Julemand, Peter Gislund, udnyttet af legetøjsgigant

Julemand, Peter Gislund, udnyttet af legetøjsgigant

19. december 2009 - kl. 12:48 - af

Julemanden er ikke rigtig i julehumør i år. Han føler sig groft udnyttet af legetøjsgiganten Toys”R”us. Da den autoriserede julemand, Peter Gislund fra Skagen, får lavet nogle billeder af sig selv, som han bruger i sin markedsføring på internettet, så havner han pludselig som julemand i Toys”R”us´ legetøjskatalog på side 2. Her reklamerer han for et julemandskustume til kr. 299,95.

– Når nogen stjæler ens billlede, så bliver julemanden gnaven,siger Peter Gislund til TV2/NORD. Mens julemanden har brugsretten til fotoet af ham selv, så er ophavsretten SkagenFotografens. Også han er stærkt fortørnet over Toys”R”us fotomisbrug. – De har jo manipuleret med fotoet, og givet ham et andet skæg. Det er for groft. De har bare håbet på ikke, at blive opdaget, siger indehaver af Skagen Fotografen, Michael Egelund.

Top Toy A/S, der står bag legetøjsgiganten Toys”R”us erkender, at man nok har været lidt for smarte. I en mail til julemanden skriver marketingchef Kim Scheuer Nielsen: – Jeg må konstatere, at en kreativ medarbejder i god tro har taget et udsnit af dit ansigt og indsat i et eksisterende billede, da du så mere “julemands-hyggelig” ud. Det er selvfølgelig ikke i orden – uden at vi havde kontaktet dig.

Fotografen og julemanden har tilsammen krævet 15.000 kroner. Men Top Toy vil kun ryste op med 5.000 kroner på et gavekort til Toys”R”us. For alle de børn, der ønsker sig gaver fra netop fra
den butik får foto-sagen får nu store konsekvenser. – Hvis ikke vi snart får en afklaring, så køber jeg i hvert fald ingen gaver i Toys”R”us, siger julemanden.

 

Se iøvrigt TV2/Nords indslag om sagen her : http://www.tv2nord.dk/default.asp?PageID=4

2 kommentarer til “Julemand, Peter Gislund, udnyttet af legetøjsgigant” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Julemand, Peter Gislund, udnyttet af legetøjsgigant”

 • Hej John
  ja, du har fuldstendig ret, Michael og jeg har selvføldig kendt til denne sag i snart 2 måneder, men når man forhandler skal det jo ikke bare sendes ud.
  jeg vil forsvare Redaktøren med ikke at sende det ud, før vi havde fortalt historien til TV2 Nord.
  jeg vil love jer at i kan følge historien her som de første

  Med mange Julemands
  Ho Ho Ho
  Peter Gislund

 • Er avisen her ikke ved at falde noget af på den ?

  Alle vi andre har læst denne nyhed, lang tid før den ender på SkagensAvis forside.
  Både TV2Nord og Ekstra Bladet havde historien på deres sider igår.

  Man må da forvente, at Redaktøren har på siden, kendte til sagen før de andre medier gjorde, da han tilsyneladende har udtalt sig om billederne, som han jo selv har taget.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julemand, Peter Gislund, udnyttet af legetøjsgigant' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger