Ny flot fotoudstilling åbnet på Skagens Museum

Ny flot fotoudstilling åbnet på Skagens Museum

2. februar 2009 - kl. 12:11 - af

Fredag eftermiddag var vi mange som trodsede håndboldkampen i TV, og mødte op til den officielle åbning af den nye og flotte fotoudstilling på Skagens Museum.

“Altid som aldrig før” hedder udstillingen, og er opbygget over 14 fotokunstnere som besøger Skagen. Det er et udvalg af danske fotografer som med kunstneriske øjne har forholdt sig til Skagen 100 år efter, at Skagens Museum blev stiftet, og generationer efter at skagenskolonien blomstrede.

Udstillingen skulle egentligt have været åbnet af kulturminister Carina Christensen, som havde givet tilsagn om at deltage, men desværre valgte hun i sidste øjeblik at tage til håndbold i Kroatien. I stedet blev udstillingen åbnet af Direktør for Ny Carlsbergfondet, Hans Edvard.

De fotografier, som kunstnerne optog under deres ophold i Skagen, har Ny Carlsbergfondet givet som gave til Skagens Museum i anledning af museets 100 års jubilæum i oktober 2008, og det er disse værker, som nu præsenteres i form af en udstilling.

Samtidig med Altid som aldrig før vises museets faste samling i en ny og spændende tematisk ophængning, så publikum kan danne sig et indtryk af sammenhængen mellem de nye værker i museets samling og skagensmalernes værker.

Her nedenfor kan du lytte til åbningstale af henholdsvis Direktør Lisette Vind Ebbesen, samt af Direktør for ny Carlsberg fondet, Hans Edvard. Klik på pilen for at afspille lydfil.

Åbnings tale af Lisette Vind Ebbesen:
[podcast]http://skagenmedia.com/radio/skagensmuseum_lisette_vind_ebbesen01.mp3[/podcast]

Åbnings tale af Hans Edvard:
[podcast]http://skagenmedia.com/radio/skagensmuseum_hans_edvard.mp3[/podcast]

Kunstnere: Jørgen Borg, Peter Brandes, Christina Capetillo, Krass Clement, Joakim Eskildsen, Mads Gamdrup, Nicolai Howalt, John Jedbo, Fie Johansen, Kirsten Klein, Janne Klerk, Astrid Kruse Jensen, Henrik Saxgren, Trine Søndergaard.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny flot fotoudstilling åbnet på Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger