Utraditionelt forslag på byrådsmødet i går.

Utraditionelt forslag på byrådsmødet i går.

23. juni 2010 - kl. 9:54 - af

Det er ingen hemmelighed at kommunen mangler penge, og i går fremlagde Jeppe Nielsen Kyk, Dansk Folkeparti, et forslag der kan få ca. 10.000.000 kr i kassen om året !. Sælg billetter til en tur på Grenen. Ca 1.000.000 million mennesker besøger hvert år Grenen og hvis de betaler, i følge Jeppe Kyk’s forslag, 10 kr hver i entre, vil det skæppe godt i kommunekassen.

Hvad der kommer ud af det utraditionelle forslag bliver spændende at følge.

35 kommentarer til “Utraditionelt forslag på byrådsmødet i går.” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

35 kommentarer til “Utraditionelt forslag på byrådsmødet i går.”

 • D. Christensen

  Hvad er egentlig grunden til man ikke har valgt at placerer parkeringsautomater i hele Frederikshavn kommune, det kunne man jo have gjort ved kommune sammenlægningen.
  Argumentet at man vil undgå at butikskunder flytter ud af Frederikshavn holder jo ikke. Super brugsen i Skagen ligger i top 5 i Danmark med hensyn til omsætning i nogle af de måneder der er betalings pligt på deres parkerings plads.
  Benzinpriserne kan jo selvfølgelig være en årsag til at kunderne vælger at blive i Skagen og ikke køre de 40 kilometer til Frederikshavn for at parkere gratis, man skal heller ikke lede længe efter et dagligvarehus med en tom parkeringsplads før bilen har drukket for 10 kr. brændstof. 10 kr. hvor hovedparten af pengene smutter til København i form af afgift i stedet for at blive i kommunen.

  Jeg er blevet fortalt at parkeringsautomaterne Skagen forrige år indbragte den nette sum af 7,5 millioner kr. Kunne beløbet være fordoblet, måske tredoblet hvis man ville være med til at betale i resten af kommunen.
  22,5 millioner gange med 4 år = 90 millioner kr. Det er da også en slat, når det er sådan at man ingen penge har.

  Jeg kan godt forstå Jeppe en LILLE smule med hensyn til at vi Skagboer skal betale uanset hvor vi har lyst til at køre hen i vores lille by. Det er nu engang lettere at hive penge ud af lommerne på folk som er vant til at betale, frem for at få nogle til at betale der er vant til at alt er gratis.

  Det kunne måske også være en mulig løsning at vi i Skagen indså at vi ER en turist by og skal leve af turismen og derfor forsøge at lokke investorer til at skabe faciliteter (arbejdspladser = skat) der kan benyttes (mod betaling) af den million turister som besøger Skagen hvert eneste år, det er da noget man ser i andre byer med turist status.

  Det virker også lidt underligt at man hos byrådet i Frederikshavn kan blive enige om at Hedeboskolen i Skagen skal lukke, når det er den skole i Skagen der er indskrevet flest nye elever til (altså den skole skagboerne ønsker at bruge) og den skole der er mest centralt placeret i Skagen når man indregner banke kvarteret og Højen. Det er også den skole i Skagen hvor eleverne har størst mulighed for at undgå andre trafikanter til og fra skole.

  Det virker for mig lidt underligt, men jeg er jo heller ikke politikker.

 • Så vidt jeg ved, har vi i mange år haft en lov i Danmark, som sikrer fri og uhindret adgang langs stranden overalt i landet.
  Det bør en politiker da vide. Hvad mon han til skade for sine vælgere heller ikke ved?

 • jeppe nielsen kyk

  Den 3 maj var der et møde i toppen af danmark—lysets land.

 • Kim Jørgensen

  Inger jeg håber og drømmer om at Skagen igen kan blive en selvstændig kommune,men jeg tvivler på at det sker.Du har fuldstændig ret i at Frederikshavn kommune kun tænker på sig selv inden for Fr.havn byskildt selv om de siger og påstår andet og jeg ved at der er mange i Sæby der føler det samme om deres forhold til Fr.havn kommune.
  Det kunne være sjovt hvis der kom en oprørsgruppe,der ville kæmpe for et frit Skagen :-)jeg ville melde mig ind med det samme.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Den løsrivelsestanke tiltaler mig særdeles meget. Vi er blevet underlagt mennesker, som slet ikke sætter pris på vores by. Det ses bl.a. af, at de fuldstændigt ignorerer vores erhvervslivs anmodning om en pause i lokalplaner. At vi har skullet forholde os til 30 lokalplaner på et par år er udtryk for, at frederikshavnerne vil ændre vores by. De kan slet ikke lide det, vi heroppe elsker og prøver at forsvare.
  Om det er smagløshed eller magtfuldkommenhed ved jeg ikke. Begge dele er slemt at skulle leve under.

  Hvordan kommer vi i gang?

  Hilsen Inger

 • Anders Jørgensen

  Til Sten
  Der har været mange forsøg på at få fisken med toget. Før i tiden sendte man endda fisk til Tyskland med toget fra Skagen. Jeg har selv været involveret i sådanne forsøg, men det endte negativt pga. et enormt bureaukrati. Ja Sten når jeg rejser er det altid med toget, og indimellem cykler jeg også på ferie. Sidste år blev det til næsten 2000 km på cykelferien. Det kan anbefales også til de sure.
  Hilsen
  Anders

 • Anders Jørgensen

  Ja John, mange har sikkert fortrudt deres begejstring for sammenlægning. Det er en lang og besværlig vej, men man kan spole filmen tilbage, skal vi prøve?
  Venlig hilsen
  Anders

 • Hej Anders
  Nej, det kan jeg godt se, den er ikke nem, med mindre fisken kan fragtes med toget, men det går vel så ud over dit job.
  Men når du rejser privat kan man vel regne med, at du tager toget, der har du vel ikke fisk med?

  Hilsen Sten

 • gunner pedersen

  Altså spørger jeg Steen Schou om han betaler skat her til kommunen, jeg har min tvivl for så en gammel gnaven mand findes ikke her i byen, måske i Frederikshavn.

 • Kim Jørgensen

  Godt skrevet John N, især den sidste linje er jeg helt vild med,lad os blive fri for Frederikshavn det er den til dato største fejl der er sket i Skagens historie.

 • John Nebbelunde

  Når endelig man har fået grinet af (især af kommentarerne) og vil til at kommentere Jeppe Nielsen KYK’s forslag, viser det sig, at Skagen avis er gået ned, hvor uheldigt…
  Ellers ville jeg ha’ skrevet, at først af alt bør du ”Jeppe” gå ud af lokalpolitik, derefter bør du nok skifte efternavn så ikke svenske turister kvæles af grin, skulle de støde på det…
  Vi skagboere behøver da vist ikke gå til Ålbæk Sjøw, når vi sådan får det hele leveret her…
  Måske har du (Jeppe) ladet dig inspirere af en ”vis” Ronja som foreslog ”entre” til palmestranden, men tag dette med et gran salt, – tror hun mente, at kun så længe der stod ”palmer” på en ”dansk strand” altså noget der ikke har med den danske flora at gøre…
  De som mener at der er arbejdspladser i et tiltag af forslået art på Grenen, bør tænke over, at det ville være en ”kommunal lønudgift”, læs skattekroner! (Hermand Frænde) Og jeg giver Bente helt ret, 19 personer i byrådet var alt rigeligt, i hvert fald med sådanne visioner… – når vi ser hvad et enkelt medlem kan afstedkomme med… Håber inderligt Pia Kjærsgård vil kalde dig (Jeppe) til orden og ruske dine kinder lidt…(eller meget)

  Mit ønske er, at vi i Skagen kunne frigøre os fra Frederikshavn og styre vore sager selv.

  Mvh. John

 • Anders Jørgensen

  Sten, der er ingen offentlige transportmidler der vil have mig med, de siger at jeg ikke må medbringe 30 ton fisk. Jeg ville ellers gerne gå foran, sorry.
  Hilsen
  Anders

 • Anders, jeg forstår ikke, at en mand som, du, der er så træt af den røg,støj og møg, som bilerne udvikler, ikke tager et offentligt transportmiddel i stedet for at sidde og brænde benzin/diesel af i bilkøerne ind mod København. Her har du da muligheden for at gå foran som et godt eksempel.
  Lene Marie, måske tegnes der et billede udadtil, at det drejer sig om at få folk over i offentlige transportmidler, men i bund og grund drejer det sig om en ting, nemlig at få penge i kassen. Staten indregner hvert år omkring 500.000.000 i fartbøder i statsbudgettet, og vi ser jævnligt fotovognen holde nede ved Bunken, hvor der ikke er sket en trafikulykke i årevis, så naturligvis er det penge i kassen det drejer sig om.
  Hvad Grenen angår, så læser jeg ikke noget om et forbud mod at komme derud, derimod skulle det koste den fyrstelige sum af 10 kr, det har de fleste vel råd til?
  Vi skal jo snart til at arbejde 12 minutter længere om dagen, så er den 10’er hurtigt hjemme igen, også efter skat.
  Når kommunens økonomi er kommet på højkant igen, kan man så begynde at fire af beløbet.
  Hvad betalingsringen omkring København derimod angår, så er det blot en ny skatteskrue, her vil afgiften kun gå en vej, og det er op.

  Hilsen Sten

 • Anders Jørgensen

  Sten Schou

  Du tager lige præcis fejl–igen! Jeg er en af dem der meget ofte på egen krop mærker de massive problemer i København. Og Sten dit argument om “de andre” der skal betale er forkert, jeg kommer til at betale rigtig meget hvis en
  betalingsring indføres. Hvorfor pådutter du hele tiden andre en holdning de ikke har? Det er helt paranoisk.
  Hilsen
  Anders

 • Meningen med at betale afgifter på vejene er at få folk væk fra dem og tage den offentlige transport i stedet. Det er vel ikke meningen at vi vil holde folk væk fra Grenen?? Eller hvad Sten?

 • Man er vist mere end almindelig naiv, hvis man tror det er af trafikpolitiske årsager, man ønsker betaling for at komme ind i København, det drejer sig om at få penge i kassen, intet som helst andet.
  Samme argument kunne man så bruge på Grenen, der hed det sig også, at parkeringsafgiften,da den blev indført, skulle fremme afviklingen af trafikken, nu kan man så gå skridtet videre, og komme al røg,støj og møg, som du skriver, til livs, ved at indføre betaling for at besøge Grenen.
  Skyldes din positive holdning til betalingsring omkring København, og din negative til betalingsring omkring Grenen, at i første tilfælde er det de andre der skal betale, mens det i sidste tilfælde er dig selv der skal betale?….der sidder desværre en del her i landet, som mener, at det er de andre der skal betale det hele.

  Hilsen Sten

 • Anders Jørgensen

  Forskellen Sten, er at 60% af alle Københavnere i virkeligheden er jyder og at men er så glade for at bo i København at det er blevet en stor by. Alle der vil ind til København vil partout køre ind i bil med røg, støj og møg tilfølge. Der er ikke længere reel mulighed for at finde parkeringspladser og trafikken afvikles meget langsomt. Det er et enormt stort problem, men som sædvanlig kan du kun se situationen fra din egen lille navle, solidaritet med Københavnerne har du ikke, heller ikke en lille smule forståelse. Skam dig Sten.
  Hilsen
  Anders

 • Fnis

 • Der stod en mand med en skuldertaske nede på hjørnet for et par dage siden. Han delte blade ud til forbipasserende, først troede jeg det var “Vagttårnet” han stod med, men da jeg kom nærmere, så jeg, det var en pamflet der hed “Fair Løsning”. På forsiden var der en yngre model, som hedder Helle, og en ældre mand, som hedder Villy, det var vist dem der havde skrevet det.
  Jeg tog en kopi med hjem, og startede med at læse i det.
  På side 70 står der, at de vil lægge en betalingsvej omkring København, det har jeg ikke hørt så mange brokke sig over.
  Hvad er forskellen egentligt?

  Hilsen Sten

 • Hej.

  Nu får vi det som nogle har været med til at stemme ind i byrådet. Politik på et plan man tror er løgn. Afgift/entre for en tur i vores allesammens natur. Venter spændt på hvad næste forslag bliver. Har desværre ikke samme fantasi som Jeppe, men vilher komme med et bud som Jeppe måske vil bruge: indfør vægtafgift på vi mennesker. Jo tungere vi er jo mere slider vi på grenen. Med alle de ‘voksne’ størelser som jeg selv, vil det skæppe i kassen.
  Men trods det noget hen i vejret forslag, skal Jeppe måske have en belønning for at bringe humor ind i en barsk sparetid for vores lokale politikkere. Det må da have medført nogle smil fra kollegaerne i byrådet.

 • Anders Jørgensen

  Kære M. Pedersen
  God ide, men tjek lige ordet kyk på Svensk!
  Vh
  Anders

 • Flemming Christensen

  Dansk Folkeparti har lige frarøvet mindre stillede danskere mange penge. Det kunne være en familie med seks børn, kun har råd til at tage familien med til et sted, hvor der ikke er en masse afgifter. Der bliver betalt rigeligt heroppe i forvejen.

 • Her i huset plejer vi at sige om en person, der er helt ude i hampen, at han har fået pip.
  For fremtiden vil det lyde, at han har fået kyk.

 • Genialt forslag ………. NOT

  Næste forslag kunne jo så blive, at vi skal betale afgift for de spildtimer vi bruger, når vi skal ned og handle dagligvarer.

  Det kunne så finansere de stiger samme person vil have opsat i havnen.
  Og dække det honorar han får ud af at sidde hvor han gør.

  Mon ikke han bare skulle holde sine ideer for sig selv, for ellers bliver der nok næppe mere end 17 der stemmer på ham ved næste valg, mens de sidste 100 nok finder en klogere måde at bruge deres stemme på.

 • Ja her har vi da noget guf til næste års Ålbæk Sjow, jeg smiler da i hvertfald allerede nu. Og afgift på dumme forslag er meget bedre end afgift for at gå i naturen.

 • christian Jensen

  Sæt p automater op i frederikshavn og sæby i stedet for,så det er ens for alle i kommunen.

 • Henrik Christensen

  Måske ender det også med at dem der sejler forbi grenen skal betale 10 kr. for det.
  Jeg synes efterhånden det var bedre man havde sat vores skat lidt op og så slap vi for det her.
  Næste punkt bli’r når sukkerafgiften stiger igen 1. august, så bliver 1 liter sodavand 7.50 kr dyere, hvilket resulterer i at vi igen valgfarter til grænsen for at handle og hvor meget var det så lige vi fik ud af det?

  Mvh. Henrik

 • Anders Jørgensen

  Der bør omgående indføres en afgift på dumme forslag, jo dummere forslag des højere afgift. Jesper Nielsen Kyk s forslag bør mindst takseres til en afgift på 10.000 kr. Der er en konstant strøm af dumme ubrugelige forslag, så der er masser af penge at hente.

  Vh
  Anders

 • Rolf Christensen

  Hej igen,

  Nyheden om en ‘Betalings-Grenen’ når nu national højde, og mine tanker går til DF’s Jeppe Nielsen Kyk og hans 117 personlige stemmer ved sidste valg:

  http://www.bt.dk/danmark/tur-paa-grenen-skal-koste-penge

  Jeg håber, at jeg stadig gratis kan kigge fugle derude fra toppen af ‘Verdens Ende’ i morgen tidlig…

  mvh rolf

 • Det er simpelthen det mærkeligste forslag jeg nogensinde har hørt..

  Vil han så sætte hegn op hele vejen rundt om Grenen for at sørge for at der ikke er nogen der kommer igennem uden at betale..?

 • Rolf Christensen

  Hej,

  Jeg har hørt, at det er 1,6 mill. mennesker, der årligt gæster Grenen (?), men naturligvis bør vi ikke tage penge for at komme i naturen. Selv parkering i naturen, herunder på Grenens p-plads siden 1993, var noget, man burde genoverveje.

  Der er bare nogen ting, som bør være gratis og åbne for alle, altid – døgnet rundt, året rundt. Vi skal da heller ikke til at tage penge for ture til stranden, skoven eller…?

  Heldigvis har vi i Danmark en lov om fri færdsel på alle strande, altid, og det kan et byrådsmedlem ikke ændre på.

  mvh rolf, ikke-bilejer

 • Hermand Frænde

  Har et ambivalent forhold til forslaget, syntes på en måde at der skal være fri adgang til vores dejlige områder i hele landet, på den anden side er det jo ikke helt billigt med det store flotte parkeringsanlæg derude, og hvad der ellers dukker op af løbende vedligeholdelsesudgifter, så jeg forstår godt ideen med entrebillettter, og endelig må vi jo heller ikke glemme at der måske kunne blive et par arbejdspladser ud af det.

 • Skal hele toppen af Danmark så indhegnes? Og der skal ansættes personale til at opkræve gebyret og måske skal der også ansættes en kontrollant for at sikre at ingen snyder!!!!

  Det må vist være din spøg – Jeppe.

  Var det ikke bedre at nedsætte honoraret for byrådets medlemmer og arbejde på at sætte antallet af medlemmer ned fra de nuværende 31 til de 19 medlemmer som loven fastlægger der SKAL være. Det ville også skæppe i kommunekasse.

 • Kim Jørgensen

  sæt da en automat op ved rundkørslen i Hulsig så alle skal betale for at komme til Skagen,ja også vi lokale bare til halv pris måske.

 • hold nu op med at vi skal betale alle steder her i skagen , det eneste sted i kommunen man skal betale p -afgift er skagen ,sæby er fri ,fr havn er fri for det , hvad med at havde tænkt på det med at der ingen penge er da de bygge frederikshavn RÅDHUS de penge kunne være brugt til noget andet , hvis i bliver ved med at turisterne skal betal alt kan det jo være de begynder og finde andre steder at tag ferie ,det dyrt nok i skagen ……

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Utraditionelt forslag på byrådsmødet i går.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger