S: Venstre vil spare på anbringelser af børn

S: Venstre vil spare på anbringelser af børn

13. oktober 2009 - kl. 0:43 - af

Venstre vil nedskære anbringelsesområdet med fire millioner kroner. Det vil betyde mindre hjælp til udsatte børn og at færre børn bliver hjulpet væk fra skadelige hjem. Når mor og far ikke helt kan finde ud af at være forældre, så har vi som fællesskab en pligt til at hjælpe til. For at give børnene en chance for en tryg tilværelse betyder det, at børnene nogle gange må fjernes.

Den hjælp skal børnene kigge langt efter, hvis vestres formand Lars Møller bliver borgmester. Lars Møller vil som borgmester have et såkaldt økonomisk råderum. Det økonomiske råderum skal være på 40 millioner og koste 120 ansatte ved kommunen jobbet. Det betyder yderligere serviceforringelser for borgerne herunder også de udsatte børn
Vi socialdemokrater har længe spurgt venstre om, hvordan deres fire millioners besparelse på anbringelsesområdet konkret skal se ud, men er ikke til at uddrive et svar af dem. Lars Møller løftede dog for nogle dage siden sløret lidt. Han mener, man kan finde de fire millioner ved at få børn, der er anbragt i andre kommuner hjem til vores egen.
Urealistisk lyder det fra fagfolk. Man kan ikke finde fire millioner næste år ved bare at hente dem hjem. Der er kontrakter med de andre kommuner, som ikke bare kan afsluttes, der skal bygges nye institutioner og det vil ikke være fagligt forsvarligt. Desuden er forslaget om at hente børnene hjem allerede i gang, men man kan ikke forhaste processen, for så går det ud over børnene.
Jeg mener, vi skal være meget forsigtige med at kaste os hovedløst ud i nogle drastiske nedskæringer bare for at få penge i kassen. Og selvom kassen er tæt på tom, så er det ikke tiden til dramatik. Vi politikere må holde hovederne kolde og få vores kommune så mildt igennem de her hårde besparelser som muligt.
For der er ingen tvivl om, at de her besparelser er hårde og kommer til at gøre ondt. Det har vi socialdemokrater åbent og ærligt sagt hele tiden. På trods af det mener jeg, at vi socialdemokrater sammen med SF, de konservative, og kommunelisten har lavet et nogenlunde afbalanceret budget, som er så mildt, som det nu kan være. Det kalder Lars Møller i avisen for ”uærlig”, og fremlægger et budget, hvor han vil spare 40 millioner ekstra.
Jeg mener derimod, at det er venstre, som uærligt fremlægger deres budgetforslag. Ja, enten er de uærlige eller så har de ikke gennemtænkt deres budgetforslag. Er det sidste tilfældet, så er jeg meget bekymret for vores lille kommunes fremtid, hvis Lars Møller bliver som borgmester.
Anders Starberg Pedersen
Byrådsmedlem, S

6 kommentarer til “S: Venstre vil spare på anbringelser af børn” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “S: Venstre vil spare på anbringelser af børn”

 • Carsten Sørensen

  Kære Anders Starberg Pedersen

  Uanset om du ikke stille op eller du gjorde det.
  Så er det jo tydeligt “propaganda” lige før “lukketid” ~ valget 17 november.

  http://www.nordjyskeugeaviser.dk/VisArtikle/tabid/53/Default.aspx?AID=60105098

  http://www.nordjyske.dk/frederikshavn/forside.aspx?ctrl=10&data=29%2c3335448%2c2875%2c3

  Synes at disse aviser / medier / forening taler tydeligt deres eget sprog omkring PMU-sagen.
  Hvor de unge blev trukket hjem til kommunen uden varsel omkring det.

  Jeg tror nok disse børn og unge, samt deres forældres ord taler et tydelige billede i denne sag om PMU.

  Så jeg tror du er lidt forkert på det område.
  De fik først et tilbud som som jeg citere fra mit tidligere indlæg

  “Og da i have fundet ude af, i have “skidt” i nælderne – så kommer der lige fart under feltet – og forvaltningschef måtte også til at følge op på sagen”.

  Men før sket der heller ikke noget i denne sag.

  Men ang. anbringelser af børn og unge uden for hjemmet er det en “hjertesag” for mig.
  Idet jeg selv har personlig erfaring på det område – og ved hvor meget det betyder for enkelt barn og ung menneske, at man bliver involveret og hørt i sådan en vigtig beslutning som det har for ens liv.

  Med venlig hilsen

  Carsten Sørensen
  Lokalformand Dansk Folkeparti Frederikshavn-Læsø
  Dansk Folkeparti kandidat.

 • Anders Starberg Pedersen

  Undskyld jeg glemte at svare på et væsentlig punkt fra Pia Karlsen

  6) Når jeg skriver “…nogenlunde afbalanceret budget…” så er det ikke i forhold til økonomien, men de sociale konsekvenser. Det her budget er så mildt, som det nu kan være med de hårde besparelseskrav.

  Vi socialdemokrater har altid åbent og ærligt sagt, at vi ikke vil skære mere end det er nødvendigt men også, at vi naturligvis ikke kan give garantier for, at det bliver sidste gang, at vi bliver tvunget til besparelser. Hvis vi bliver ved med at have en regering, der sætter over halvdelen af Danmarks kommuner, inklusiv vores kommune, i en økonomisk spændetrøje, så ved ingen, hvad der sker.

 • Anders Starberg Pedersen

  Kære Venstrefolk og DF’ere

  Tak for jeres kommentarer.

  1) Jeg er ikke kandidat, så det her kan ikke være valgprobaganda

  2) Som jeg skriver i artiklen, så er vi igang med at hente børn hjem – når det er forsvarligt. Desunden henviser vi allerede nye børn til tilbud i kommunen. Vi er igang med processen. Så venstres forslag er i bedste fald gammel vin på nye flasker i værste fald uvidenhed om, hvad der rør sig.
  Venstre har en mærkelig måde at prioritere forbyggelse ved at nedskære området med 4 mio.

  3) Pia Karlsen må være uvidende om, at venstre over de næste 4 år grønthøster 150 mio. kr mere end socialdemokraterne for at lave råderum.

  4) Alle de unge, der er tage hjem fra PMU, har fået et tilbud og de der ikke har fået et endnu er blevet på stedet.¨

  5) Lars Møller i skrivende stund sender jeg et svar til Skagen avisen her. Det kræver mere plads end der kan være i en kommentar

 • Michael Egelund (WebRedaktør)

  Læg mærke til at denne kommentar fra Lars Møller p.g.a tekniske problemer er oprettet af Webredaktør Michael Egelund.

  Venstre vil ikke skære ned.
  Venstre tilfører i sit budgetforslag midler til de svageste grupper. Venstre skærer ikke på dem.
  Anders Starberg Pedersen, Byrådsmedlem (S) skriver i sit indlæg at ”Venstre vil nedskære anbringelsesområdet med fire millioner kroner”. Det er lodret forkert. Venstre vil tværtimod tilføre 20 millioner kroner til området. Så simpelt er det… Hvorfra har Anders Starberg Pedersen dette? Jeg må derfor i sandhedens navn afkræve Anders Starberg Pedersen dokumentation for denne påstand. Hermed gjort.
  Hvorfra har Anders Starberg Pedersen, at der skal spares på personale på en måde, der går ud over de udsatte børn? Vær venlig at dokumenter dette Anders Starberg Pedersen.
  Anders Starberg Pedersen påstår at Venstre uærligt fremlægger sit budgetforslag. Mon ikke ovenstående giver læseren en idé om, hvem der udlægger og fremlægger Vs budget uærligt her?
  Venstre tilfører midler til de svageste grupper. Venstre skærer ikke på dem. Læs vores budgetforslag igen Anders Starberg Pedersen!

  Med venlig hilsen
  Lars Møller

 • Carsten Sørensen

  Det er da propaganda af værst skuffe (føj da)

  Idet Socialdemokrater ikke skal kaste med sten, når de selv bo i et glashus.
  Nu hvor vi snakker om forhastet beslutninger.

  Var det ikke de i gjorde i PMU-sagen med at tage unge hjemme til kommunen uden at have et tilbud klar til dem.

  Og da i have fundet ude af, i have “skidt” i nælderne – så kommer der lige fart under feltet – og forvaltningschef måtte også til at følge op på sagen.

  Dansk Folkeparti ønsker også at trække de anbragt børn så tæt på nærmiljøet (lokalområdet) som muligt.

  Men kun hvor det er fagligt og pædagogisk ansvarligt.
  Men det er en proces som ikke sker fra dag 1 – idet børns tarv skal være i højsædet.

  Og kan vi spare penge ved at få børn tæt på deres lokalområde (i kommunen).
  Så er det et forslag som jeg støtter, men kun hvis det sker under en fagligt og pædagogisk ansvarlighed. Samt hensynstagende til barns tarv

  Med venlig hilsen

  Carsten Sørensen

  Dansk Folkeparti kandidat

 • Kære Anders Starberg Pedersen

  Hold da op…… Den overskrift er jo næsten ren propaganda! Skal love for der skal sælges billetter – uden sans for etik.

  Ja, Venstre`s ønsker at trække vores anbragte børn hjem til egen kommune, for at styrke indsatsen og ændre på økonomien omkring de efterhånden, desværre, flere og flere tvangs anbringelser. Venstre vil arbejde for en så tidlig indsats som muligt, idet vi tror på, det kan spare børnene for meget på langt sigt. Hvis børnene derved kan få et bedre liv og vi samtidig kan styrke økonomien, vil det være helt fantastisk dejligt.

  Ja, Venstre ønskede at afsætte 40 mill. til uforudsete udgifter i budget 2010. Tror bestemt der kan blive brug for dem, når jeg læser dit indlæg, hvis jeg må være så fri at citere herfra;
  Citat ” På trods af det mener jeg, at vi socialdemokrater sammen med SF, de konservative, og kommunelisten har lavet et nogenlunde afbalanceret budget, som er så mildt, som det nu kan være” citat slut.

  “et nogenlunde afbalanceret budget” – hvor lang tid mon det holder?

  Venstre vil ikke længere være med til denne grønthøster metode. Vi ønsker et ærligt budget, som vi ved kan holde. Det vil også de kommunalt ansatte være bedre tjent med. Kommunens ansatte har brug for en ansvarlig ledelse. Det vil give dem en større arbejdsglæde og borgerne en bedre service.

  Men bortset fra det…… skønt at høre, at I socialdemokratiske kandidater er derude!

  Med venlig hilsen
  Pia Karlsen
  V-kandidat

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'S: Venstre vil spare på anbringelser af børn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER