Marts måneds maleri på Skagens Museum

Marts måneds maleri på Skagens Museum

27. februar 2010 - kl. 8:02 - af

I marts er det Michael Anchers maleri Fiskere sætter en rorsbåd i vandet fra 1881, der er månedens billede på Skagens Museum. Første og tredje torsdag kl. 14.00 i marts er alle velkomne til at komme og høre mere om Anchers billede.
Maleren Michael Ancher ankom til Skagen i juli 1874. Sommeren efter vendte han tilbage, og i 1880 giftede han sig med Anna, datter af gæstgiverparret Ane Hedvig og Erik Brøndum. Michael Anchers motivkreds blev primært den lokale fiskerbefolkning i Skagen. Mange af malerierne er store figurkompositioner, hvor han tydeligvis har ønsket at give beskueren et realistisk indtryk af det barske liv i det lille fiskersamfund.
Månedens billede skildrer en klynge sammenbidte fiskere, der skubber en sort rorsbåd ud i et voldsomt oprørt hav. Vægten er lagt på det alvorlige, dramatiske og heltemodige i fiskernes tilværelse. Her er det ikke fiskeriet, det handler om, men en redningsaktion. Langt uden for billedets ramme kan man forestille sig et sejlskib, som er stødt på grund i den rivende strøm og iskolde bølger. Personernes udtryksfulde og realistiske udseende, kompositionens tyngde og det afdæmpede farvevalg understreger situationens alvor.
Kom og hør mere om Michael Ancher og hans maleri Fiskere sætter en rorsbåd i vandet, torsdagene 4. og 18. marts kl. 14.00. Arrangementet varer cirka 20 minutter, og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Marts måneds maleri på Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger