Det åndelige røre og kunstnerne

Det åndelige røre og kunstnerne

24. september 2011 - kl. 9:37 - af

– Temaomvisning v. Ane Bjerg Thomsen. Fredag den 30. september kl. 13 sætter omviser Ane Bjerg Thomsen fokus på vækkelsen i Skagen og på hvordan det religiøse blev skildret af Anna Ancher. De to Anna Ancher-malerier Kirkegængere og I missionshuset, som er en del af udstillingen Skagen GULD / Værker i privateje, er udgangspunkt for temaomvisningen.

I slutningen af 1800-tallet var Skagen stadig et traditionelt fiskersamfund, men samtidig også en by i rivende udvikling: Havnen blev indviet i 1907 til stor gavn for fiskeriet, butikker og hoteller skød op langs byens hovedstrøg til glæde for de velhavende feriegæster, som efter jernbanens anlæggelse i 1890 fik nem adgang til byen.

Generelt var det en tid præget af store omvæltninger og nye strømninger, der for Skagens vedkommende bl.a. viste sig i den Indre Missionske bevægelse, som bevirkede to omfattende religiøse vækkelser i byen i 1885 og i 1896.

Men kun ganske få kunstnere skildrede disse ændringer i byens liv i deres malerier. Som en af de få kunstnere hentede Anna Ancher motiver fra missionshus, kirke og bønnemøder i klitterne.

Omvisningen giver et indblik i familien Brøndums og kunstnernes forhold til missionen og til Skagens udvikling sidst i 1800-tallet.

Temaomvisningen er gratis for museets gæster og alle er velkomne! Omvisningen varer ca. 45 minutter, og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det åndelige røre og kunstnerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger