Pas på de nye børn i trafikken

Pas på de nye børn i trafikken

8. august 2011 - kl. 10:19 - af

I august skal 670 børn starte i 0. klasse i Frederikshavn kommune. Det sætter store krav til især bilister og forældre om at passe godt på de nye elever og lære dem gode vaner i trafikken, ikke mindst på deres vej til og fra skole. Nu skal kommunen og den landsdækkende kampagne ”Pas på de små i trafikken” klæde både børn og voksne på til opgaven og sikre, at skolebørnene ikke kommer til skade i trafikken. Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik. Kommunerne i Danmark og TrygFonden

Når kommunens børn starter i 0. klasse i august, skal de bl.a. lære, hvordan de kommer sikkert i skole hver dag. Det kræver øvelse at blive en god trafikant, for ingen er født med evnen til at færdes sikkert i trafikken. Derfor er det alfa og ome-ga, at børnene har nogle ansvarlige voksne, som passer på dem og lærer dem at begå sig på gader og veje. De bedste resultater opnås ved, at forældrene i samar-bejde med skole, politi og kommune skaber en sikker skolevej for børnene:

-I Frederikshavn kommune har vi stort fokus på børnenes sikkerhed på skolevejen. Vi ved, at det er et stort ansvar at sende de nye elever ud i trafikken – og det an-svar tager vi meget seriøst. Derfor er vi med i årets skolestartskampagne. Vi vil gøre bilisterne omkring skolerne opmærksomme på, at de skal sætte farten ned og passe på børnene, og vi vil sørge for, at lærere, elever og forældre får materialer og info om skolestart og trafiktræning, siger Brian Pedersen Formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn kommune.

Ansvarlige voksne giver trafiksikre børn

Politiet vil i løbet af de første uger af skoleåret være til stede med kontrol ved mange af landets skoler. Det er nødvendigt for at få bilisterne til at lette foden fra speederen og holde godt øje med de mange nye børn i trafikken. Men kontrol kan ikke gøre det alene. Det er vigtigt, at særligt forældrene bruger tid på at lære deres børn, hvordan man færdes sikkert i trafikken:

”Børn bliver dygtige trafikanter ved at øve sig i at gå og cykle sammen med deres forældre og andre voksne, som kan være gode eksempler for dem. Skolestarts-kampagnen sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at forældrene kommer ud i trafik-ken med deres børn og øver vejen til skole – gerne allerede i sommerferien. For hvis børn altid bliver kørt frem og tilbage, så lærer de ikke at begå sig i trafikken”, siger Anne Tjell, projektleder i Rådet for Sikker Trafik, der også har en række gode råd til især forældrene til de nye skolebørn (se boks).

Bag om kampagnen ”Pas på de små i trafikken”

Den landsdækkende kampagne ”Pas på de små i trafikken” kører i uge 33-35 og handler om at få bilisterne til at tage hensyn til de nye, små trafikanter og at få forældrene til at træne skolevejen til fods/på cykel med deres barn.

Via store plakater ude ved mange af skolerne bliver bilisterne derfor mindet om, at de skal passe på de nye elever. Ved skolestart giver lærerne eleverne i 0. klasse et opgavehefte med hjem, som de kan lave sammen med deres forældre, der også får en lille folder med gode råd til trafiktræning med deres nye skolebarn. Skolerne har også fået kasketter og refleksveste, så eleverne i 0. klasse er synlige, når de eksempelvis skal på tur.

Besøg www.sikkertrafik.dk/skolestart  og find info om kampagnen, råd om trafiktræning mv.

Bag kampagnen står Rådet for Sikker Trafik, Kommunerne i Danmark og TrygFon-den.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har indgået et ambitiøst samarbejde. Målet er at gøre børn og unge til bedre og mere sikre trafikanter ved hjælp af undervisning, træning, information og kampagner.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på de nye børn i trafikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger