Så er det atter tid til støjende unge i Gammel Skagen

Så er det atter tid til støjende unge i Gammel Skagen

9. juli 2009 - kl. 8:58 - af

Så er der igen gået et år og næsten på dato (sidste år den 12/7) nu er den gal igen med tyveri af redningskranse men nu får det snart en ende da jeg løber tør for kranse efterhånden, igen ind over 2 m højt stakit 6 m inde i haven flået ned fra garagen hængende på stakittet i skellet.

Foto er blot en illustration

Denne gang “kun fra mit eget skib Vitamo S.152 og samtidig nu vi er igang, en damecykel kastet ind over stakittet i går nat ekset på baghjulet og sparket vind og skæv over det hele kan afhentes på adressen her da jeg ikke har kræfter til at smide den tilbage hvor den kom, den fra lyder navnet Sonate/touring og er pink/lilla tror jeg ?.

Måske skal vi have lukket for trafik om natten lige som Gittesvej for at klare problemet ? støjen de laver har vi lært at leve med men tyveriet og hærværket kniber det med.

Med venlig hilsen

Mogens Lund, Sønderklit 25

48 kommentarer til “Så er det atter tid til støjende unge i Gammel Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

48 kommentarer til “Så er det atter tid til støjende unge i Gammel Skagen”

 • Hans Chr. Andersen (WebRedaktør)

  Denne debat er hermed lukket.

  Hvis nogen føler man har nyt i sagen, er man velkommen til at kontakte redaktionen, så skal vi overveje kommentaren.

  Med venlig hilsen
  Hans Chr. Andersen
  WebRedaktør

 • Er enig med Martin Nielsen
  Der sker vist andre værere ting i Skagen end at der bliver smidt med en flaske eller stjålet en stol. Dette er jo ikke andet end småting i forhold til det som der ellers foregår i vores bette by. Hvis der skulle bruges flere af statens og dermed vores ressourcer, så brug da disse ressourcer på mere alvorlige ting, end en stol eller lign. brug dem på at få opklaret hvem det er, der sælger stoffer og slår ihjel. En stol er blot en materiel ting , som kan erstattes, men det kan menneskeliv og afrevne lemmer altså ikke!!!

 • Torben Christensen

  Har læst indlægget fra David Mettstein og ved lidt søgning på nettet fundet frem til en person med nogle ganske afvigende holdninger. Skulle der udstedes forbud for besøgende til Skagen ville han absolut kandidere til 1. pladsen – magen til ???? skal der ledes længe efter!!
  (redigeret af redaktionen)

 • Hold da helt op en drejning Mogens artikel pludselig har taget.

  Det er blevet til en kamp mod guldkort dyre-biler million sommerhuse mm. Det lyder som om mange er bitre over at der kommer velhavende mennesker helt herop nordpå, tro mig, om det er folk med guldkort eller unge mennesker uden, som man samler sammen i gl skagen en sommer, så vil der altid blive ballade når der kommer alkohol ind i billedet,. Når det så er sagt, så skal alle da opføre sig anstændigt, hvad enten de har guld-kort eller ej, og der er altså også unge fra skagen som på deres vej hjem fra hyttefadet laver ballade, samt prøv at se skagen midtby kl 05 om morgnen, hvis hellerup drengene skal have nået alt det ballade, så må de fandme være i ret god form. God sommer til alle, også de mange bitre Skawbo’ere. nyd sommeren og vores turister som opfører sig ordenligt, dem er der jo heldigvis stadigvæk flest af 🙂

 • Hej igen.
  Hvis man læser artiklen igen, står der intet om turister (eller lokale) hvorend de kommer fra. Det var såmænd bare et hjertesuk fra en som har boet på adressen siden 1976 og gerne vil have lov til at kunne hygge sig i sin baghave med lidt rart at kigge på uden at skulle låse det inde hver nat på grund af forbi passerende fulderikker (man fristes til at tro der er noget andet galt med dem udfra det de tager med sig) det er svært at forklare den slags skøre indfald ?.
  Vi har fået redningskransen tilbage og jeg har afleveret cyklen hos politiet, og har limet stumperne fra den lille stenfigur der stod i kransen sammen igen så nu tager jeg ud og fanger mig en kippers til aftensmaden.
  Rigtig god sommer til jer alle sammen.
  Bitten/Mogens

 • til hellerup drengene, det kan godt være i kan snyde politiet, men i skal ikke tro i kan snyde skawboerne,de er nok mere kendt i gammel skagen end i er,håber i møder dem næste gang i kommer herop,for en dag er i på det forkerte sted, på det forkerte tidpungt, politi eller ej

 • Til Lene.

  SMUKT !

  Selve essensen af det hele kogt sammen til en ganske kort og præcis beskrivelse, måske lige med undtagelsen af det med afklapsningen (tror jeg nu også kun du har skrevet på grund af frustration) – for vold fremmer kun mere vold, men bortset fra det, smukt skrevet.
  😀

 • Nej – det er nu ikke alle som lever af turisterne – og det er jeg nu glad for.

  Hvis man skal finde sig i alt hvad turisterne gør – bare fordi nogle lever af dem, nej tak…
  Jeg har intet imod turister – men forventer bare at de vil opføre sig – som voksne mennesker, med respekt for andres ting.
  Så er der ingen problemer, så kan de lege med deres biler og deres guldkort for min skyld. Og jo, mange af vores egne kan også godt være med – men de skulle også have en afklapsning –
  Og ville Stranvejen bare droppe Skagen – så er vi nok nogle som var glade – jeg lever lykkeligt uden deres store biler, guldkort – og hvad de ellers slæber rundt med, jeg ville ikke bytte min tilværelse ud – for deres jetsetterliv, jeg tror, faktisk at vi er mere lykkelige – end de store forkælede drenge….
  Men en ting ved jeg – jeg agter ikke at bukke og skrabe for dem – bare fordi nogle lever af dem….

 • Jeg kender mange unge Skawboer, der gør alt det, som bliver beskrevet her på siden. Tisser op ad vores hus, smider flasker, kører på knallert i klitterne osv.( og det er hele året) Den eneste forskel, de kører ikke i dyre biler og har ikke er Guldkort, men for mig gør det ikke nogen forskel. Lad nu de stakkels turister være, det er dem vi ALLE lever af, det er der vist mange der har glemt.

 • hellerup-drenge” ejj skagen nu må i lii tag jer sammen ikk!!! :S
  såden nogen små tøser.

 • Strandvejen burde boykotte skagen og lade dem rådne op i deres egen idyl 🙂
  i er åbenbart ikke klar over den gunstige situation i sidder i lige nu. i står på kanten af en tradition, i kan vælge at skubbe den fra jer og være negative…som i jo klare fint. Eller i kan ta lortet i opløbet og benytte situationen til noget positivt. i ved hvornår “de” kommer, i ved hvor de drikker og spiser, i kan forberede jer lidt og så kan i malke de kære hellerup børn på lige fod med borgerne i roskilde under roskilde festivalen, der har man lært at vende det hele til noget positivt og lønsomt. Bare vær glade for at i ikke har en flok frådende muslimer børn væltende rundt

 • Som flere så ganske rigtigt har påpeget, så var det i uge 28 at det hele gik amok.

  På flere adresser på Viking Banke var der rent ragnarok, og især et sted ( lige overfor hvor vi bor ) oplevede vi det glade vanvid, med en kæmpe trampolin, samt masser af have møbler, og andre genstande, der flød overalt i haven.

  Politiet ankom dog til adressen nogle dage efter, og derefter forsvandt de mange genstande ret hurtigt, så at påstå at politiet ikke tager det alvorligt, er fuldkommen meldt hus forbi. De efterfølgende dage har vi ved flere lejligheder haft en patrulje kørende langsom forbi, for at se hvad der fandtes i haverne i området.

  Samme udlejnings ejendom har her i uge 29 også besøg af nogle unge mennesker, der også fester og spiller musik. De opfører sig til gengæld eksemplarisk, og selv om vi bor lige overfor dem, har vi på intet tidspunkt haft problemer med dem.

  I nat blev en af deres biler udsat for hærværk, da en kæmpe flisesten er kastet igennem den ene bagrude.
  Jeg håber ikke på, at der er tale om forsøg på selvtægt, for hvis det er tilfældet, så er det gået ud over uskyldige ferie gæster, som måske har været uheldig at leje samme ejendom, som nogle u-tilpassede unge ballade magere havde lejet i ugen før.

  Øget patruljering er et stupid ønske fra os der bor her, for politikerne har fjernet denne mulighed af spare hensyn.
  Men måske vil en ide være, at “følge” de unge hjem fra DISKOTEK HYTTEFADET, og ikke Restaurant Hyttefadet, som ofte fejlagtigt bliver nævnt.

  Hvis man ser, at de unge laver hærværk og ødelæggelser på vej hjem fra diskoteks turen, og man snupper et par gode billeder af det, vil politiet have en fantastisk mulighed for at straffe de rette personer, for som politiet selv udtaler, vil det være svært at dømme en hel flok, fordi der ligger havestole eller andet og flyder i haven, på den udlejnings ejendom som de unge har lejet.

  Og JO, problemet er meget værre i år end det har været de tidligere år.
  Spørg bare os der bor i området.

 • Martin Nielsen

  Jeg tror løsningen ville være meget simpel..

  Jeg forstår selvfølgelig nok folks frustrationer over for den grove hærværk og vadalisme som denne ballade har ført med sig, men jeg tror et eller andet sted vi har langt værre problemer end stjåldne skilte osv….

  Nattelivet i byen og ikke Gl. Skagen er meget grimmere end mange folk kan forestille sig, jeg har før set folk blive trampet på af store grupper til de ikke bevæger sig længere, eller tilfældige Nordmænd blive slået ned med flasker osv..
  en halv time efter, ( hvor alle er væk ) kommer politiet så og siger hvad er der sket???
  Patruljer ville kunne løse meget både i Gl. Skagen og i resten af Skagen hvor liv til tider er på spil.

 • lotte Scherlund

  Glad for at en har skrevet at det ogsaa sker i uge 28. Vi havde den store ‘fornøjenlse’ at bo LIGE overfor et hus paa Viking Banke – hvor der nok hver aften eller rettere dag boede ca. 25 af de unge mennesker.
  Vi oplevede det helt tæt paa i netop uge 28!!!
  Magen til arrogante og uopdragne mennesker skal man nok lede meget længe efter.
  Og politimanden der udtaler sig om at det er ikke værre i aar end det har været de andre aar burde nok lige tænke sig om – for vi har haft vores hus – fastboende – i 12 aar og har dog aldrig oplevet noget som i aar. Ganske vist var det meget træls sidste aar MEN det her var værre. Vores gader lignede krigs zoner – og da vi kom hjem fra byen lørdag formiddag havde de unge sat deres tasker og kufferter hele vejen over vores vej – og parkeret en bil foran – saa da vi forsøgte at køre ind i vores carport vidste de ikke lige om de gad flytte det – utroligt!!!
  Så det gælder begge Hellerup uger 28 og 29!!!!

 • DET ER EN FALLIT ERKLÆRING –

  jeg så de lokale nyheder i går aftes, og så og hørte politiassistent Bo Frederiksen udtale sig: “Det er ikke værre end andre år” – og “vi kan intet gøre” –
  Man hører omgående at politibetjenten ikke bor i Gl. Skagen.

  Men vi vil ikke længere stiltiende FINDE os i at blive chikaneret i eget hjem – og få ødelagt vores ting, det kan godt være at vores ting ikke er af guld og glimmer, men det er unikke ting – som vi værdsætter, og passer på, og ikke engang et guldkort – kan hjælpe.

  Det kunne nu være sjovt, hvis det nu lige var omvendt – at hvis Hellerup-drengene selv blev chikaneret, f.eks. fik deres bildæk skåret op – eller der var smidt en spandfuld skidtfisk ind i deres fine biler – så tror, jeg at politiet ville reagere anderledes – så havde de både penge og mandskab – og de unge mennesker, ville nok ikke synes, at det ville være så sjovt.
  Det er jo altid sjovere, når det går ud over andre – end en selv……

  – men nej, så ondskabsfulde er vi trods alt ikke – men grænsen er tæt på –

  jeg ved godt, at det ikke er alle fra Hellerup, der opfører sig dårligt – men de uvorne knægte skulle efter min mening have en afklapsning – en gang for alle – så de lærte at opføre sig ordentligt – og mangler polititet mandskab, så tror jeg bare, at de skal sige til – så har vi mange velvoksne som omgående kan træde til –
  og når denne afklapsning så var overstået – kunne de tage en gang terapi-snak med hr. Grønkjær – jeg tror, at den mulighed forlængst er forpasset.

  (jeg tror, at hr. Grønkjær, mener det i sin bedste mening – men vi skawboer er nok bare trætte, af endnu en gang øregas – hvor de slemme drenge, lover bod og bedring)

  Vi VIL IKKE finde os i mere – nu har vi haft sommergæster (turister) i snart vel 100 år – vi har åbnet vores by/hjem for alverdens slags mennesker: tysker, svensker, dansker, amerikaner, familier med børn, pensionister, o.s.v., – men efter dette er min dør ikke åben mere – og jeg ved, at det gælder mange andre.

  Jeg håber, at den underskrift-indsamling som er begyndt – vil blive delt ud i hele byen – jeg skriver gerne under.

  I år var det så bare Gl. Skagen – der fik trykket – men næste gang er det måske Østerby – eller midtbyen –
  – her i Vesterby – har vi haft turen for år siden – hvor en flok unge uvorne – kedede sig en aften, i deres lejet sommerhus – så brændte de såmendt bare huset havemøbler af – de skulle bare have lidt sjovt…….

  Og så forstår mange af turisterne ikke, at vi er trætte af turister – prøv og tænk – hvis alt dette foregik i jeres egen by – og så blive spist af med med følgende når man ringer til politiet: Nu er det jo sommer – og det er jo bare unge mennesker, som fester……………………

 • Jørn Grønkjær

  Kære redaktion og læsere

  Efter uroen omkring Gl.Skagen opfordrer jeg til at vi holder et ’Velkomstmøde’ for turistene på Hyttefadet eller Ruths Hotel.
  Gerne allerede i aften!

  Oplagte emner:
  • respekt for mennesker, by og natur
  • vis nysgerrighed for lokalområdet i stedet for klike adfærd
  • vær ikke nervøs selvom du ikke er i nærheden af dine naboer hjemmefra

  Bedste hilsner
  Jørn Grønkjær

  Kære redaktion

  I forlængelse af indslag som jeres kolleger på Nordjyllands Radio lavede i morges om Hellerup drengenes hærgen i Gl. Skagen, tillader jeg mig at sende disse bemærkninger.

  Det er bagsiden af turismen, når den udvikler sig til reservat sammenstød. Gruppen af venner, naboer, kolleger fra Hellerup og Charlottenlund m.v. flytter for en uge eller mere deres ’udvidede’ vaner til et lille sted, hvor lokalbefolkningen og andre typer gæster står som tilskuere på den anden side af hegnet.
  Der er tale om både hærværk og en hensynsløs støj om natten.

  Folk i disse ydre provinser er ikke så duperede, at de blot accepterer koloniherre opførsel.
  Har dog endnu ikke set Kronprinsen med vennerne heroppe endnu 

  Det kunne være oplagt at lave en åben debat med drengene foran Ruths Hotel eller Hyttefadet. Jeg er parat!

  Bedste hilsner
  Jørn Grønkjær
  Gl. Skagen

  4041 5166 – 2125 8666

  – tilflytter med mange Hellerup venner

 • Christian Pedersen

  Det er med stigende bekymring jeg har fulgt debatten her i “vores eget medie”.

  Jeg har derfor søgt at finde frem til en løsning på de 2 mest debatterede emner, og vil her skitsere hvad jeg kom frem til.

  1:”Tivolitoget” som endnu en gang er blevet erklæret for uønsket.
  2: Vore unge gæsters manglende pli.

  ad 1: Den omsorg som initiativ tager J. Grønkær udviser for byens gæster med gangbesvær, manglende viden om lokale skikke, og diverse andre mere eller mindre synlige handicap bør jo udnyttes. Den mand har jo et hjerte af guld!.

  ad2: Der kan ikke herske tvivl om at ikke mindst turistbureauet ville give “højre arm” for at slippe af med den nu landsdækkende meget negative reklame for byen.

  Her er så et spædt forsøg på en løsning:

  Hr. Grønkær udstyres med de nødvendige bevillinger således at der må køres med “Tivolitoget” på strækningen Hyttefadet og nærliggende lejede sommerecidenser i tidsrummet fra 0330 og frem til 0700.
  Med tanke på hr. Grønkærs dybe engagement i Skagens “brandet”, vil dette naturligvis være vederlagsfrit.
  Det åbner samtidig op for at der kan foretages oplæsning under turen fra Emma Gad´s Takt og Tone, evt ved den rolige og erfarne betjent Bo
  .
  Den taknemmelige stemning, der som en frisk sommer vind vil blæse gennem postnumrene fra 29- og lidt opad, vil komme byen tifold tilgode. Det der ikke selv kunne magtes, det klarede Skawboerne for os.

  Med kærlig hilsen til såvel fastboer som feriegæster

 • ja jeres store biler og guld kort kan i stikke op hvor solen ikke skinner , i hellerup unge der kommer i fars bil for og drikke hjernen ud med de andre unge der ikke kan opføre sig ordenligt .. når mor og far ikke holder øje med jer . i er ikke velkommen når i genere andre på jeres vej .. vi har også kriminalitet i skagen . men vi er desvære ikke nok mennesker til det kommer i avisen og på tv hver gang . sjovt i tror der kun bor kriminelle i kbh . men en ting der er sikkert skawboer betaler skat som alle andre og forventer derfor politiet er til rådighed for os som alle andre . til alle de unge mennesker der holder en rolig ferie i skagen som nyder og komme her .. håber i har en god ferie og i gider komme igen . til jer andre find et andet sted og hold fest måske hjemme i kbh . det er heller ikke alle de skide fisker og bonderøve i døjer med her oppe . når i selv en gang ikke får lommepenge af mor og far mere og får et job, så opdager i nok at det er dejligt med sin natte søvn hvis man skal op tidligt .. rigtig god tur hjem. helst med det samme .

 • Til Dr. Sødebent.

  Du er meget velformuleret, det må man da sige.
  Dog glemmer du en vigtig ting i dine fine ord, det er ikke pænt at tale ned til folk! Problemet ligger ikke i at Skawboerne vil have gang i den, det kan vi skam godt selv, det handler om respekt for andre og deres ting. Selvfølgelig findes der også de søde og rare unge mennesker, som gerne vil feriere i Skagen uden alt balladen, men der er desværre en gruppe, som ikke kan finde ud af det. Hvis dette bare var en lille fjer, så ville politiet nok heller ikke gøre så meget ud af det, men nu er de heldigvis vågnet op og vil hjælpe de folk, som har brug for det. Det ville da være forfærdeligt, hvis vi bare trak på skulderne og sagde: “Det er jo kun en uge om året at de er her”, skulle vi så også gøre det, når der skete være ting, trække på skuldrene og sige at det var jo nok bare denne ene gang han kørte spritkørsel!
  Jeg håber at du kan finde et andet sted at tage på ferie til næste år, så vil du jo ikke være en af de unge, som bliver “hated”.
  Med venlig hilsen eksil Skawboen (som ikke er så gammel at jeg ikke kan huske hvordan man går i byen i Skagen/Høwi)

 • Theis Lykke Jørgensen

  Helt ærligt !!!!!

  Hør nu her uanset hvor folk kommer fra laver de sku “drengestreger”, det er kun et spørgsmål om antallet af unge mennesker samlet på et lille sted.
  Det kan da ikke passe at vi skal hyle over børnene fra alle de dejlige mennesker der er så venlige at købe et hus eller lejlighed i vores lille dejlige by, tænk engang på alle de huse i højen, østerby og vesterby der ville se forfærdelige ud, hvis de mennesker i omtaler som forældre til en flok vandaler, ikke for år tilbage havde købt og istandsat de flotte gamle huse……

  Til alle jer der mener i skal under konstant politi bevogtning fordi der er lidt “gang i gaden” vil jeg da gerne gøre opmærksom på at inden for de sidste 6 måneder har været ca 10 indbrud på diverse restaurationer uden politiet har fundet ud af noget som helst, det må vi leve med, så tror i ikke i kan leve med at når der bliver samlet lidt flere end de 10000 der er tilbage i Skagen helårs, ja så sker der altså lidt mere end når jeg i januar kan cykle fra shell til solnedgangspladsen uden at møde et eneste levende væsen……..

  Gu er det da “træls” at der ryger en havenisse og en parasol pga nogle unge mennesker hvis forældre har kassen (jeg kender flere der har tjent dem selv, respekt)men tro mig det er ikke værre end hvis vi fik besøg af nogle hundrede unge mennesker fra et hvilket som helst sted i Danmark…..

  Til sidst vil jeg opfordre de unge mennesker der her på siden bliver gjort til “TERRORISTER” næste år så ta og køb en lille ting og aflever den på den adresse hvor i sidste år væltede havenissen så vi sammen kan hygge her på toppen af danmark….

 • Hvor bor de, mens de er her?

 • Anonym:… Du har fuldstændigt ret i at det ikke er jer alle der laver lort… og det er synd for dem der ikke gør, at en flok fjolser ødelægger det for dem. Så skriver du at hvis politiet var noget mere heroppe ville du indgå dem…. hvorfor mon hvis du ikke laver lort?? Så den der med i er helt dumme holder vist ikke helt…

  Dr. Sødebent: Nu er det jo ikke en forstyrret nattesøvn jeg brokker mig over… herregud jeg er sgu selv højtråbene når jeg er stiv, men jeg går sgu ikke ind i folks haver og stjæler og raserer folks ting. Det hedder vist opdragelse, men det er jo ikke sikkert din “nanny” har lært dig hvad det er.

  hvis bare i kunne nøjes med at hygge jer i klitten og nyde sommermorgenen er i sgu 100% velkomne , men så snart i sætter fod på min eller andres matrikel uden en invitation, så går i over stregen, og helt ærligt, hvis i står og mangler havemøbler, parasoller, trampoliner osv. så er der masser af byggemarkeder hvor i kan bruge jeres guldkort til at købe det en anden gang…

  Men kig ind til næste år, så giver jeg en pilsner så kan vi da tage en snak om det…

  Med venlig hilsen
  Bøge Ørtoft

 • THomas Ris,har haft dem tæt på livet, og han har ret.

  Al den ballade der har været,, var i sidste uge – alle de uvordne unger tog hjem til deres far og mor i lørdags.

  Vi kan gå og bande over de uvorne unger, men nu er de væk. Hyttefadet har tjent på det og vel også en masse handlende – men det giver selvfølgelig ikke de unger mennesker ret til at opfører sig tåbelig.

  Hvad kan man gøre ved noget sådan..

  Vi kan tage det til efterretning – samles til foråret lave en lille plan og få de unge ud af byen inden de får lavet for meget rav i den.

  Appelerer til deres forældre og prøve at gøre dem det forståeligt, at deres umulig unger ikke er vedlkomne i Skagen – hvis de kan forstå det.

  Dr. Sødebent må være syg i hovedet og på drogs – han skal være velkommen tilbage til Skagen, hvis han ikke inden den tid, er kommet bag tremmer. Han er i hvertfald dum at hører på.

  Hans CLK320 er sikkert stjålet eller købt på kredit,

 • Hvis der ikke var turister der smed en god sjat penge i Skagen, jamen så var der simpelthen ikke noget der hed Skagen længere. Så det du siger med i ikke vil ha deres penge passer ikke..! Næsten lige meget hvor du kører i Skagen er der nogen som lejer et værelse eller anneks ud, hvis det ikke er for pengenes skyld – ja så ved jeg ikke hvad det er. Nogle mere penge grisk end andre.

  Man vil aldrig kunne komme dette fænomen til livs med at i de 3-4 uger om året hvor der sker noget i Skagen, der vil der være ballade. Vi er dog fuldstændig enige om at de ikke skal gå og stjæle folks ejendele, og hvis det er tilfældet så skal de da straffes på lige fod med alle andre.

 • Dr. Sødebent

  Det er da klart urimeligt at en flok balstyriske ungtosser, heriblandt mig selv, hærger jeres smukke landsby.
  Men som så meget andet, og jeg tror især at “Skawboere” er gode til det, så bliver en fjer som bekendt, hurtigt til fem høns og for at tale lige ud af posen er i gæve nordjyder, der pænt vedhæfter jeres telefonnumre, adresser og brokkerier over en forstyrret nattesøvn, også selv nogle eklatante fiskesamlende bonderøve der ikke tit ser til københavnere endsige overhovedet har besøgt hovedstaden.

  Jeg er udemærket godt afklaret med graden af dumhed i de eskapader der er foregået i det nordjyske og vedkender mig også en form for tanke om fælles ansvar, da man hurtigt bliver sat i en bås. Men jeg vil samtidig komme med en klar appel til alle de fiskere, skiltemagere, trampolin-gymnaster og andet lokalt småfolk fra Skagen, at i sgu må slappe lidt af med jeres had.
  Der er sgu nogle der tager det stille og roligt og nyder udsigten fra (eller til) en klit en tidlig sommermorgen og nogle der værdsætter jeres smukke land. Og fat nu bare at det ikke er ALLE unge folk der hverken laver ballade eller overhovedet bor i Hellerup og rigsmandsvillaer.
  Fang nogle kippers eller blæksprutter, eller gå ned på “Skawgrillen” og fyr op for nogle pomfritter med ekstra dressing og tag en chill. Vi kommer kun og hærger een gang om året, som i jo selv fastslår! Og det er da også lidt fedt for jer lokale “klit-riddere” med lidt action ikk?.. Lad være med at “hate” på nogle unge der har det betydelig sjovere end i havde det som unge, er der da nogle “skawboer” eller bonderøve i det hele taget, der har haft æren af at drøne rundt i en CLK 320 eller noget andet køretøj med en motor på over 1.8? Formentlig ikke. Summa summarum, tak for lækker mad, til salg-skilte etc. Og undskyld fadæsen og tankeløsheden!
  Vi ses til næste år!

 • Hej.

  Er selv en af jeres så kaldte “Hellerup-drenge”… Ville bare kigge forbi og sige at ikke alle laver lort, kører guldkort igennem eller stjæler jeres ting, selvom man kommer fra Nordsjælland – det aspekt har I vidst helt glemt…

  Selvfølgelig ‘burde’ politiet stå og vagte jeres lille by, når der sker voldtægter og generelt meget større ting i andre storbyer, men det er jo meget vigtigere at straffe dem der larmer og kører i store biler, det kan jeg da godt se… Politiet kommer ikke til Skagen, fordi der ikke sker en skid, i forhold til hvad der sker i resten af Danmark, derfor er der intet politi – og selvom der var, ville vi nok kunne undgå dem… Helt dumme er vi jo heller ikke..

 • Som tidligere restauratør de foregående 3 år, vil jeg lige komme med et par kommentarer:
  uge 28 er en uge fyldt med ganske unge mennesker, druk, ballade, tyveri m.m i gl. Skagen. Det er typisk afgangsklasser fra Herlufholm, Hellerup gymnasie o. lign. Detvirker ofte som om at et års indespærret ungdoms vildskab skal fyres af på 7 dage. Men hvis nu FORÆLDRENE som ofte stiller cabriolet, guldkort m.m. til rådighed efter endt eksamen fulgte lidt med ville det nok ikke være således. for når forældrene er med er de åhh så søde og rare.

  uge 29 er Hellerupugen, her er der godt nok mange folk, store biler osv. men aldrig ballade, tyveri osv.

 • Bøge Ørtoft

  David …. vor herre bevares for en gang pladder at lukke ud…. Du mener altså at det er okay at rasere vores haver og stjæle vores ting, bare de ligger penge nok på Restaurant Hyttefadet og ved købmanden…. Det er vi da fuldstændige ligeglade med… hvis ikke de kan opføre sig ordentligt så kan de sgu blive hjemme……. Det ender jo med de kommer til at genere de forkerte… Blå øjne kan altså ikke kureres med fars guldkort…

 • Der er lige så meget hærværk i byen, om vinteren, som i Gl.Skagen om sommeren. Hvem laver så det hærværk????
  Er det også “Hellerup drengene” de er bare kørt forkert???

 • syntes ikke vi skal værre glad for noget som helst David Mettstein, skagen er et roligt sted og sådan kan vi lide det her oppe. vi har vel en grænse for hvad vi skal finde os i her oppe , dem der bor i gammel skagen skal vel ha lov og ha deres egendele i fred om de så er lokal eller har et sommerhus .. vil da godt nok håbe de forældre der har deres uopdragen møg unger rendende rundt her oppe og ødlægge andres ting . er flove og indraver guld kortet næste år så de ikke kan komme afsed . så kan de samme forældre selv være bekendt og komme her op på ferie og forvente en god venlig servis fra os lokale der arbejder med turister. vær glad for i ikke render ind i de lokale på jeres vej den opførsel der har før hen givet en røv fuld .. måske fuld fortjænt men jeg håber dog ikke skagen skal tilbage til den tid hvor de unge københavner ikke kunne gå i fred ..

 • Ved du hvad, David Mettstein. Lige nøjagtig den type smørdrenge der her er tale om er ikke typen der går på restaurant og spiser om aftenen. Det eneste sted de bruger penge om aftenen er på Hyttefadet. Derudover handler de hos den lokale købmand, men der bruger de såmen ikke flere penge end os andre. Der er vel flere udgifter ved at ha’ dem boende heroppe end der er indtægter ved det. Men nu er det ikke et spørgsmål om økonomi, men om at de fastboende heroppe kan lade deres huse blive stående udenfor om natten. Jeg respekterer ærligt talt mere end en flok fulde svenskere end jeg respekterer en ædru forkælet Hellerup-dreng.

 • Det er jo ikke spørgsmål om penge, den eneste der nok kun er glad for alle disse (for mange) turister, er borgmesteren i Fr-havn. Men nu er det sådan at der er nogle mennesker der hedder Skawboer. Disse bor i byen til hverdag, derfor har de også en hverdag der skal køre. Så bare fordi en flok røv forkælede rigmandsbørn (som ikke har en ide om hvordan den virkelige verden fungere) har ferie, betyder det ikke at alle har ferie. Skagen er en by som rigtig nok ikke har nørrebro problemer, men gider sku heller ikke Hellerups problemer!!

  Disse unger er gæster, uanset om far har købt hus i Gl. Skagen/Skagen, og som gæst behandler man stedet og værten/værterne man besøger med RESPEKT.

 • karin nordmann

  Kære David Mettstein, shame on you!!
  Du forstår ikke, at vi ikke gider at have jeres penge. Vi har brug for nattero.
  Hvis du ikke er opdraget ordentligt, burde du blive hjemme. Eller tag en tur til Israel, der bliver uromager sat i spjældet!!
  Så kan forældrene komme og hente deres flove poder hjem!
  Hvor er dine forældre henne?

 • David Mettstein

  Hold kæft en gang brokke hoveder……i skal være glde for de penge de smider, og i skal være glde for at nogen overhoevdet gider at kører helt derop for at drikke sig stiv og gå på dyrer restaurenter. i skal være glde for at i ikke har sindsforvirrede invanderbander med pistoler der laver hjemmerøverier, tilfældig chikane, drab og voldtægter….i brokker jer over småting……gid hellerup børnene kom her på nørrebro og gik ibyen

 • Christian Kjeldsen

  Der er bare lige den hage ved det hele – og den er, at “Whiskybælte-ungerne” er totalt og aldeles ligeglade med, hvad Skawboerne mener og ligeglade med at få bøder eller en løftet pegefinger for deres opførsel fra Politiets side.

  Guldkortet ryger bare igennem maskinen og det er så det.

  Hvis Skagen virkeligt vil komme “Løkken-tilstandene” med “Whiskybælte-ungerne” til livs, er man nødt til at alliere sig med et vagtværn, der kan følge folk hjem fra byen, hvis de nu selv ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.

  Eller også skal I da bare have TV-overvågning af alle veje i området – så skal forældrene se deres forkælede purker i TV2´s “Station 2 – Efterlyst” – i den bedste sendetid i efteråret.

  DET ville være stor humor 😉

  Politet kunne jo overveje at lave drug control og spiritus kontrol af de unge, når de kører til/fra sommerhusene i deres biler.

  Så kan man sætte hovedparten af dem ind i boxen 🙂

  Og så glæder en gammel Vendelbo som mig – bosiddende i København – mig til endnu et besøg hos gode venner i Skagen den kommende weekend. Og ikke mindst til at spise god mad på Skagen Fiskerestaurant og hos Jacob`s – og så lige en enkelt kolld øl eller nok lidt flere på Skagen Bryghus.

  Og bare rolig – vi larmer ikke, når vi skal hjem i seng.

  Det er vi sgu alt alt for gamle til 😉

 • Ja hvorfor ikke. Disse utipassede unge findes desværre overalt – men når det nu er ‘invandre’ fra købengavns området, så få fat i dem – sæt dem bag lås og slå i resten af ferien og derefter indrejseforbud de næste 5 år

 • Historien går nu som en steppebrand gennem alle landsdækkende medier, som alle henviser til Skagens Avis – dog lige med undtagelse af Nordjyske.dk.
  – men det er selvfølgelig også bare et egnsblad.

 • Se alt dette skete i sidste uge (uge 28) Nu er vi i uge 29 (den såkaldte Hellerupuge), Diskoteket i Højen sender de unge ud kl. 05.00. Stå op og følg de unge mennerskers færden langs Højensvej til deres sommeradresse. Da alle tilsyneladende er sikre på, hvor de opholder sig, slå jer sammen og besøg husene, se om I kan genkende Jeres ejendele på adresserne.
  I år har jeg været heldig, har måttet opsamle øldåser og flasker i min baghave ud mod Højensvej – men grundet en solid hybenhæk, har der ikke været gæster på grunden.
  God fangst ønskes.
  Med venlig hilsen
  Paul Wenzel

 • Thomas Andersen

  En af de ting jeg var mest glad for ved at flytte fra Højen til Skagen var at få nattesøvnen tilbage. Men her til morgen (meget tidlig morgen) blev vi vækket af råbende unge i huset overfor på Iver Christensens vej.

  tv2.dk har her til morgen skrevet om blandt andet dette indlæg på skagensavis.dk og om vore problemer med larm og hærværk.

  Tomlen op til politiet for at gøre det de kan og tomlen ned til politikerne der er årsagen til at politiet ikke kan gøre mere !

 • Bøge Ørtoft

  Hej igen… syns lige jeg ville fortælle at nu er mine have stole set ” komme gående” på nordsøvej ud for fiskerbanke mandag morgen kl ca 5 (uge 28), så hvis i vil holde jeres øjne åbne i det område så ville jeg blive glad….

  Nu bliver det spændende om vi skal have mere ballade af samme slags i denne uge, eller der trods alt er nogle unge Forkælede hvalpe, med en lille smule respekt for andres ting. Ellers må vi jo på Hyttefadet i weekenden…

 • Rogers Søgaard

  Naturligvis har vi på Østerklit heller ikke kunnet sove os fra det faktum, at de såkaldte Hellerup-drenge atter har været /er? på ferie i nabolaget . Jeg har fået fortalt, at de i ordets videste betydning har huseret og raseret i fire udlejningshuse på Vikingebanke. Udlejeren er Novosol.

  Ud over forstyrret nattesøvn blev vi desværre også offer for den vandalisme, der flere steder fulgte i sporet af de sjællandske gæster. Lørdag morgen 11. ds. kunne vi konstarere, at vort navneskilt ved indkørselen til Østerklit 14 var fjernet eller mere præcist: Var flået fra sit ophæng.

  Skiltet med teksten SØGAARD er ikke af slagsen, man putter i lommen. Det vejer omkring 10 kg(!) , er ca. 55 cm bredt, 20 cm højt og 6 cm tykt. En ganske dyrbar gave fra gode venner til en rund dag for snart 20 år siden. Kort sagt et skilt vi ville være lykkelige for at gense.

  Der er en mulighed for, at det er kastet ind “et eller andet sted”. Finder nogen det, så vær venlig at ringe til 29 89 65 49. Vi står ikke tilbage for Børge Ørtoft, Brune Banke: Der bydes på både forfriskning og noget til!

  Venlig hilsen
  Rogers Søgaard, Østerklit 14.

 • Bøge Ørtoft

  Ja det kunne da være rigtigt dejligt hvis de Forb…….. Hellerup drenge kunne opføre sig ordentligt. Vi har på Brune banke med have ud til hamiltonvej fået stjålet 2 Havestole, en i pink og en i Lime grøn,naboen har fået stjålet cykel, genboen har fået lavet hærværk, og stjået papircontainer, og har hørt om mange ting rundt i kvarteret. Jeg er normalt ikke den store tilhænger af politiet i sådanne sager, men tog alligevel chancen og lavede en anmeldelse, og faktisk virkede de meget seriøse og interesserede og lovede at kigge på det allerede samme dag, og Fredag ringede de så tilbage og fortalte at de havde været på 3 forskellige adresser, på vikingbanke/skagbanke alle med FlødeDrenge fra Nordsjælland, hvor de havde fundet utroligt mange effekter som ikke hørte til. Derudover kunne han fortælle at politiet har været inde i husene for at kigge, og der så forfærdeligt ud indvendigt…

  Men ser nogen Mine havestole er de velkomne til at komme forbi Brune banke 30, eller ringe på 20995756 så skal jeg gerne være vært ved en kold forfriskning

  Med venlig Hilsen Bøge Ørtoft
  Brune Banke 30

 • Åh ja det er strafbart at stjæle men som der er blevet skrevet ret så meget om i diverse medier så er det tilsyneladende endnu mere strafbart at udøve selvtægt, så pas endeligt på med den slags.

  I risikerer at ryge ind i længere tid en tyvene/hærværksmændene gør så vil da på det kraftigste fraråde at tage sagen i egen hånd, selv om det måske kunne være fristende.

  Mvh.
  Fru Olsen

 • HURRA – for Skagens Avis – godt at vi har denne avis – så kommer vores budskaber ud i hele byen….
  PAPIR-CONTAINEREN er FUNDET og nu godt hjemkommet til den retmæssige ejer.
  Der har jo igen i nat været tummel – og hærværk – men nu lader det til at politiet er begyndt at reagere.
  Bedre sent, end aldrig – så må vi håbe, at de kan få noget styr på de uvorne knægte, inden at man begynder på selvtægt – eller samler et såkaldt “tæskehold”, til at få banket noget opdragelse ind i de uvorne unger.
  Så vidt jeg ved, at det jo stadigvæk strafbart at stjæle og lave hærværk, også selv om man kommer fra Hellerup eller andre steder i landet.

  Og det viser sig, at de lejere af politiet eget sommerhus, IKKE har noget at gøre med de uvorne knægte, der bliver kun udlejet til politifolk, ifølge en pålidelig kilde.

  Men lad os nu håber, at vi kan få en nat – uden råberi, smadrede flasker, tyveri og hærværk – det ville jo være dejligt…

 • Til Birger
  Hellerup ugen er altså først uge 29, bare til en orientering, men uanset burde de opføre sig ordentligt, efter hvad jeg forstår fra fastboende, er der en del råben og skrigen, når det slutter på diskoteket, så man tænker ikke på de folk der gerne vil have deres nattesøvn, smadrer glas og flasker gør man åbenbart også, men det kunne jo også tænkes det er nogle kostskoleelever der opholder sig i gl skagen, efter hvad jeg forstår er det en tilbagevendende begivenhed, noget godt renomé har de vist ikke.

 • Man kan jo simpelhen ikke tro det, for Hellerup drenge kommer vel fra Danmarks top og burde vise et godt eksempel, ikke opføre sig som dyr fra en undsluppet ZOO i en storby.
  Vi ka jo håbe POLITI OG SKAT kom og undersøgte ligesom ved motorcykel Folket som vi har set når HA holder fest.
  Så er det jo ikke sikkert i møder stjålne cykler for det ku jo være de sku bruges.

 • Nu må dette høre op – hvor er politiet henne?

  Ja, så er det galt igen – hærværk, tyveri, chikane af folks egendele – og politiet ved ligeså godt som borgerne i gammel Skagen – at disse “hellerup-drenge” er årsagen til denne uro – og hærgen i kvartererne i nattetimerne. Det kan da ikke være rigtigt at en folk slipse-drenge kan få lov til at opføre sig som de vil…

  Har fået fortalt, at politiets eget sommerhus er udlejet til en flok uvorne knægte, – der kunne politet jo tage på besøg – og se hvad de har “samlet” ind – i løbet af en nat –

  Og skulle nogen i Gammel Skagen have fået en ekstra SORT PAPIR-CONTAINER så hører jeg gerne fra jer – da vores forsvandt natten til mandag.

 • Jammen jammen – alle ved jo at uge 28 er “Hellerup” ugen, og far har givet guldkortet til børnene – så der er frit slag!!
  Må bare håbe at der ikke sker værre ting – men Mogens jeg forstår din ærgelse over gang på gang at miste ting og sager.
  Tænk hvis vi bare havde lidt politi, om ikke andet så om sommeren, men det er vist ønsketænkning

  God sommer – Birger T.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så er det atter tid til støjende unge i Gammel Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger