Fåreklipning på Svallerbakken……

Fåreklipning på Svallerbakken……

7. juli 2011 - kl. 0:30 - af

…………. og glødende kul i den gamle skibssmedje. Skagen By – og Egnsmuseums gamle skibssmedje, Rudolfs Smedje på Vesterbyvej nr.13, slår dørene op fra mandag d. 11.7. og resten af ugen kl. 10-15. Her vil smeden have tændt op i essen, hamre og fortælle om det ældgamle smedehåndværk.

Igen i år er oldemors ”pisseprås” på programmet, når museet afholder en lysedag d. 12.7. Men der bliver også støbt lys i strandskaller, lavet olielamper af ler, mens andre kan fornøje sig med nemt pileflet og fine vedhæng til læderhalsbånd.

By – og Egnsmuseet har lånt et par langpelsede får d. 14.7. og allieret sig med Janus fra Hulsig, som kan kunsten at klippe med en traditionel fåresaks. Der klippes både formiddag og eftermiddag. Bagefter vil andre eksperter fortælle om, hvordan ulden sorteres, vaskes og spindes. Der vil være rig lejlighed til at få en snak om filtning, vævning samt strikning, og skulle man gå hen og trænge til en pause og en smagsprøve, ja, så vil to af museets flittige, frivillige medarbejdere bage sprøde æbleskiver efter solid og meget gennemprøvet opskrift. Kaffetåren brygges selvfølgelig på en gammel Madam Blå!

Museets andre aktiviteter fortsætter med Store vaskedag d.19.7., hvor alle mand skal til baljerne for at skrubbe og skure. Til gengæld er der pandekager til slut! Derefter følger Store bagedag, hvor de hjemmebagte boller skal pyntes med glasur og krymmel. Har man behov for et par nye sko, vil Søren vise hvordan man kan lave halmsko, men man kan dog også nøjes med at lave en lille dukke af halm.

Husk at der hver dag er børneomvisninger kl. 12-12.30.

Som hovedregel er det gratis at deltage i aktiviteterne, men der kan ved enkelte lejligheder forekomme en mindre brugerbetaling.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fåreklipning på Svallerbakken......' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger