Hovedgaden – fra Mindestøtten til bilholdepladsen

Hovedgaden – fra Mindestøtten til bilholdepladsen

27. januar 2009 - kl. 9:43 - af

– en rask billedkavalkade i Tinghuset.
Hvor var købmand Rosenberg og Magasin du Nord? Den slags spørgsmül kan udløse en vild og heftig diskussion om butikkers placering i tid og rum nür skagboer samles ved kaffebordet.

Skagen har jo forandret sig – som alle gode byer skal – nye boligkvarterer skyder bestandig op, selv om folketallet daler. Facaderne pĂĽ hovedgaden Sct. Laurentii Vej ĂŚndres hyppigt – strĂŚkningen er som en levende organisme. Nye ejere kommer til, bygninger forandres og butikker renoveres.
Set over en lĂŚngere periode er forandringerne ganske voldsomme, og det er faktisk sĂŚrdeles indviklet at fĂĽ styr pĂĽ, hvad der har vĂŚret gennem tiderne pĂĽ hovedgadens mange matrikler.

Fra starten var Sct. Laurentii Vej en skønsom blanding af beboelse og butiksliv med velproportionerede huse pyntet med elegante kviste. Mange i smukke, røde sten, enkelte gul- eller hvidkalkede.
Nu er husene blevet pumpet op med en ekstra etage og de smü kviste er nogle steder erstattet af monstrøse udbygninger. Alt i den bedste mening, men müske ikke altid lige heldigt i udførelsen.

Skagen Lokalhistoriske Forening har vÌret i Tinghusets billedarkiv og kigget pü fotografier fra strÌkningen mellem Mindestøtten og Bilholdepladsen, sidstnÌvnte ogsü kendt af et mindretal som Viggo Hansens Plads.
PĂĽ torsdag den 29. januar kl. 19.30 kan man i Tinghuset fĂĽ lov at kigge med, nĂĽr der bladres i fotografialbummet.
Man kan møde barber West, købmand Iversen, skrÌdder Sørensen, hotelejer Østergaard, postmester Fryd, cykelhandler Thomsen, skomager Olesen og mange andre hÌdersmÌnd og -kvinder, der har haft deres virke pü denne del af hovedgaden.

Der bliver rig lejlighed for alle til at give deres besyv med, og samtlige deltagere inklusive arrangørerne bliver med garanti klogere pü denne del af byen.
Alle vil for fremtiden vide om Østerbyens Farvehandel lü til venstre eller til højre for købmand Winther, og alle vil kunne udpege det sted, hvor sygekassen, Fjerdingstads sølvsmedie og Massøsen havde til huse.

Der er gratis adgang til forestillingen, men pladsen er som bekendt begrĂŚnset af rĂĽdstuens fire vĂŚgge.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hovedgaden - fra Mindestøtten til bilholdepladsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger