Ordet er frit: Grøn snerydning !

Ordet er frit: Grøn snerydning !

9. september 2011 - kl. 8:58 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem Jens Hedegaard (S): Siden midten af 90’erne har vi haft mindst 10 grønne vintre. Den besparelse man indhentede her gik ret i Kommunekassen. Nu har vi haft 2- hårde vintre og nu skal ekstraudgiften med djævlens vold og magt placeres ved Teknisk Udvalg. Det giver jo ikke mening at et enkelt Udvalg med et Budget på 48 mill skal ind at tage en ekstra byrde med et merforbrug på snerydningskontoen på op til 24 mill, fordi vejrguderne spiller med musklerne.

Vi har alle valgt et samfund der skal holde åbent i 24 timer. Brand og Redningstjenesten skal fun-gere. Ældre og syge skal have mad og pleje i eget hjem. Hele erhvervssektoren, herunder landbrug, skal have foder til deres dyr og mulighed for afsætning af deres produkter, mælk, svin e.t.c. Hele infrastrukturen med el, vand, varme, kloak o.s.v. skal fungerer og i givet fald repareres døgnet rundt. Overfald og tyveri. Enhver kan regne ud at der vil gå halve døgn inden politiet kan komme ud. 30 % af arbejdsstyrken arbejder forskudt i forhold til et 8-16 job. Skal de blive hjemme i hytten. Og som en sidegevinst opleve at blive trukket i løn ?

Hvad er det lige plejehjem, skoler, børnehaver og utallige andre institutioner og arbejdspladser rundt i Kommunen har af værdi hvis der ikke er lys, varme, vand og personale til rådighed når det er påkrævet.

Jeg bryder mig ikke om skrækkampagner, men der er lavet utallige beregninger på hvad manglen-de snerydning og glatførebekæmpelser koster samfundet i længerevarende sygehusophold og smadrede biler m.v. Og heraf forringet livskvalitet. Udgifterne hertil står i skærende kontrast til den forholdsvis lille udgift til snerydning og glatførebekæmpelse.

At omgang med de midler der anvendes til snerydning og glatførebekæmpelse altid skal omgås på en begavet måde og snusfornuft kan vi ikke være uenige i, men lad nu lige fornuften råde både hvad angår løsningen af opgaven i byerne og på landet. De grønne og hvide vintre skal såmænd nok opveje hinanden rent økonomisk.

6 kommentarer til “Ordet er frit: Grøn snerydning !” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “Ordet er frit: Grøn snerydning !”

 • HVordan skal de handicappede kunne færdes rundt på deres ellert, tre hjulede cykler/knallerter, cykler med motor, etc. når det er deres eneste form for hjælpemiddel om vinteren?
  Tag en flex – taxi ville nogen måske mene, men hvad hjælper det når man har problemer med bentøjet, lunger, hjerte, etc.?
  Det bedste ville måske være, at lægge sig til at dø med den økonomi Byrådet lægger for dagen og vejen, for snerydning kommer absolut ikke på tale i Skagen. Hvad med at lægge den røde løber rundt om i byen, så vi også kunne føle os bare lidt kongelig eller bare værdsat som skatteborger……………..

 • Hvis man i sin bank har penge på én konto, og i samme bank har et lån (penge på kontoen = Budget til snerydning) og (lån =budget til pasning og pleje af borgere), så vælger man i husholdningen at indfri lånet med pengene fra opsparingen, så man får mest ud af det samlet set. Det er jo ikke fordi, man har glemt at henlægge penge, men med skattestop er der jo kun de penge i kassen, der er, og man kan ikke trylle. Det svarer til at man i nogle år har har et job med god løn, og nu bliver man så fyret – og skal leve af sin understøttelse. Så er der nogle ting, der pludselig skal prioriteres.

 • Bjarne Albertsen

  Problemet er vel i bund og grund, at forstå kommunal budegetering.
  Medgivet, at det ikke altid er nemt at finde ud af, men netop derfor har vi jo også, hver 4. år, mulighed for at vælge nye folk.
  Hvis jeg læser Hr. Hedegaards indlæg ret, så har man i nogle år budgeteret med en udgift til snerydning, men disse penge blev ikke brugt, hvorfor man valgte at bruge pengene til noget helt andet.
  Men hvorledes man har budgeteret de seneste år ved jeg ikke – men som du skriver så opvejer de tunge år nok de lette – over en årrække.

  Men i de ti år, hvor der har været billig snerydning har man glemt at hænlægge til de dyre år. I stedet er pengene brugt.

  Så er det egentlig ikke jeres egen skyld ? – I har jo brugt pengene og glemt at regningen kommer senere.
  Men det har selvfølgelig pyntet på regskabet i de gode år og det ser selvfølglig ikke godt ud nu hvor kassen er tom.
  Så du er vel enig i at det var dårlig politik i de gode år…?

 • sort snak – jeg betaler for min egen snerydning – selv om kommunen egentlig har en snerydningspligt/har lovet at gøre det på min lille vej – men vil gerne have det gjort inden foråret. Paul

 • I Danmark har vi vænnet os til, at der ikke er ret meget sne og heller ikke altid så glat. Derfor har der vel været sparet en masse penge, som formentlig har været bevilget. I en almindelig husholdning lægger man vel de sparede penge til side til dårlige tider. Det burde kommunen også have gjort. Så havde der været lidt at tage af i de dårlige (sneklædte) tider. Eller er der en forklaring på, hvilken kasse de penge er sevet hen i.

 • Hr. Jens Hedegaard

  Jeg læser dit indlæg med stor undren.

  Det er sådan i et alm. dagligt budget, i alle hjem og jeg formoder også i dit hjem,
  at økonomi er som en tragt.
  Der er en indgang foroven hvor mulighed for penge går ned i tragten, og forneden er der en udgang hvor brugermulig er til stede.

  Altså en indgang og en udgang.

  Hvordan man så skal formidle disse udgifter finder man ud af i fællesskab i et dagligt hjem.
  I som politikker er vores hjem, og hvis ikke i kan finde ud af det samlet, så dig det dog, så vi kan få andre ind i hjemmet der kan finde ud af det.
  Det pylleri du er i gang med, det kan du godt pakke ned og gemme hjemme i skuffen. Samarbejde Jens Hedegaard er et stort ord, men brug det da.

  Hilsen Kurt Frænde

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Grøn snerydning !' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger