Ordet er Frit: Styr på økonomien!

Ordet er Frit: Styr på økonomien!

24. august 2009 - kl. 14:46 - af

Kommunekassen er tom, et forventet overskud på 104 mio. kr. er vendt til et underskud. For tredje år i træk viser budgettet røde tal.

Statens stramme styring af kommunerne, skattestoppet, overtagelse af flere opgaver fra staten og den hastigt stigende arbejdsløshed kan den kommunale topledelse naturligvis ikke klandres for, men den økonomiske slingrekurs truer den kommunale velfærd og bringer kommunens uafhængighed i fare. Det kan ikke være rigtigt, at kommunen skal sættes på den anden ende, hver gang der laves budget. Hvad skal vi med toplederne, hvis ikke de magter at styre kommunens økonomi?

Børnene, skolerne, de ældre, psykiatrien og svage grupper skal ikke bøde for det økonomiske virvar, kommunen er havnet i. Socialudvalget har allerede været igennem én sparerunde, og nu skal der spares yderligere 23 millioner. Det kan vi ikke være bekendt. Vi vil ikke være med til, at der skæres mere på det sociale område. Heller ikke, selv om nedskæringerne pakkes ind som ”prioriterede besparelser”.

En mere effektiv økonomistyring løser ikke problemet. En skatteforhøjelse er nødvendig, hvis vi skal undgå at ramme de følsomme områder. Den forhøjelse af kommuneskatten på 0,6 procent, der har været talt om, forslår desværre ikke. Og at spare på det, nogen kalder tant og fjas, fx Tordenskjolddagene, forslår slet ikke.

Har man råd til hus, sommerhus, lystbåd og solskinsrejse har man også råd til at bidrage en lille smule mere til de svage grupper. Kommunen bør søge om lov til at hæve kommuneskatten med én procent med virkning fra 1. januar 2010. Regeringens skattestop skal ikke få lov at underminere det kommunale velfærdssystem.

Der må styr på økonomien, ellers risikerer vi, at kommunen en skønne dag falder fra hinanden.

Læs mere på: www.frederikshavnerlisten.dk

Med venlig hilsen,
Jan Andersen / Frederikshavnerlisten

4 kommentarer til “Ordet er Frit: Styr på økonomien!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Ordet er Frit: Styr på økonomien!”

 • Hej Helle,

  Ja, der er meget varm luft i omløb, når kommunen forsøger at markedsføre sig, og konkurrencen kommunerne imellem om at tiltrække sig opmærksomhed er som bekendt benhård.

  Hvad skal der til for at rette op på situationen? Mener du, at Skagen er bedst tjent med igen at være en selvstændig kommune eller er det et systemskifte, du efterlyser?

  Man fornemmer en del utilfredshed blandt borgere i Skagen og Sæby, og storkommunen kan ikke hænge sammen, hvis skagboerne og sæbynitterne – som i dit tilfælde – har ændret opfattelse og hellere vil være sig selv igen.

  Vi ønsker oprettelse af demokratisk valgte lokalråd i Skagen og Sæby som kompensation for det nærdemokrati, der gik fløjten ved kommunesammenlægningen. Hvad mener du om den idé, og løser den dit problem?

 • Helle Andersen

  Hej Jan, det var nu Steen Jørgensens indlæg d. 12. august samt svar herpå, jeg mente ;-).

  Nej, jeg synes, det er fint med Tordenskjold hos Jer, lidt kongerøgelse hos os o.l.
  Med luftkasteller mener jeg udtryk som verdens bedste, Danmarks bedste, Nordjyllands bedste m.m. Jeg er opdraget med, at man skal vise ydmyghed, og mener, at mantraet “vi skal være de bedste” er varm luft. Det bliver man ikke ved at sige det.

  Jeg var ikke ubegejstret over at blive en del af Fredrikshavn kommune, men min opfattelse har ændret sig, må jeg indrømme. Min tro på, at det siddende byråd med den nuværende chefgruppe kan redde os, kan ligge på et meget lille sted.

  Når borgmesteren siger, at sagen om de utætte skodder mellem Enegibyen og Forsyningen er opstået på grund af revisionsbestemmelser efter Peter Brixtofte-sagen, er det fordi styreformen i de 2 byråd er sammenlignelige. Og det er da en gyser.

 • Hej Helle,
  Tak for kommentaren. Hvis du med luftkasteller mener “Den store Plan”, er jeg helt enig med dig. Vi har bestemt ikke brug for at kaste penge efter flere planer, der ender i det rene ingenting. At der er mudder omkring Energibyens økonomi er uheldigt, men Energibyen er efter vores mening en fornuftig miljømæssig satsning. Hvis du med luftkasteller mener Tordenskjoldsdagene og lign. er vi ikke helt enige. De 750.000 kr., kommunen støtter dagene med, udgør kun en mindre del af bidragene fra det lokale erhvervsliv. Du har noget på hjertet, kan man mærke. Vi holder orienteringsmøde om Frederikshavnerlisten i Skagen d. 5. sept. kl. 10 (Rådhuset), du er meget velkommen.

 • Helle Andersen

  Hej Jan.

  Jeg har fulgt dig på hjemmesiden, og synes, det er underligt, at du ikke kan se, at kommunen smider penge ud på luftkasteller. Senest kan vi se, at Energibyen skulle være en fond, så det forventede store overskud alene skulle tilfalde Frederikshavn by. Da det viser sig, at der ikke er penge i det, skal det være en kommunal opgave.
  Der har med rette været undren over det uigennemskuelige system med A/S’er og kommunen, og folk trædes under fode som f.ex. med Outlet ved Bannerslund.

  Der er kommet nogle meget fornuftige tanker om kommunens overlevelse ved andet en varm luft, læs et svar til Steen Jørgensen. INGEN, end ikke Steen Jørgensen selv, har gidet at komme med en kommentar.

  Der er ikke noget at sige til, at det går ad H…… til.

  Mon ikke de fleste heroppe er trætte af at få politiske budskaber smidt i hovedet, og, hvis folk kommer med et begavet svar, så indtræder den tavshed, som er der mest kendetegnende for politikerne i Frederikshavn.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er Frit: Styr på økonomien!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger