Skagen Retter: Susanne Laursen laver Hummersalat
5. december 2010 - kl. 6:06 - af UGj
Susanne Laursen er shop manager i Skagen Designs og tilbereder en fantastisk
Hummersalat
4-6 personer
6 spsk. hvidvins- eller estragoneddike, ½ tsk. salt, 1 tsk. tørsennep, 1 tsk. friskmalet hvid peber, 1 spsk. hakket kørvel, 5 spsk. hakket dild, 1 spsk. olie, 1 avokado, ½ honningmelon, 1 iceberg salat eller andet salat, 300 gram pillede jomfruhummerhaler.
Tilberedning:
Pisk slat, peber og tørsennep i eddiken. Tilsæt hakket kørvel og dild. Olien røres i. Avokado og melon skæres i strimler. Salaten klargøres og skæres eventuelt også i strimler.
I en stor skål blandes salaten med avocado, melon og hummerhaler. Dressingen hældes over og salaten vendes forsigtigt.
Bland ikke salaten før en time før, den skal spises. Avocadoen kan blive mørk, og melonen afgiver væde. Lad ikke dette afskrække – salaten har bare de smukkeste farver, hvis ikke den trækker for længe. Leg selv med ingredienserne. Skift kørvelen ud med purløg, skift melonen ud med grapefrugt, skift hummerhalerne ud med rejer eller med krabbekød, brug spæde salater i stedet for iceberg. Skift, skift, bland, bland.
Salaten er mild og blød og sommerlig, og den kan bruges som forret, frokostret og til buffet. En dejlig oplevelse.
Læs mere om Susanne Laursen i bogen: Skagen Retter.
Næste søndag bager Ian Heilmann sit helt specielle daglige brød.
Andre personer i Skagen Retter er: Bankdirektør Allan Kastor Andersen som laver Jomfruhummer med tomatcreme… Pottemager Henrik Bergløv på Sct. Laurentii vej delagtigør os i Pottemagerens Skagendessert.. Hotelejer Humberto Petersen fra Hotel Plesner giver os opskriften til morgenmaden på Glacerede røde grapefrugter og Plesners hjemmelavede müsli… Glaspuster Torben Nordal laver Grillet filet af sommerbuk… Guldsmed og smykkedesigner Susanne Lanng i Gl. Skagen tilbereder Misosuppe med fisk og grøntsager…
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Skagen Retter: Susanne Laursen laver Hummersalat' til en bekendt