømmejob som hotelchef i maj 2022, og derfor nu har oplevet to magiske vintre på stedet.

Hotellet har stor gavn af fonden som ejer.

Man har blandt andet fået forskønnet hele parkeringsområdet, som ligger ud til Jeckelsvej, som er vejen ned til vandet. Igen noget, der gavner hele området.

Der blev lys på vejen

Fonden har faktisk i sin tid betalt belysningen på Jeckelsvej, og man har bidraget til kystsikringen på hver sin side af Solnedgangspladsen.

Kulturarv har også fået støtte. På den lille kirkegård over for hotellet, hvor byvandringerne kommer forbi, ligger flere af hotellets tidligere ejere såsom Rudolph og Nicoline Jeckel, Julius og Anna Heinzelmann samt Marie og Holger Kietz.

Båndet mellem Jeckels hotel og Gl. Skagen et stærkt og har altid været det.

Efter 40 år er der gang i et generationsskifte på det berømte badehotel. Et generationsskifte blandt gæsterne, i ledelsen ja selv inventar såsom køkkener og møbler er ved at blive skiftet ud i lejlighederne.

Der skal yngre mennesker ind i lejlighederne, og deres børn kan nede i baghaven benytte Gl. Skagens eneste legeplads. Børnefamilierne kan bo i en af de store lejligheder med plads til seks personer.

– Jeg håber virkelig en ny generation vil tage ejerskab på hotellet og forelske sig i Jeckels som så mange andre har gjort før dem, siger Gry Munck.

Overvejer du, at blive del af fællesskabet er der altid mulighed for en rundvisning på hotellet, høre de gode historier, ligesom alle er velkomne til foredragene og til at kigge ind og se Jeckels meget forskellige kunst.

Fakta om timeshare

  • På Jeckels er der 42 dejlige ferielejligheder, og de findes i forskellige størrelser – fra 2 til 8 beboere.
  • En ferielejlighed på timeshare basis på Jeckels betyder, at du betaler for den periode, du ønsker at bo i lejligheden.
  • Købsprisen på en given lejlighed afhænger af lejlighedens størrelse samt ugens placering i året
  • På Jeckels.dk er der en oversigt over timeshares til salg.
  • Når du køber en timeshare-lejlighed, købes brugsretten til en bestemt ferielejlighed i en bestemt uge hvert år. Som ejer har du således den fulde dispositionsret over ferieboligen i den eller de uger. Du kan benytte ferielejligheden selv, låne den ud, leje den ud (selv eller via receptionen på Jeckels) – eller du kan vælge at melde dig ind i en bytteorganisation, som giver mulighed for at benytte en anden feriebolig et andet sted i verden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeckels Fond fylder 40 år i fin form og.....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger