Spændende foredrag på Skagens Museum

Spændende foredrag på Skagens Museum

8. august 2009 - kl. 7:34 - af

Oplev et spændende foredrag på Skagens Museum i anledning af Anna Ancher udstillingen. Torsdag 13. august kl. 17.30 ved Ane Bjerg Thomsen.

Med udgangspunkt i tidsrummet fra 1850’erne til 1920’erne fortæller Ane Bjerg Thomsen fra Skagen By- og Egnsmuseum om Skagen og nogle af skagboerne samt om deres livsvilkår. I 1850’erne levede skagboerne tæt sammen i små sorttjærede træhuse omgivet af sandklitter, dynger af fiskeaffald og strandingsgods.

Både beboere og huse var stærkt præget af det barske og nøjsomme liv i havets nærhed. Flere af kunstnerne fandt deres motiver i de lavloftede stuer beboet af fattige og arbejdskrogede mennesker. Nogle af disse “maleriske” personer og deres faldefærdige huse blev nærmest attraktioner i byen, da feriegæsterne nogle år senere opdagede Skagen. Først da jernbanen og senere havnen blev anlagt, ændrede byen sig hurtigt.

Fiskerne tjente flere penge ved det søgående fiskeri og fik råd til at ombygge husene, som blev kalket i klare, lysende farver. I 1920’erne blev der anlagt nye villakvarterer, haver og veje, og overalt i byen skød butikker, danserestauranter og badehoteller op og tilførte byen et nyt og eksklusivt præg. Men på trods af fremgang og udvikling i Skagen fortsatte kunstnerne med at male de stovte fiskere, der fiskede fra stranden med deres pittoreske rorsbåde.

Pris: 100,- kr.
50,- kr. for medlemmer af Klub Fyrtårnet eller Skagens Museums Venner
Max. 80 deltagere pr. foredrag.
Billetter købes i museets billetsalg. Man kan ikke reservere billetter og billetterne skal betales ved bestilling. Resterende billetter sælges fra billetsalget, inden omvisningen går i gang.
Dørene åbnes kl. 17.15
For yderligere oplysninger kontakt Mette Bøgh Jensen på 98 44 64 44 eller mbj@skagensmuseum.dk

Læs mere om udstillingen på www.skagensmuseum.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende foredrag på Skagens Museum ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger