Ordet er frit: Træk fyringerne tilbage!

Ordet er frit: Træk fyringerne tilbage!

7. september 2009 - kl. 19:43 - af

Børnene, skolerne, de ældre, psykiatrien og svage grupper skal ikke bøde for kommunens skrantende økonomi. Vi vil ikke være med til, at der spares yderligere på det sociale område.
Sådan skrev jeg i et læserbrev for fjorten dage siden. Tryksværten var knap nok tør, før sparekniven ramte et af de nævnte områder, nemlig det socialpsykiatriske støttecenter Bakkely i Frederikshavn.
Som man har kunnet læse i Nordjyske, skal fire af centrets medarbejdere fyres. Nedskæringen rammer en gruppe sårbare borgere med langvarige sindslidelser. Reduktionen i medarbejderstaben får konsekvenser for centrets åbningstid.
I aften- og nattetimerne, der ofte er vanskelige tidspunkter for psykisk skrøbelige mennesker, vil centrets brugere være overladt til sig selv og en nødtelefon. Det kan vi ikke være bekendt. Psykisk skrøbelige mennesker har brug for tryghed 24 timer i døgnet.
Der er kun én ting at sige: Træk de planlagte fyringer tilbage!

Med venlig hilsen,
Byrådskandidat, Frederikshavnerlisten
Jan Andersen
Koktvedvej 81, st.th.
9900 Frederikshavn

9 kommentarer til “Ordet er frit: Træk fyringerne tilbage!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

9 kommentarer til “Ordet er frit: Træk fyringerne tilbage!”

 • Hej Sten,

  Nej, sådan kan du ikke stille det op, det er ikke et enten-eller. Heldigvis er nogle af de planlagte fyringer nu er trukket tilbage takket være en masse aktive menneskers indsats, ikke mindst Bakkelys støtteforening og SIND, der arrangerede stormødet (som jeg desværre ikke kunne deltage i, fordi jeg befinder mig i Grønland i øjeblikket). Håber at mit læserbrev om fyringerne – i al beskedenhed – har spillet en rolle i den forbindelse.

  Mvh, Jan

 • Kappelborgskolen som kulturhus har absolut ikke ligget fast i mange år, måske i socialdemokratiet, men ude i samfundet fandt der en “afstemning” sted for 1½ år siden, så længere siden er det sådan set ikke.
  Derudover er vel blot at konstatere, at Socialdemokratiet og deres søsterparti, Frederikshavnerlisten, hellere vil bruge penge på kulturhus i Kappelborgskolen, end at hjælpe de psykisk syge og andre svage grupper, som er blevet ramt af beskæringer på det sociale område.

  Hilsen Sten

 • Hej Sten,
  Jeg ved ikke, om det er “socialdemokratisk propaganda” som du kalder det. Hvad der adskiller Frederikshavnerlisten fra partierne kan du læse om på vores hjemmeside. http://www.frederikshavnerlisten.dk
  Hilsen Jan

 • Hej Jan

  Det er jo socialdemokratisk propaganda du kommer med der, så hvad er egenligt meningen med Frederikshavnerlisten?….burde i ikke være hjemme sammen med de andre socialdemokrater?
  Så vidt jeg husker var et af MAN’s argumenter for at lukke motorproduktionen i Frederikshavn prisen for at producere her, og den bliver nok ikke billigere, når skatten skal forhøjes.
  Hvad Kappelborgskolen angår, så kom en del af økonomien for dette projekt for dagen, samtidig med, at man sad i siloen og sparede 20.000.000 på de sociale område, så du har da ret, med de nuværende skatteprocenter er der ikke råd til det hele.
  Mit argument er så, at søge andre løsninger end Kappelborgskolen, og de findes, er væsentligt billigere, og kan helt sikkert finansieres på samme måde som Kappelborgskolen, hvor der i det kommunale budget er afsat 63.000.000 indtil videre, samtidig med, at der skal sælges ud af kommunale bygninger i en tid, hvor boligmarkedet er helt i bund, for at få ydeligere finanser til rådighed til projektet.

  Hilsen Sten

 • Niels Chr. Larsen

  Lad os nu bare slå fast, at Kappelborgskolen som kulturhus ligger helt fast.
  Det har været aftalt de sidste mange år, er med i de fremskrevne budgetter, og med i både anlæg og driften..

  Endvidere batter det intet, at trække Kappelborg kulturhus ud af budgettet.

  Når kommunen skal ind og trække 120 millioner ud af driften, kan man ikke bare tage dem væk fra anlægsudgifterne, for så mangler man dem igen næste år i driftbudgettet, og så skal de spares dobbelt op !.
  Så det er lige her og nu, at besparelserne skal findes, og det hjælper ikke noget at man “bare” skubber det over til de andre . Alle områder kommer med i dette års besparelser.

  At der er tale om stramninger på landsplan, behøver man ikke de store briller for at se, bare på fremskrivningerne for ældreområdet, mangler der på landsplan 418 millioner i kommunekasserne, da disse ikke er blevet reguleret ud fra antallet af ældre, der stiger i alle kommuner.

  Niels Chr. Larsen
  Formand Socialdemokratiet i Skagen
  .

 • Hej Sten, tak for kommentaren.

  Jeg synes nu ikke, at man kan kalde det “evindelige skattestigninger” blot fordi kommuneskatten – i en situation, hvor gennemsnitsdanskeren er mere velhavende end nogensinde – forhøjes en procent for at undgå forringelser på de kommunale kerneydelser. Har man råd til hus, bil (mange husstande har to), motorcykel-for-sjov, sommerhus, autocamper, lystbåd, solskinsrejser, pensionsopsparing osv. kan man også bidrage en lille smule mere til fællesskabet. Skatterne er som bekendt ikke steget, siden Fogh-regeringen for otte år siden indførte skattestoppet, og kommunernes økonomi er nu så stram, at 42 danske kommuner har anmodet om lov til at sætte skatten i vejret. Det er altså ikke kun vores egen kommune, der har problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Selv i kommuner, hvor Venstre har magten, har man søgt om lov til at hæve kommuneskatten.

  Frederikshavnerlisten støtter helhjertet Kappelborg-projektet, der jo ikke kun er finansieret via kommunekassen men som også har et kommercielt islæt, det være sig café, restaurant, erhvervsservice, fitness, kunst/design mm. Jeg tror, flertallet blandt skagboerne – og kommunens borgere i øvrigt – er enige i, at Kappelborg er en god ting for Skagen og kommunen.

  Mvh,
  Jan Andersen

 • Hej Jan

  Jeg har et andet forslag, end de evindelige skattestigninger. Kig på det kulturpalads der skal bygges i Skagen, her er der virkeligt penge at hente. Spørg Bjarne Kvist om alternativerne, han nægter sikkert at nævne noget som helst, da Kappelborgskolen er hans barn, men det projekt udstråler alt for godt ødselhed med borgenes penge i en tid med stram økonomi.

  Hilsen Sten

 • Hej Mikkel, tak for kommentaren. Frederikshavnerlisten foretrækker en stigning af kommuneskatten på een procent frem for besparelser på det sociale område. Mvh, Jan Andersen

  Hej Hans, tak for kommentaren. Jeg har taget dine bemærkninger til efterretning… mvh, Jan Andersen

 • Fint nok med kritik..

  Men hvor skal pengene så tages fra ?, det er jo nemt nok at råbe op, men husk at der skal penge til, så du må meget gerne give et forslag til finanseringen.

  MVH
  Mikkel Burmeister

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Træk fyringerne tilbage! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger