Arbejdsnedlæggelsen fortsætter på Skibsværftet

Arbejdsnedlæggelsen fortsætter på Skibsværftet

7. september 2010 - kl. 10:08 - af

De 140 mand der i går nedlagde deres arbejde på værftet er heller ikke kommet i arbejde i dag. De gik hjem i går hjem i prostest mod at værftet havde bortvist deres fællestillidsmand Jesper Larsen. Medarbejderne kræver at Jesper Larsen bliver genansat.

28 kommentarer til “Arbejdsnedlæggelsen fortsætter på Skibsværftet” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

28 kommentarer til “Arbejdsnedlæggelsen fortsætter på Skibsværftet”

 • Anders Jørgensen

  SKAGEN TILBAGE TIL SKAGBOERNE er en opfordring til at blive en selvstændig kommune igen. Det KAN lade sig gøre, men selvfølgelig skal man imødese en del bureaukrati, men jeg mener at det er det værd.

  Venlig hilsen
  Anders

 • Hej Anders

  Du har ret – jeg har prøvet at fremskynde et svar fra 3F, ved hjælpe af fremprokoverende udsag, saglig som usaglig – det eneste jeg har opnået er et anonymt opkald.

  Jeg skal være den første til at sige undskyld, især efter at fællestillidsmanden siger, at han lider af et fobi for udenlandske arbejder på værftet iflg. Nordjyske Tidende og han har hele ansvaret. Det kun søgerligt, at han ikke får nogen rigtig opbakning af sin fagforening.

  Nu er værft, fællestillidsmand og den opbakkende fagforening enig om at holde bøtte.

  Skagen er vel også for andre en skawboer – jeg har kun boet her i 45/46 år. Skulle glæde mig en dag at mødes dig – vi har faktisk trods lidt uenighed fælles interesser.

  Men du har vel forstået, at fagforeninger ikke lige er min kop te – efter så mange år i Skagen har jeg har haft nogle møder med dem – og det har givet mig en skræk og en fobi for dem.
  Paul

 • Hvor er det flot af Poul, at han for en gang skyld skriver noget korrekt.

  Ja, jeg er medlem af 3F, og det er jeg faktisk stolt over.

  Hvilken forening du er medlem af, skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed, men et godt bud kunne være :

  Sure gamle mænd

 • Anders Jørgensen

  For god ordens skyld Paul! JEG ER IKKE MEDLEM AF 3F !!!
  Paul, du debatterer IKKE, du postulerer og beskylder!
  Det er ufint og injurerende. De implicerede bør absolut gøre dig ansvarlig, evt. med et sagsanlæg mod dig.
  Havde du debatteret, havde du f.eks. kommenteret hvordan ytringsfriheden er blevet knægtet i denne triste sag. PUNKTUM
  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Jeg kan nu se, at John Larsen, Anders Jørgensen ogFinn Jenne er medlem af 3F. Tak for debatten. Paul

 • Hej Paul. Sandheden ligger mange gange lige for. Men for dig er det åbenbart ikke godt nok, derfor virker det som om du fordrejer tingene gevaldigt. Du er simpelthen uden for pædagogisk rækkevidde, når du bare bliver ved med at komme med fuldstændige grundløse beskyldninger imod 3F, nu da du åbenbart ikke kan koge mere suppe på det egentlige i denne debat. Sådan en sag som lige er afsluttet på værftet er der ingen der ønsker. Hverken værftet, bortviste tillidsmand, medarbejderne på værftet eller 3F.
  Men når der nu opstår sådan en sag, har vi da heldigvis endnu et sæt faglige spilleregler der kan forsøge at løsen den. Det er nu resultatet vi ser. Men da du Poul åbenbart ikke er tilfreds med det, skal der lige smides en ny anklage afsted, for så kan du åbenbart blive ved med at gøre dig lidt interresant i nogle kredse.
  Jeg ønsker i denne sag, at der fremadrette er lært en hel del, så vi ikke her oppe ser den gentaget. Ingen ønsker uro på arbejdspladserne og jeg VED med sikkerhed at det også gælder 3F. Med ette indlæg vil jeg afslutte min deltagelse i denne debat, selv om du Paul nok skal forsøge at sætte dig selv i centrum med endnu en kommentar på ‘folkets’ vegne.

 • Anders Jørgensen

  Ja Paul Wenzel,du bliver ved. Der er jo ingen grænser for hvor hårdt du postulerer. Nu har du opfundet en Ole Jørgensen der er 3Fs udsendte til at ringe til dig, er der andre end du selv der har hørt om eller talt med denne Ole, findes han overhovedet? Du kunne måske i stedet gøre noget rart for nogle mennesker, det ville også gøre dig selv glad.
  Venlig hilsen
  Anders

  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Har Poul insider viden, eller kan han ustraffet påstå, at det er 3F der står bag den anmeldelse ?
  Injurier er en farlig ting.
  Jeg forventer, at 3F enten hiver Poul i retten, eller står frem og indrømmer, at de står bag den famøse anmeldelse.

 • Puha har netop læst i TV2/nord – at der er indgået forlig om Fællestillidsmanden, at han ikke bliver ansat igen – og ingen må udtaler sig – tak for det 3F I har virkeligt gjort det godt for jeres medlem – håber I husker ham – og så bede Ole Jørgensen om ikke at ringe til mig igen efter lukketid – i har min sympati på et meget lille sted – jeg ville ønske, at jeg kun hjælpe Jesper Larsen – men er udgået af arbejdsmarkedet for år tilbage efter 50 år. Paul
  Ps. håber at sandheden en dag dukket op om mailen’s egenlige afsénder

 • Hvilken ulovlighed taler vi egentligt om?

  Er det en overtrædelse af politivedtægten ? Er den en overtrædelse af lokalplanen for området. Eller er bygningerne i strid med havnens regler.

  Hvilken straf kan man forestille sig at skibsværftet får? Har nogen påtalt noget? Har nogen anmeldt værftet til politiet?

  Hvis det “blot” er en overtrædelse af lokalplanens bestemmelser er værftet i båd med mange andre. Man søger dispentation og deværre givers den ofte….

 • På sin vis tilkommer det ikke mig at blande mig i Fællestillidsmand Jesper Larsens fyring, samt årsag hertil. Jeg kender end ikke JL, men ved ganske hvad det vil sige at stå som fyret, en betydelig nedgang i indtægt fx
  Jeg er fastboende pensioneret tilflytter her i Skagen. Jeg har også haft et arbejdsliv på ondt og godt, har selv stået som tillidsmand for 70 Portører for år tilbage og kender således alle regler. Han skal indeholde en masse ”diplomati” og ”samarbejdsevner” Og nu hvor jeg ser der er divergerende meninger omkring hændelsen, vil jeg da lige sige, at en tillidsmand er som en lus mellem tre negle, folkene på gulvet, ledelsen og så fagforsteningen. (og så er der jo også journalisterne)
  Det er jo typisk kollegerne der i første omgang går til deres tillidsmand angående forholdet med de udenlandske ansatte og her må jeg spørge; – har disse taget arbejde fra nogen? Hvis ikke, må man nødvendigvis finde andet påskud til en reaktion, som fx lovligheden i beboelsen…(hvorfor?) er det brødnid eller hvad, for selve kernen i sagen er også svær at få øje på.

  Det skal forinden nævnes, at der er fri bevægelighed af arbejdskraft her i Europa og da jeg forstår at Værftet har sørget godt for en indkvartering til disse (hvor de end kommer fra) har jeg svært ved at få øje på nogle problemer heri. Hvis det virkeligt er så ulovligt som der antydes, havde kommunen nok været oppe på lakridserne for længst.

  Jeg må gætte mig frem, er det kollegerne der har presset JL eller har 3F haft en finger med i spillet og brugt JL til at sende en dum mail, der har skadet ham?
  Hvis det var kollegerne, burde man som tillidsmand gå til ledelsen og forelægge problemet og det tror jeg JL har gjort. Så er der kun 3F tilbage, – har jeg overset noget, eller har der ingen kommentarer fra 3F på disse sider?

  Uanset hvad, vil jeg råde Jesper Larsen at rejse sig ved det træ han er faldet ved (hvis han vil i arbejde igen) gå ned på værftet og ikke være for fin til at sige undskyld (for at ha spyttet i den suppe han selv skulle søbe af)
  Men Jesper, du skal nok ikke regne med at forsætte som tillidsmand, du har vel også et alm. Job at passe der. Og lad være med at sagsøge kommunen, det koster… Om nogen skulle, så lad 3F.

  Som Karin Nordmann skriver advarende, så var jeg kranfører på Svendborg værft da de lukkede det, fik så job hos Kelloggs som truckfører, – til de lukkede det. Disse to lukninger gjorde rigtigt ondt på byen, og jeg holder meget af Skagen og vil nødig se lukninger her.

  John

 • Havde egentlig ikke tænkt mig, at skrive mere om ovennævnte, det er en sørgelig situation Fællestillidsmanden er i. og som jeg tidligere har skrevet den 7. november er det min mening, at 3F står bag – jeg kan ikke forestille mig, at nogen god medarbejder bevist vil skade sin arbejdsplads.

  Men nu sker det, her til aften fik jeg et opkalde fra en “Ole Jørgensen” kl. 21.20 – der gerne ville høre hvad jeg mente med at Fagforeningen stod bag. Som jeg nævnte til “Ole Jørgensen”, at det er mjin mening om den famøse mail, og så kunne han bruge det til hvad han vil. Det var en yderst ubehagelig telefonsamtale. Men den bekræfte kun hvad jeg tror om Fagforeningen 3F. Paul

 • Hej Robin

  Der er nok noget du har misforstået, Anders Jørgensen skriver, at det er elendig boliger, hvor du på et tidligere tidspunkt, skrev at du havde set dem og de var anstændige. jeg tror på dit ord – jeg syntes ikke Anders Jørgensen skal komme med en sådan kommentar. Med hensyn til udenlandske arbejder kan det jo diskuteres om det er godt eller skidt – men mon ikke de har de mest dårlige jobs på havnen, som andre ikke vil have. Paul

 • Hvor er det ynkeligt at høre på, at Karstens Skibsværft sørger så godt for de udenlandske ansatte, så det skulle retfærdiggøre ulovlige beboelser.

  Er det ulovligt, skal det stoppes uanset hvor rene de er, hvor fine facilitetter der er osv.

  Bare fordi man sørger for beskæftigelse i byen eller ej, er man altså ikke hævet over loven, og det burde direktionen også vide.
  Eller kan de bare true med flytning til udlandet for at få deres vilje ?

  Nej, så tillidsmanden gjorde det eneste rigtige, og fortjener stor ros for at anmelde ulovlighederne til kommunen.

 • Hej
  Nu blev mit navn lige nævnt.
  For at skrive som jeg gjorde sidst.
  Er det mig der har misforstået noget så lad mig det vide.
  Mig bekendt er det ikke et spørgsmål om der må være beboelsen på pladsen eller ej
  men kun et spørgsmål om der er hjul på beboelsen.
  Hvis det er tilfældet er alt dette kun et endnu et eksempel på en
  teknisk forvaltning der prioterer regler højere end sund fornuft.
  Diskussionen får desværre hurtigt en slagside hvor det bliver for og imod udenlandsk arbejdskræft.
  Det hører ikke hjemme i denne sag
  Hvis det er diskussionen vil jeg gerne vide hvordan nationalitets sammensætningen er på kommunens projekt Kappelborgskolen

  Med venlig hilsen
  Robin Thomsen

 • Anders Jørgensen

  Vi er da enige om at containerne var ulovlige også om de var nok så rene,, IKKE?

  Det er helt rigtigt bedst hvis en tillidsmand først taler med ledelsen inden han anmelder ulovligheder i virksomheden, 100% enig.
  Men ved vi om tillidsmanden havde en viden der ville være blevet straffet af Karstensen hvis han havde forsøgt at tale med ham? Vi har alle ret til at påtale ulovligheder, uretfærdigheder og andre dårlige forhold, mange gange har vi endda pligt til det. Og så er der jo lige det med ytringsfriheden, jeg ved godt at nogen mener at den kun bør forsvares når det gælder nogle efterhånden meget kendte tegninger, jeg er af en anden opfattelse.

  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Gammel typograf

  Kære Anders,
  Det er strejken, jeg er bekymret for.
  Men bortset fra det, skulle tillidsmanden så ikke have talt med ledelsen, inden han anmeldte værftet til kommunen – og så anonymt. føj. Han har oven i købet udtalt, at han burde have anvendt et falsk navn. Upålidelig fyr, som enhver virksomhed er bedre tjent uden-
  Hvem siger i øvrigt at de boede elendigt i containerne. Ált, hvad men ellers hører om Degn Karstensen tyder da på på, at han er ganske menneskelig.
  Og I får da aldrig Skagen tilbage til skagboerne, hvis I ved strejker og den slags lukker de virksomheder, der giver brød på bordet og skattekroner.
  Hilsen
  Hans

 • For et stykke tid siden, da det blev nævnt, at nu skulle disse boliger nedlægges og fjernes, var der en Robin – der omtalte disse boliger, som meget anstændige – hvilket jeg tror på – har du set dem Anders Jørgensen?
  Skagen også for udenlandske arbejdere. Der vil arbejde. De giver også penge til Frederikshavn Kommune
  Paul

 • Kære Anders, Har du set de containere indvendigt?
  Det har jeg, og de venner, som jeg har , som boede der, boede godt, og tæt på deres skib og deres arbejde.
  Der var pænt og rent, med nyt sengelinned, så ofte, som de ønskede det. Der var køkkenforhold, så de kunne lave eget mad, og der var vaskemaskine og tørretumbler til fri afbenyttelse.
  Der var Tv med parabol, så de kunne se TV døgnet rundt. Der var installeret Internet, og der var daglig rengøring!
  De havde jo også mulighederne for at bo et andet sted i Skagen, hvis de havde lyst ´til det, men så var prisen sikkert en anden.
  Du skal tænke på den daglige kamp , som værftet har for at få ordrer til Skagen i stedet for at se på de par senge, hvor et par trætte arbejdere nemt kan komme til køjs!
  I alle andre byer har værfter muligheder for at benytte sovefaciliteter ved værftet- vi skal passe på, at en af Skagens bedre virksomheder ikke vælger at flytte østpå..

 • Anders Jørgensen

  Kære Gammel typograf

  Hvilket samfund tror du man får hvis ingen tør anmelde ulovligheder? Var det ikke et hvert menneskes pligt at anmelde at udenlandske arbejdere boede elendigt og ulovligt i Karstensens containere?
  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Gammel typograf

  Kære værftsarbejdere
  tænk lige på, at værftet sagtens kan klare sig uden jer, men I kan ikke klare jer uden værftet.
  Hvis ikke typograferne havde strejket så vildt dengang, havde de siddet på alt det arbejde, som funktionærer nu laver.
  I kan skiftes ud med andre, værftet kan flytte – og hvad har jeres strejker så været værd.
  Gud bevare Skagen – ikke kun for os feriegæster

 • En medarbejder, der stikker sin virksomhed – uden først at have forelagt problemet for ledelsen – er så illoyal, at man aldrig mere vil kunne stole på vedkommende – og da slet ikke som tillidsmand, der jo per definition er en person, som både ledelse og medarbejdere kan have tillid til.
  Og medarbejderne skulle lige tænke over, at en tíllidsmand, der bryder tilliden til den ene side, måske næste gang bryder den til den anden side.

  Og hvis skibsværftes ry som en virksomhed, der overholder sine aftaler, på grund af en strejke ikke længere kan leve op til dette ry, kan Skagen måske i længden vinke farvel til rigtig mange arbejdspladser.

 • Flemming Eriksen

  Typisk teknisk forvaltning , den har altid haft et dårligt personale til at klare deres opgaver her er endnu en fejl de har gjort , det er ikke kun byggesager de sjuksker

 • Virkelig flot gået af medarbejderne.

  Forsæt strejken indtil jeres fælles tillidsmand bliver genansat.
  Arbejdsgiveren burde nok have overholdt loven, så var anmeldelsen aldrig sket.

 • Anders Jørgensen

  Man skal altså holde sin mund hvis man ikke vil fyres, hvem sagde ytringsfrihed?
  For få år siden udtalte en skoleleder i Roskilde sig til pressen om nogle dårlige forhold. Så blev han bortvist, men, men, men! Han fik 100 procent oprejsning ved domstolene. Selv som offentlig ansat har man altså ytringsfrihed.
  Apropos de østlande Karin Nordmann nævner, får man den tanke at direktionen mener sig udpegede som Tzarer?
  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Hej Karin.
  Jeg tror at medarbejderne HAR tænkt de tanker du skriver om. De har dagligt været omgivet af kollegaer der kommer fra disse lande. Jeg mener det er stærkt at de ikke lader sig kyse af skjulte trusler, og viser et sammenhold som er sjældent set i vores by.
  Ingen, heller ikke de strejkende har ønsket denne sag. Men fokus forsvinder lige pludselig fra det der er sagens kerne. Nemlig en virksomhed der har nølet noget så grueligt med hensyn til at stoppe sin egen ulovlighed. Men i Danmark må virksomheder gerne trække ting længere ud end loven tillader, uden de store konsekvenser.
  Denne sag drejer sig altså om ulovligt beboelse på et område der ikke måtte bruges til beboelse og ikke om en såkaldt iloyal medarbejder. Skalke skjul fra virksomhedens side for at få fokus væk fra deres intensioner. Når det er sagt, må der også sidde en eller to på kommunen med røde ører. Hvad ligner det at vidersende en mail fra en person der ønsker at være anonym. Næ de burde returnere mailen til afsender, hvis de har ret i deres udtalelse om at de ikke kan behandle sådan en henvendelse anonymt. Så straf den virkelig synder, og ikke budbringeren.

 • Den strejke er styret af fagforeningen, de har ikke ønsket de udenlandske arbejdere i Skagen. Jeg vil tro at fællestillidsmanden kun er brugt som et våben af fagforeningen uden egentlig at være klar over hvad han er brugt til. Paul

 • Har de strejkende tænkt på, at der ikke er særligt langt til GDansk? eller til en åbning af et værft i Estland ,Letland eller Lithauen?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdsnedlæggelsen fortsætter på Skibsværftet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER