Læserbrev: Det bliver ikke nemt med budgettet.

Læserbrev: Det bliver ikke nemt med budgettet.

14. september 2009 - kl. 10:57 - af

Det bliver ikke nemt at få enderne til at nå sammen i budgettet 2010. Det er alle vist enige i. Der skal spares, men hvor? Ikke på de gamle, syge og svage borgere. Heller ikke på vores

skoler, vores børn og unge, eller på Kulturen. Hvor skal der så spares? Jeg mangler et svar på det.

”Hvad er der gået galt i Ny Frederikshavn kommune?” spørger en byrådskandidat for Venstre Børge Egebak og han fortsætter ” Der har ikke været styr på økonomien takket være det Socialdemokratiske flertal” Må jeg gøre opmærksom på, at Venstre har stemt for budgettet både i 2007 – 2008- 2009. SF var de eneste der stemte imod. ”Hvad er der gået galt? ” spørger Børge Egebak. Ja, han giver faktisk selv svaret på det spørgsmål, det er regeringens skyld. Børge Egebak mener, at Venstres borgmesterkandidat Lars Møller ved roret kan styre okønomien. Det tvivler jeg meget på, se bare på hans partifælle finansministeren, som kommer med et underskud på 86 milliarder. Jeg syntes sporene skræmmer. Vi må indstikke os på nogle svære år og vente til vi får en ny regering, som vil føre en fair politik.

Byrådskandidat for SF.
Ingolf Hedegaard
Lingbanke 69
999, Skagen
E-mail Ingolf-hedegaard@ofir.dk.

4 kommentarer til “Læserbrev: Det bliver ikke nemt med budgettet.” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Læserbrev: Det bliver ikke nemt med budgettet.”

  • Jeg synes ikke, at det er at have orden i tingene, når John Christensen om klitten med garagen ved Jeckels “da er meget pæn”. Samme vurdering har en embedskvinde med myndighed. Det kan ikke være meningen, at smag skal være afgørende for en afgørelse. Er man til Lysberg Hansen elller Alvar Alto?

    Hilsen Inger

  • Klaus Henry Kristoffersen har ret i, at nogen skal jo tjene pengene til den velfærd vi alle sætter højt, og derfor skal vi selvfølgelig også fokusere på erhvervslivet.

    Det er i øvrigt fint at have visioner for vores kommune, men der skal være orden i tingene. Det seneste eksempel på løsagtighed med hensyn til regler og penge er afstemningen på byrådsmødet den 26/8/2009. Her blev der stemt om Palm Citys anmodning om ændring i vilkårene for garantistillelse, idet Palm City ikke kan stille den bankgaranti på 46 mio. kroner, som var en forudsætning for handelen. Og hvem stemte for denne ændring – det gjorde 16 socialdemokrater og Kommunelisten …

    Der er brug for orden i tingene, og derfor har vi brug for et sporskifte i Frederikshavn kommune.

    Lis Reinholdt
    Byrådskandidat for Venstre

  • Kære Ingolf

    Ja, Venstre valgte at være med og fortsat have indflydelse ved bordet, ved at stemme for budget 2007, 2008 og 2009 – men du glemmer at nævne, at det var en forudsætning, at budgettet bla. skulle finansieres via salg af en forsyning!!

    Det er så enkelt at sige “det er andres skyld”. SF kan jo ikke påtage sig noget ansvar, når I vælger at stå udenfor. Er det ikke den nemme løsning?

    Vi tror naturligvis på, at Lars Møller kan gøre det bedre. Vi har brug for en bedre ledelse af kommuen, så vi kan få nogle glade og tilfredse medarbejder rundt omkring i hele vores Kommue. Alene god trivsel og dermed færre sygedage, kan give mange penge retur til kommunen.

    Med venlig hilsen
    Pia Karlsen
    V-kandidat

  • Klaus Henry Kristoffersen

    Kære Ingolf,
    …det ku´være så godt…..hvis bare vi fik en anden regering eller hvad?? Lad vore kære lokalpolitikere være en målestok for hvordan økonomien i Dannevang kommer til at se ud, hvis vi får et sporskifte – skræmmende siger jeg bare! Jeg er selvfølgelig godt klar over, ligesom dig, at det er venstres skyld, at økonomien i kommunen ser så skidt ud som den gør, de jo har stemt for kommunalbudgettet både i 2007, 2008 og 2009! Det er helt klart mindretallets skyld, at flertallet ikke forstår at administrere økonomien i kommunen – Ingolf du skal længere ud på landet, dine argumenter er tarvelige og hvor vil du egentlig hen med dem?? Vis nu noget initiativ i stedet for bare at kritiserer…..
    Jeg har efterhånden god dokumentation for en bred vifte af håbløse disponeringer, der udsætter industrien og dermed også kommunens borgere for et hårdt økonomisk pres. Et pres der lukker virksomheder og skaber arbejdsløse. Vi må have et kommunalt sporskifte, så industrien igen bliver prioriteret så vi kan få gang i hjulene igen! Jeg har et fromt håb om, at vælgerne på venstrefløjen vil åbne øjnene for, at det er den private sektor, der finansierer den offentlige sektor.
    Vi kunne selvfølgelig også vælge at få nogle flere skatter og afgifter, så vi kan få lukket nogle af alle de virksomheder, der forsøger at holde skruen i vandet! Det ville jo skabe noget fred, så I kloge mennesker kunne lave en god plan for det stigende antal arbejdsløse, som skulle aktiveres!
    Jeg står selvfølgelig til rådighed, hvis I ønsker at få uddybet konsekvensen for industrien, når kommunen laver byggemodninger – finansieret efter den socialdemokratiske model. Jeg uddyber gerne, hvilke detaljer der ikke er medtaget/medregnet, når energi y Frederikshavn skal etableres og hvilke konsekvenser det får for eksempelvis borgerne i Skagen. Dette er bare et par eksempler, men der er desværre flere……
    Lad det være en konstatering, at der åbenbart følger en stor regning med at føre fair politik. Det må være konklusionen, hvis vi kigger i vores eget lille lokalsamfund. Vi kan ikke give andre skylden – flertallet må tage ansvaret og dette er dig inklusiv!
    Med venlig hilsen
    Klaus Henry Kristoffersen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Det bliver ikke nemt med budgettet.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger