Ønskeseddel til jubilæumsgave til Skagen Kirke

Ønskeseddel til jubilæumsgave til Skagen Kirke

10. september 2010 - kl. 12:44 - af

For godt 100 år siden var Skagen kirke blevet alt for lille, og den eksisterende kirke, som var bygget i 1841, måtte udvides, så den kunne rumme dobbelt så mange mennesker. Derfor kan vi 25. september fejre 100 års jubilæum for den kirke, som vi har midt i byen i dag. Jubilæet fejres på forskellig vis, bl.a. med et lille jubilæumshæfte, som bliver uddelt i byen i den kommende uge.
I forbindelse med fødselsdage og jubilæer er det skik at give gaver, og Skagen kirke ønsker sig da også en god jubilæumsgave, men man har tænkt sig at give gaven videre til nogen, som i dag er i den samme situation, som man var i her i Skagen for 100 år siden.
I Hebano i Etiopien ønsker man sig en ny kirke, for deres kirke er nemlig blevet for lille, idet den kun kan rumme under halvdelen af de mennesker, som hver søndag kommer til gudstjeneste. Derfor er man lokalt begyndt at samle sten, sand og træ til en ny kirke – akkurat som man her i Skagen for 100 år siden samlede ind lokalt til en ny kirke. Men den økonomiske formåen i Hebanoområdet gør, at det vil tage meget, meget lang tid at samle penge ind til en kirke, og derfor beder man om hjælp udefra, ligesom man også her i Skagen fik penge udefra til den nye kirke.
Der er faktisk et link mellem Skagen og Hebano, idet Martha og Svend Klarskov var blandt de første danske missionærer, som har besøgt stedet. Byen Dodola, hvor Klarskovs boede fra 1952 – 62, og hvor Anne Grete og Per Rasmussen boede i 90erne, er nemlig nærmeste større by. Der er mange i området, som stadig husker navnene på de heste, som blev brugt til at ride fra Dodola til Hebano, og Helge Klarskov har flere gange fortalt om sådanne ture på hestene Silver og Tomba!
En ny kirke i Hebano vil koste omkring 375.000kr. Lokalt har man forventning om at kunne samle 75.000kr, og det er således ca. 300.000kr, som mangler. Vi har fået ret specificerede budgetter, hvoraf det fremgår hvor meget cement, der skal bruges – og transporteres, hvad metalvinduerne koster, hvor meget træ, der skal bruges og hvad taget skal laves af osv.

Kirken i Hebano er engageret i landbrugsprojekter, HIV/AIDS forebyggelse og andet sundhedsarbejde og udviklingsarbejde i det hele taget.

Vi håber at rigtig mange her i Skagen – i taknemlighed over at vi har en smuk og rummelig kirke – vil være med til at give en god jubilæumsgave, så menigheden i Hebano også kan få en ny og tidssvarende kirke med plads til både børn, unge og ældre.

Jubilæumsgave til Skagen kirke kan indsættes på jubilæumskontoen i Spar Nord: 9015 – 457 461 1194

Kirken i Hebano

6 kommentarer til “Ønskeseddel til jubilæumsgave til Skagen Kirke” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Ønskeseddel til jubilæumsgave til Skagen Kirke”

 • Katrine Kirkedal Jensen

  Tak til Karin,Sune, Anna-Kathrine og Birgit.

  Vi i menighedsrådet håber at rigtig mange vil støtte op om arrangementerne i næste uge.

  Alle er velkommen

 • Det er da en fantastisk mulighed for at gøre en forskel for menigheden i Hebano. Tænk en ny kirke, nok ikke så flot som Skagen kirke, men alligevel stort for dem.
  Held og lykke med indsamlingen.

 • Anne Grete Rasmussen

  Har lige lyst til at skrive, at man kan støtte kirkebyggeriet i Hebano ved at indbetale et beløb på 9015 – 457 461 1194.
  Pengene formidles gennem Dansk Etioper Mission, og det betyder at gaver er fradragsberettigede, hvis man giver over 500 kr. I så fald skal også cpr-nr oplyses. Forhør nærmere på kirkekontoret herom.

 • Anna-Kathrine T. Pedersen

  De bedste ønsker for indsamlingen og rigtig god fest d. 25. september!

 • God vind med indsamlingen! Jeg ved at enhver gave vil blive meget påskønnet i Etiopien. En kirke her er meget mere end et rum til gudstjeneste. Der er et omdrejningspunkt for livet i lokalsamfundet.

 • Håber for jer, at projektet vil lykkes.
  Karin

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ønskeseddel til jubilæumsgave til Skagen Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger