Jørn Grønkjær forlader Skagen

Jørn Grønkjær forlader Skagen

28. september 2011 - kl. 9:47 - af

Det er med stort vemod, at jeg forlader Skagen efter 6 skønne år i byen og Toppen af Danmark.

Jeg har været utrolig glad for at kunne deltage i udviklingsarbejdet bag Skagen Helse, medvirken ved Skagen bogudgivelser, Culture 365 Skagen, søsætningen af det smukke svenske sejlskib Lady Ellen samt etableringen af Skagen Bio i Kulturhuset Kappelborg. Det er som bestyrelsesmedlem en glæde at kunne krone den fælles indsats gennem 10 år med den forventede åbning af biografen i uge 49.

Endvidere har det været en spændende udfordring at åbne galleri i Skagen denne sommer og mærke såvel den store lokale interesse som besøgene af mange gæster udefra. Jeg vil også fremover engagere mig i lignende Skagen aktiviteter på hobbyplan.

Jørn Grønkjær bliver ny chef for TurismeSilkeborg

Jørn Grønkjær, der i en årrække har været med til at præge udviklingen i dansk turisme, blev udvalgt blandt 58 ansøgere

Efter en grundig rekrutteringsproces har bestyrelsen for TurismeSilkeborg ansat Jørn Grønkjær, der i mange år har været med til at præge udviklingen i dansk turisme, som chef for den nye organisation. Han tiltræder stillingen d. 1. november.

– Med ansættelsen af Jørn Grønkjær som chef for TurismeSilkeborg, får vi en erfaren navigatør med en bred turisme- og netværkserfaring og en brændende energi. Grønkjær er kendt for sit store engagement, sine visioner og sin evne til at omsætte idéer til praksis, siger formanden for TurismeSilkeborg, Henning Engelhardt.

– Det har han vist gennem sine 10 år som turistchef i Viborg, og ved talrige udviklingsprojekter han har deltaget i på nationalt og internationalt plan, siger Henning Engelhardt.

Grundigt lokalkendskab

Jørn Grønkjær har et godt lokalkendskab til Silkeborg-området, blandt andet som mangeårigt bestyrelsesmedlem i AQUA/Ferskvandscentret og som deltager i udviklings- og fundraisingarbejdet ved etableringen af Performers House.

Silkeborgs nye turistchef er respekteret for sin evne til at arbejde på tværs af organisationer og brancher. Han har gang på gang slået til lyd for nødvendigheden af brobygning mellem erhvervsliv, kultur og den offentlige sektor.

I godt otte år var han en markant formand for de danske turistchefer, og han har deltaget i en række nationale råd og udvalg. De seneste to år har han været bestyrelsesformand for et norsk turistdestinationsselskab.

Stort potentiale

– Jeg glæder mig meget til at kunne gøre en ny indsats for Silkeborg-området, som jo har et stort og spændende turisme- og erhvervspotentiale. De visioner og den strategi som både TurismeSilkeborg og Silkeborg Kommune arbejder med, har i høj grad motiveret mig til at give et bud på chefstillingen, siger Jørn Grønkjær, der desuden fremhæver de prioriterede indsatsområder der ligger i samspillet mellem turisme, erhverv, digitalisering og salg og videreudvikling af erhvervsturismen.

– Det bliver meget spændende at deltage i udviklingen af Silkeborg som kunst- og kulturby, og jeg håber at jeg med mine fundraising- og projekterfaringer kan medvirke til at få realiseret planerne om et nyt Jorn Museum, siger Jørn Grønkjær.

Ser frem til samarbejde

Borgmester Hanne Bæk Olsen (S), der er kommunens bestyrelsesrepræsentant i TurismeSilkeborg, ser også frem til samarbejdet med Jørn Grønkjær – ikke mindst i lyset af det solide kendskab han har til samspillet mellem den offentlige og private sektor samt evnen til at udvikle og gennemføre projekter.

– Foruden øget branding af Silkeborg, er det et mål at trække endnu flere besøgende til Silkeborg-området og få skabt flere jobs inden for kultur- og erhvervsliv. I forvejen er vi jo rigtig godt med.

Med 700.000 årlige overnatninger og 1.400 turisme-relaterede job er Silkeborg omsætningsmæssigt den største turistdestination i Region Midtjylland, siger Hanne Bæk Olsen.

Mange opgaver og nyskabelser forude

– Sammen med sine medarbejdere, kommer den nye chef for TurismeSilkeborg til at spille en vigtig rolle i det praktiske arbejdsfællesskab, der i juni 2012 bliver etableret mellem ErhvervSilkeborg, HandelSilkeborg og TurismeSilkeborg. Det sker i forbindelse med flytningen til de nyindrettede lokaler i det gamle rådhus, siger TurismeSilkeborgs formand, Henning Engelhardt.

– Vi har en klar forventning om, at de nye muligheder for koordinering mellem erhvervene vil sætte yderligere fart i produkt- og begivenhedsudviklingen. Til glæde for Silkeborg-områdets mange gæster og til gavn for vores medlemsvirksomheder, fortsætter Henning Engelhardt.

Jørn Grønkjær har de seneste seks år haft bopæl i Skagen, hvorfra han har drevet sin kultur- og konsulentvirksomhed. I forbindelse med jobskiftet flytter han til Silkeborg-området.

Byen og Silkeborgområdet har med Jørn Grønkjærs tiltrædelse fået en ny indbygger, der helt sikkert vil involvere og engagere sig i udviklingen fra dag ét, slutter Henning Engelhardt.


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jørn Grønkjær forlader Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger