Festlig julekomsammen i Tinghuset

Festlig julekomsammen i Tinghuset

11. december 2009 - kl. 7:20 - af

Der var en glad stemning, hygge og megen snak, da Lokalhistorisk Forening sagde tak for i år torsdag aften i Tinghusets trange lokaler. Formanden Gunnar Bagh bød velkommen og kædede de enkelte indslag sammen.

Der blev sunget julesange – både på dansk og på skawsk.

Søren Råbjerg-Møller holdt et meget spændende foredrag om julens historie og dens udvikling fra det gamle romerrige til julen på Råbjerggård i Skagen.

Der var den sædvanlige quiz, der dog alligevel var anderledes. I år var det bordene, der kæmpede om pointene, og bord 1 vandt suverænt. Også præmierne var der pillet ved. Det viste sig, at man havde spillet om – æren. Så ingen kattetunger til vinderne i år. Det havde ellers ikke været så dyrt, for ved bord 1 sad der kun 5 spillende deltagere (og et enkelt bestyrelsesmedlem, der ikke kunne deltage) mod 12 ved de andre borde.

Senere blev der vist en række gamle brudebilleder, hvor de tilstedeværende skulle gætte, hvem parrene forestillede. Alle blev genkendt, selvom alle parrene forlængst havde holdt sølvbryllup.

Man sluttede af med lodtrækningen af diverse gaver bestående af bøger, chokolade og potteplanter. Også i år var der ved at gå kuk i det sindrige system: Først trækker formanden et nummer fra en pose. Den, der har det pågældende nummer på sin billet, tager så en lille cylinder fra en kurv, som næstformanden, Peter Lundholm, bærer rundt til de heldige. Inden i denne cylinder (fra en gammeldags filmspole) ligger der så endnu et nummer, som vinderen råber op, hvorefter de folk, der sidder ved bord 4, hvor alle gevinsterne er placeret, leder efter en pakke med det pågældende nummer, som Peter Lundholm derefter afleverer til vinderen (mod at få sin cylinder tilbage, forstås. Den skal jo sammen med de andre i kurven bruges igen til næste år.) Hvor svært kan de være? Måske var der alligevel en, der sidste år ikke fik leveret cylinderen tilbage. Der var i hvert fald en præmie i overskud. Vinderen af denne blev efter svære overvejelser udtrukket på helt normal vis.

Alt i alt en rigtig festlig aften, hvor der også var tid til kaffe med hjemmebag og snak, snak, snak. Måske var der en og anden, der ærgrede sig over, at det gamle ventilationssystem er muret til. Der kunne have været god grund til at trække et par af propperne ud og få lidt frisk luft ind til de mange deltagere.

  

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Festlig julekomsammen i Tinghuset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger