Rejsegilde i den nye institution på Kløvermarken

Rejsegilde i den nye institution på Kløvermarken

28. oktober 2010 - kl. 15:57 - af

I dag, Torsdag den 28. oktober, var Harresøe og håndværkerne kommet så langt på byggeriet af den nye 1250 kvm store institution, at de kunne indkalde til dobbelt rejsegilde.
 
 
 
 
 
 

Kl. 10 mødtes ca. 140 børn og voksne Skagens institutioner for at deltage i børnerejsegilde, hvor John Høst, dagtilbudsleder af Fyrtårnet, holdt en lille tale om, hvad et rejsegilde var for noget, og der blev råbt hurra for byggeriet.

Efter den lille tale var der kage og juice til alle børn, og man kunne gå rundt og se hvor kæmpestort det nye hus bliver. Ikke helt nemt at forestille sig endnu, men der var langt fra den ene ende til den anden, når man kiggede sig omkring.

Som det ser ud lige nu er der overleveringsforretning på huset den 21. januar, og det skulle betyde at man kan begynde indflytningen den 24. januar, hvis tidsplanerne holder.

Og hvad er det så, der skal være i det nye hus.

Vuggestue:
I den ene ende af bygningen bliver der en 30 børns vuggestue, hvor Lone Munk skal fungere som daglig pædagogisk leder. Det er en selvstændig vuggestue, som skal levere børn til Mattisborgen, Fyrrekrat og den nye børnehave i den anden ende. Dagplejen bliver medleverandør af børn til de tre børnehaver.

Allerede nu er det ved at falde på plads, hvilke børn og hvilket personale, der skal følge med vuggestuen ud i det nye hus, og hvilke børn og personale, der får deres daglige gang i den integrerede institution på Trindelvej.

Vuggestuedelen kommer fortsat til at hedde ”Regnbuen”.

Børnehaven:
I den anden ende af huset etableres børnehavedelen, som med tiden gerne skulle blive en 60 børns børnehave. Denne børnehave kommer op at stå ved en sammenlægning af Kløvermarken og Søstjernens børn og personale.

I børnehaven bliver Ulla Egholm den daglige pædagogiske leder.

Når børnehaven starter op i januar, vil der være 80 børn i børnehavedelen frem til den 1. juni, hvor en temmelig stor del af børnegruppen skal i skole.

Samarbejdet mellem personalet i de to børnehaver omkring pædagogikken blev startet op i slutningen af august, og fortsætter frem til de to huse lægges sammen i praksis. Her skulle man gerne have fundet frem til et fælles udgangspunkt for den nye børnehave, som man kan arbejde videre med i den fælles dagligdag.

Også forældrerådene er blevet samlet til et forældreråd, og den 8. december afholdes et fælles forældremøde for de to forældregrupper i de to institutioner.

Hvad børnehaven skal hedde er ikke blevet besluttet endnu, men om kort tid udsendes et brev til familierne i Søstjernen og på Kløvermarken, hvor man skal være med til at komme med ideer til, hvad et godt navn kunne være.

Fyrtårnets administration:
I huset vil John Høst og Rigmor Sørensen (Fyrtårnets leder og kontor) også få deres daglige gang. De får kontor og mødefaciliteter i en del af bygningen.

Familiestue:
Der ud over bliver der bygget et ”hus” på siden af den nye institution, hvor familiestuen skal holde til. Familiestuen er Frederikshavn kommunes hjælp til familier med børn, der i perioder ikke trives i deres institution, der kan være urolige, kan have svært ved at indgå i fællesskaber eller på anden måde har brug for en hjælpende hånd.

Der er ingen tvivl om, at det bliver en fantastisk bygning, og at mulighederne i indretning og væresteder er uendelige, og også her er både vuggestuer og børnehaver begyndt at lege med, hvad der kunne være og blive en del af deres nye hverdag.

  
 

22 kommentarer til “Rejsegilde i den nye institution på Kløvermarken” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

22 kommentarer til “Rejsegilde i den nye institution på Kløvermarken”

 • Michael Egelund (WebRedaktør)

  Jeg har modtaget 2 kommentarer yderligerer til denne artikel. Den ene fra William Petersen og den anden fra Anders Jørgensen. Begge giver på hver sin måde udtryk for at de ikke vil “diskuterer” mere med Sten Schou. Så inden denne artikels kommentarer løber helt af sporet lukker jeg ned for flere af slagsen.

  Michael Egelund
  Webredaktør.

 • Hej Karl
  Som det ses på de seneste indlæg er nogle folk nemmere at imponere end andre, de har endog fået forståelse for, hvad en omvendt licitation er, så noget godt er der kommet ud af dit indlæg.
  Det er muligt i har et helt ekseptionelt koncept, er det virkeligt tilfældet, så skulle man jo tro, at i står som bygherrer på hovedparten af landets byggepladser, men det er vel ikke tilfældet?
  Det jeg studser over er, at kommunen i en tid, med problemer med at holde budgetterne, ser det som sin fornemste opgave at føre penge ud af kommunen.
  Når prisen er fastlagt på forhånd, skulle muligheden for at vælge en lokal virksomhed være til stede, uden at overtræde gældende licitationsregler.
  Jeg går ud fra, at i kører en virksomhed, som forhåbentlig giver overskud, overskuddet føres således også ud og bliver beskattet andetsteds.
  Næste år, når kommunens budgetforhandlinger finder sted, hører vi en klagen og en jamren over, at de ikke kan hænge sammen, og skylden lægges som sædvanligt på regeringen.
  Min pointe er, at i tilfælde som ovenstående, så ville beskatningsgrundlaget være større, når man lod lokale udføre jobs som ovenstående, hvor prisen er fastlagt på forhånd.
  Det er der så folk her på sitet der ikke kan indse, de vil meget hellere sidde med i koret og hyle, når budgetterne ikke kan hænge sammen.

  Hilsen Sten

 • William Petersen

  Ja, det var fint at få tingene belyst.

  Tak.

 • Anders Jørgensen

  Kære Karl Andreassen

  Sikke et herligt befriende indlæg, mange tak for det.

  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Karl Andreassen , Harresø

  Kære Skagboer

  En af vores ansatte på børnehaveprojektet gav mig linket til denne fortræffelige hjemmeside.
  Jeg er ansat hos Harresø som salgschef og projektansvarlig på børnehavebyggeriet.
  Først og fremmest en ros til et lokalområde der har formået at have et sådan medie som SkagenAvis åbent. Mange andre lokalområder i DK har forlængst givet op og ser kun tingene passere revy foran dem. En sund lokal debat tyder på et levende samfund.
  Da vi første gang byggede i Skagen, blev det for Brovandeskolen. Et mindre projekt, men et vi er stolte af. Her prøvede vi at inddrage det lokale erhvervsliv, men det var en anden tid hvor alting gik i et helt andet gear end vi ser idag.
  Vi er stolte af at være blevet valgt til at udføre opgaven for Frederikshavn Kommune. Her lige som i alle andre kommuner både her som i udlandet, forsøger vi at være så gode besøgende som muligt.
  Vi afsøger os altid de lokale muligheder og handler naturligvis lokalt i det omfang det er muligt inden for et meget stramt budget som det der er lagt for børnehavebyggeriet.
  Pt. er der 8 ansatte på byggepladsen. De 5 er lokale skagboer som vi har ansat direkte til dette byggeri. 1 er fra Randers, 1 er fra Vejle og den sidste fra Tørring. Vi håber det er en, godt nok kortvarig, men dog hjælp til beskæftigelsen i Skagen at vi ansætter lokalt.
  Al beton, sand og lignende er købt hos Skagen Beton o.s.v.
  Vi vil gerne være gode Skagboer i den tid vi er i jeres by og håber at vi kan gøre et ordentligt indtryk.

  Selve bygnings konstruktionen er selvbærende hvilket er en Harresø patenteret metode og bygningskroppen er et certificeret passivhus byggesystem.
  Altså er en stor del af byggeriet og installationerne, ret specialiceret og derfor vil den del blive udført af vore egne medarbejdere.
  Vi har dog indgået en aftale med EUC Nord om at undervise i tæthed og brug af BlowerDoor test, således at den nye generation af håndværkere i Nordjylland får indsigt i hvordan tingene kan gøres helt anderledes.

  Licitationen som blev afholdt på dette projekt var en omvendt licitaiton og derfor var prisen fastlåst i udbudet. Derfor skulle den vindes på flest m2 og kvalitet, lige som løsningerne for byggeriet var af betydning.

  Vi kan desværre ikke være lokale over alt i Danmark og Norge, lige som Skagens baserede virksomheder heller ikke kan være lokale hvor de nu kommer frem. Vi har dog aldrig i firmaet 33 årige levetid oplevet at det har været et stridspunkt på de lokaliteter hvor vi har bygget.

  Det er som sagt mit håb at vi kan være gode besøgende i jeres by og at det resultat vi skaber vil kunne være til glæde og gavn i rigtig mange år.
  Vi skal nok sørge for fortsat at vore ansatte handler hos den lokale købmand og bruger byens spisesteder inden de lægger sig til ro i sengene hos den lokale bed and breakfast eller værelsesudlejer.

  Jeg vil håbe at rigtig mange af i lokale vil lægge turen forbi byggeriet og følge opførelsen af en spændende børnehave der energimæssigt ligger helt i front når vi kigger ud over det øvrige danmarkskort.
  Et byggeri som mange udefra vil besøge for at se løsningerne og som viser at Skagen er så meget mere end en TV2 udsendelse om kaos i Skagen.
  Det viser at i er en rigtig by med mennesker der har børn og lever en normal tilværelse lige som alle andre og ikke kun et ferieparadis om sommeren.

  P.S. jeg er selv på byggepladsen torsdag aften, så bank på kontorskurvognen og få en snak.

  I al venlighed

  Karl Andreassen
  Harresoe.dk

 • Anders Jørgensen

  Sten, hvad angår dig, så læser du kun som du vil, ikke som der er skrevet! Selvfølgelig ved jeg at prisen var fastsat af kommunen. Der blev så valgt det tilbud man mente gav den bedste løsning rent bygningsmæssigt.
  Du ønsker åbenbart ikke at delagtiggøre os andre i hvad der ligger bag dine udgydelser, kun at pengene ikke må gå ud af kommunen. Jeg synes at det er en fattig og ensporet tankegang der, hvis den bliver ført ud i livet, isolerer os fra omverdenen. Med al respekt for de lokale håndværkere, det er jo ikke hver gang man “rammer” den bedste byggeløsning. Men mener du at vore virksomheder nu bare skal sidde og vente på en lokal opgave?? Jeg kan love dig at de selvfølgelig fortsat arbejder på den anden side af kommunegrænsen.

  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • William Petersen

  Tak for debatten,…

 • Anders, hvad angår dig, så giver jeg op, du har åbenbart ikke forstået, at det var kommunen, og IKKE håndværkerne, der satte prisen.
  Hvad William angår, så tror jeg nu ikke kommunen har haft den tanke at genere de lokale håndværkere.
  De har blot ikke tænkt den tanke, at arbejde til lokale håndværkere ville give flere penge i kassen, end ved at vælge udenbys.
  Når budgetforhandlingerne foregår, har de alligevel, alle som en, travlt med at give alle andre skylden for de manglende penge i kassen.

  Hilsen Sten

 • William Petersen

  Min formodning er, at tilbuddet fra Give var det bedste for kommunen.

  Jeg tror nemlig ikke kommunen har undladt at vælge et lokalt bud for at genere de lokale håndværkere. Eller Sten.

 • Anders Jørgensen

  Sten, fortæl os lige om der var et andet bud der var bedre end det valgte?
  Fortæl os også venligst om du mener at det altid er prisen der skal afgøre valget af bygninger. På forhånd tak.

  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Hvis nu både William og Anders fulgte lidt med, så havde de også vidst, at det ikke var en almindelig licitation der blev afholdt, det har jeg også skrevet længere oppe.
  Prisen var fastlagt på forhånd, nemlig 10.500.000kr. Derefter indbød man 5 firmaer til at komme med et bud på, hvodan de ville bygge, for det beløb.
  I den forbindelse havde man så inviteret et firma fra Give, hvis projekt man så valgte.
  Med den størrelse Frederikshavn Kommune har, samt antallet af håndværkere/entreprenører, skulle det vel være muligt, at finde en lokalt. (lokalt=inden for kommunegrænsen)
  Nu ryger en god del af skattepengene til Give i stedet.
  I skal så blot tænke på, at det er sådanne ting i støtter, samtidig med, at i giver andre skylden for, at der ikke er penge i kommunekassen.
  Ovenstående er blot endnu et eksempel på, hvorfor der er lavvande i kassen.

  Hilsen Sten

 • Anders Jørgensen

  Sten, du ved vel at man i en licitation ikke kan lave empirialistiske regler for at beskytte egen interesse? Skagens omverden er jo langt større end omvendt, og din tankegang vil jo betyde at vi alle skal blive inden for kommunegrænsen. Ønsker du virkelig al udvikling standset så alle kommer til at gå og pille i egen navle?

  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • William Petersen

  Interessant debat…

  Sten mener, at de lokale håndværkere burde få lokale ordrer; det er da også det optimale.

  Men de lokale håndværkere vinder vel også en licitation udenbys i ny og næ. Sådan er verden nu engang. Det er de alm markedskræfters spil. Vi kan jo ikke bare være protektionister og udelukke udefra kommende håndværkere, når de byder ind på opgaver i Skagen.

 • Jeg piver skam ikke, jeg undrer mig blot over, at kommunen i en tid med dårlig økonomi, sender skattekronerne ud af kommunen, det mener jeg også du burde undre dig over, i stedet for at bakke dem op.

  Hilsen Sten

 • Anders Jørgensen

  Sten ,mener du virkelig at Skagboer er ude af stand til at klare ærterne selv? Du har vist glemt at Skagens økonomi var vældig god indtil denne skæbnesvangre sammenlægning fandt sted.
  Du synes måske at de “dekreter” der trækkes ned over hovedet på alle i Skagen er gode.
  Jeg tror kort og godt at der må iværksættere til og så må Skagen igen blive selvstændig, hvor er konstruktiviteten blevet af??
  Og hold så op med det piveri, alle tjenester købes for pokker ikke udenbys, Skagboer har da også masser af opgaver udenbys for dælen da.
  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Det skal jeg ikke kunne sige, Anders, men normalt plejer byggeriet de lokale udfører nu at være godt nok.
  Du i snart meget lang tid har plæderet for “Skagen tilbage til skagboerne”….hvad vil du egentlig have vi skal leve af, med den holdning du har….vi skal være selvstændige, men skal købe alle tjenester udenbys…det er der ikke mange samfund der overlever i særligt lang tid, eller du har måske en helt speciel trylleformular?

  Hilsen Sten

 • Anders Jørgensen

  Havde man i dette tilfælde valgt lokalt, havde man så fået det bedste byggeri?
  Eller ved du noget vi andre ikke ved Sten?

  Venlig hilsen
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Det er muligt, at lokale firmaer ikke kan bruge kommunen, men jeg tror nu godt, at kommunen kan bruge lokale firmaer, ihvertfald i form af de skatteindtægter der kommer fra både firmaer og ansatte.
  Projektet på Kløvermarken blev udbudt i en omvendt licitation, forstået på den måde, at man inviterede 5 firmaer, som skulle komme med et projekt, der kunne bygges for 10,5 millioner. Her valgte man så en entreprenør fra den anden del af landet, havde man valgt lokalt, ville man have haft et bedre skattegrundlag, men også her viser man, at den økonomiske sans ikke ligger på et særligt højt niveau i kommunestyret.

  Hilsen Sten

 • Anders Jørgensen

  Det kan også være at lokale firmaer ikke kan bruge kommunen!!
  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • jeppe nielsen kyk

  Det har været i licitation.
  Der var afsat et bestemt beløb til byggeriet.
  Ved Harresøe byggeforretning aps, fik man det bedste, og samtidig mest
  spændende byggeri, som alle bliver rigtig glade for, for det afsatte beløb.
  Derfor blev de valgt.

 • Det er bare ærgerligt for lokale håndværkere, men mon ikke byggeriet har været i licitation. Paul

 • Ser på nettet, at Harresøe Byggeforretning ApS er hjemmehørende i Give.
  Kan kommunen ikke bruge lokale firmaer?

  Hilsen Sten

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rejsegilde i den nye institution på Kløvermarken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER