Jubilæumsbog præsenteres til åbningskoncert

Jubilæumsbog præsenteres til åbningskoncert

27. marts 2010 - kl. 0:39 - af

Når Skagen Festival 2010 byder indenfor til åbningskoncerten i badmintonhallen fredag den 2. juli, er det ikke ”business as usual”. Der er nemlig tale om den 40. festival i en ubrudt række, og dermed skrives samtidig et stykke dansk festivalhistorie. I bogstaveligste forstand. For netop ved åbningskoncerten i badmintonhallen præsenteres også bogen om de 40 års festival i Skagen.

Bogen skrives af journalist Jørgen Pyndt fra TV2/Nord. Han har trofast fulgt festivalen gennem 35 af de 40 år, først som medarbejder ved Danmarks Radio, og de seneste år som medarbejder ved den regionale TV-station. Skønt forfatterens indfaldsvinkel oprindeligt var journalistens, blev grænsen mellem arbejde og fornøjelse snart fuldstændig udvisket. Derfor vil bogen også være præget af hans personlige oplevelser, og han betegner selv bogen som en ”ikke ukritisk kærlighedserklæring”.

Bogen dokumenterer naturligvis festivalens historie fra den meget spæde start i Tuxens Villa til det omfang, vi kender i dag. Dokumentation i form af programmer, åbningstaler, bestyrelsesreferater mv. Men en festival som den i Skagen er først og sidst de mennesker, som har båret den frelst gennem 40 år, om end med skrammer og ridser i lakken, fortæller Jørgen Pyndt om bogprojektet.
Derfor interviewes mange af de mennesker, som gennem årene har spillet en central rolle for festivalen, og bogen gengiver oplevelser med en bred vifte af de kunstnere, som har underholdt publikum i løbet af de 40 år. Derudover vil forskellige pressefolk, konferenciers og frivillige hjælpere fortælle indtryk fra Skagen Festival – og så er der naturligvis publikum. De mange mennesker, som trofast har gæstet Skagen Festival i årevis. Også deres historier og anekdoter er vigtige for at forstå, hvad Skagen festival er for en størrelse.

Udover at fastholde 40 års festivalhistorie i ord og billeder udgives også en CD med et repræsentativt udsnit af den musik, der er blevet spillet på scenerne i alle disse år. CD´en bliver præsenteret som et indstik i jubilæumsbogen – og det er da en bonusgevinst af betydning for alle, der holder af den årlige festival på toppen af Danmark.

Bogen udgives af forlaget Nordkraft i Aalborg.

Bogens udsalgspris incl.CD er 229 kr., og man kan nu sikre sig et af forfatteren signeret eksemplar ved at indsætte beløbet på konto 9015 4574200461 i Spar Nord. Det signerede eksemplar kan afhentes på festivalens kontor i Det Røde Pakhus fra og med torsdag 1.juli 2010.
Hvis bogen ønskes tilsendt, bliver vi nødt til at opkræve et forsendelsesgebyr på 50 kr.

En kommentar til “Jubilæumsbog præsenteres til åbningskoncert” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Jubilæumsbog præsenteres til åbningskoncert”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jubilæumsbog præsenteres til åbningskoncert' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger