Kommune info: Kulturalliance Frederikshavn – Hjørring

Kommune info: Kulturalliance Frederikshavn – Hjørring

7. august 2009 - kl. 10:03 - af

Fritids og Kulturliv med forstærker! . Som de første kommuner i Danmark har Frederikshavn og Hjørring kommuners fritids- og kulturudvalg vedtaget at indlede et forpligtende og formelt samarbejde indenfor kulturområdet, nemlig ”Kulturalliance Frederikshavn – Hjørring”.

I forbindelse med den officielle underskrivelse af aftalen afholder de to kommuner en reception i ”grænselandet” på Nygaards Mølle, Dvergetvedvej 592, 9900 Frederikshavn, torsdag d. 13. august mellem kl. 13.30 og 15.00, hvor de to Fritids- og Kulturudvalg, pressen samt kultur- og fritidsaktører vil deltage.

”Kulturalliance Frederikshavn – Hjørring” har til formål at styrke det vendsysselske kulturliv, gøre det endnu sjovere at bo i og besøge det nordlige hjørne af Danmark samt at skabe sammenhænge og ny dynamik i landsdelen gennem fælles udvikling af events og sparring mellem forvaltningerne, foreningerne og kulturinstitutionerne i Vendsyssel.

Kulturen kender ingen grÌnser, og Frederikshavn og Hjørring kommuner kan gennem samarbejdet sikre en sammenhÌngende kulturpolitik pü büde regionalt og tvÌrkommunalt plan, med maksimal udnyttelse af de kommunale ressourcer. Frederikshavn og Hjørring Kommuner rummer meget store internationalt og nationalt anerkendte kulturinstitutioner, sports og fritidsevents samt en meget rig kulturarv, der gennem samarbejdet bedre kan koordineres og synliggøres pü nye og sammenhÌngende müder.

Kulturalliancen kan medvirke til at styrke landsdelens synlighed og skabe et samspil, der kan vĂŚre med til at sikre den regionale kulturelle tiltrĂŚkningskraft for tilflyttere, turister sĂĽvel som kunstnere, musikere og kreative ildsjĂŚle.

Aftalen indledes med formelle samarbejder indenfor to konkrete tiltag:

• Egnsteateraftalen mellem Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune og Vendsyssel Teater.
• Spillestedsaftalen mellem Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune, Det Regionale Spillested Det Musiske Hus/Maskinhallen og Sysseltinget/Vendelbohus.

”Kulturalliancen Frederikshavn – Hjørring” er forankret i de to fritids- og kulturudvalg, der som sådan er initiativtagere til dette nye tiltag.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Frederikshavn Kommune
Bjarne Kvist
Mobil: 28606460

Formand for Fritids og Kulturudvalget, Hjørring Kommune
Michael Karlborg
Mobil: 41223046

Thomas Østergaard
Kultur og Fritidschef
Frederikshavn Kommune
tost@frederikshavn.dk
mobil: 30628670

Michael Jensen
Fritids og Kulturchef
Hjørring Kommune
michael.jensen@hjoerring.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommune info: Kulturalliance Frederikshavn - Hjørring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger