FÆSTEBØNDER og FISKEAUKTION spændende historisk læsning

FÆSTEBØNDER og FISKEAUKTION spændende historisk læsning

8. november 2009 - kl. 6:00 - af

i Vendsyssel Årbog 2009. Næsten 200 sider koncentreret lokal- og personalhistorie – rigt illustreret – i et oplag på over 3000 eksemplarer rammer regionen mandag den 9. november, hvor Vendsyssel Årbog 2009 er på gaden. Bogen ventes hvert år med spænding af abonnenterne, og vist er det i hvert fald, at der også denne gang er noget for enhver smag i årbogen.

Formanden for Slægtshistorisk Forening i Frederikshavn, Hardy Jespersen, blev ansat som elev i sygekassen i Frederikshavn 1945 og fyrre år senere kunne han indkassere fortjenstmedaljen for lang og tro tjeneste.
I Vendsyssel Årbog 2009 fortæller han muntert og oplysende om dagligdagen i sygekassen med en omfattende administration og masser af bilag.

Også på auktionskontoret i Skagen var der meget bureaukrati for et halvt århundrede siden, hvor Søren Fedder Henriksen startede på en 4-årig lærekontrakt, som hans far havde aftalt og underskrevet med auktionsmester Aage Geisnæs. Fedder Henriksen fortæller om læretiden og krydrer beretningen med lune anekdoter og spidse portrætter af auktionskontorets store personale.

En af årbogens flittige bidragydere, Peter Ussing fra Løkken, er også i år på banen, denne gang med en rigt illustreret artikel om forfatteren Knud Holst som billedkunstner og illustrator.
Jørgen Jakobsen, der har rod i Bindslevegnen, fortæller om tragiske og ulykkelige menneskeskæbner, som man kunne møde dem på Horns Herreds Ting i 1600-tallet.

Ovenstående er kun nogle af de mange artikler man i år vil kunne fornøje sig med ved læsning af Vendsyssel Årbog 2009. Man vil også kunne læse om rav-offerfund, Den Hvide Dame på Bangsbo, Pontus Cornicus, Thit Jensen i Frederikshavn, Thomas Bertel Thomsen fra Ulsted og Jørgen Nielsen Frøkier fra Elling samt om H.C. Andersen i Skagen.
Og bagest i bogen findes som sædvanlig en spændende kavalkade over hvad der rører sig i den vendsysselske museums- og arkivverden.

Årbogen er flagskibet for Historisk Samfund for Vendsyssel, der har sendt den til sin store medlemsskare hvert år siden 1915. Vendsyssel Årbog kan dog også købes i alle velassorterede boghandeler.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FÆSTEBØNDER og FISKEAUKTION spændende historisk læsning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger