Hip hip hurra: – nyt liv i berømt Krøyermaleri

Hip hip hurra: – nyt liv i berømt Krøyermaleri

8. juni 2010 - kl. 0:53 - af

Denne sommer lancerer Skagens Museum en udstilling, der ikke står stille, når P.S. Krøyers kendte maleri Hip, hip, hurra! vækkes til live ved hjælp af digitale medier.

Udstilling af et fraværende værk
En stor del af skagensmalernes værker er i dag spredt ud på andre museer end Skagens Museum. Mest kendt er P.S. Krøyers hovedværk Hip,Hip Hurra!, der hænger på Göteborgs Kunstmuseum. Gæsterne på Skagens Museum spørger ofte efter maleriet – men faktum er, at museet aldrig har ejet det.
Den svenske kunstsamler Pontus Fürstenberg købte nemlig Hip, Hip, Hurra! allerede inden det var malet færdigt og donerede senere sin samling til Göteborgs Konstmuseum. Det har således aldrig været muligt for Skagens Museum at erhverve sig værket.
Via digitale platforme skal det fraværende værk nu hjem til det sted, hvor P.S. Krøyer i sin tid skabte det: i hans atelier, som ligger i Skagens Museums have. Her vil publikum, præcis som Krøyer, kunne se og mærke værket.

Sanselig installation
Skagens Museum vil fortælle historien om det festlige billede. Det vendes til en styrke, at værket er fraværende, og det er en bærende idé for projektet, at digitale medier kan samle værker, som ikke fysisk lader sig samle – og samtidig formidle historien bag. Det berømte maleri kommer altså tilbage til Skagen i en interaktiv og sanselig installation, der vil give publikum en anderledes oplevelse af maleriet.

Projektet etableres i Krøyers atelier, som er beliggende i museets have og indvies den 2. juli 2010 – samme dato som Krøyer indviede atelieret i 1884.
For yderligere information om projektet, følg med på: www.skagensmuseum.dk

Projektet er medfinansieret af Den Europæiske Union
Skagens Museum er med i IKON, som er et Interreg IVA-projekt under Den Europæiske Regionale Udviklingsfond. IKON-projektet består af 48 partnere fra Norge, Sverige og Danmark. IKON har som mål at skabe kulturelle oplevelser og tilgængeliggøre vores fælles historiske arenaer for derigennem at trække flere besøgende til Kattegat/Skagerak-regionen. IKON-logoet er symbolet for kulturelle oplevelser med høj kvalitet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hip hip hurra: - nyt liv i berømt Krøyermaleri ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger