Spørgsmål til Byrådet – Om bygning til 30 millioner

Spørgsmål til Byrådet – Om bygning til 30 millioner

5. oktober 2011 - kl. 12:04 - af

I går læste jeg i Nordjyske, at man ville bygge Ørnevejens Skole om for 30 millioner.

Den skal så i fremtiden huse, de folk som i dag er tilbage på rådhusene i henholdsvis Skagen og Sæby.

Vi har jo alle forstået at Frederikshavn/Skagen/ Sæby kommunekasse bløder.

Så er mine spørgsmål ganske enkel:

1: Hvorfor bruger man ikke Skagen Rådhus, som jo er et fint og velholdt hus. ?

2: Hvem beslutter at man kan bruge 30 millioner på sådan en ombygningen, når kommunen allerede i forvejen har en fin og velholdt bygning. ?

3: Hvor skal de 30 millioner komme fra. ?

4: Vil det sige at borgerservice nu lukker i Skagen og Sæby.?

Med venlig hilsen
Pia Pedersen

42 kommentarer til “Spørgsmål til Byrådet – Om bygning til 30 millioner” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

42 kommentarer til “Spørgsmål til Byrådet – Om bygning til 30 millioner”

 • Kære Fru Johansen.

  Selvfølgelig må og skal man bekymre sig om vores børns ve og vel.

  Men jeg mener at regler skal være ens for alle, hvad enten man bor i nord- eller sydbyen.

  Og ja jeg kan kun give dig ret, snerydning var for dårlig sidste år, mon ikke det bliver bedre i år, når nu kommunen ved de skal have mange børn på en længere cykeltur for at komme i skole.

  Men jeg mener stadig at det ikke er kommunens ansvar at transportere børn til og fra skole, når vi nu ikke har længere end vi har.

 • Kære Pia P.
  det var ikke for at udstille nogen tvært imod! vi bor ved colour hotel så vores cykel vej til den ene eller den anden skole e bestemt heller ikke bedre! Sidste år kunne vi ikke engang få klapvogn eller cykel ud over vores egen vej! er bare bekymret for vores børn ve og vel! Det er da stadig tilladt!

 • kære fru Johansen.

  Der er altså også nogen på banke kvarteret der ingen bil har, der kan også være dem, hvor den ene part abejder udenbys, hvor bil køre ud af byen kl 6-7.
  Så må de jo på cyklen og ind til Ankermedet.

  Prøv tænk hvis alle dem der bor over 2,5 km fra Ankermedet, søger om at få deres børn bragt i skole. FY det bliver dyrt, ja tør næsten ikke tænke tanken til ende.

  Jeg kan ikke se forskellen fra Ankermedet til Hedebo eller omvendt.

  Jeg syntes det er skræmmende at forældre lægger ansvaret for om deres børn kommer i skole over på Kommunen.

 • John Nebbelunde

  Mange vil nok ryste på hovedet og tænke sit angående mit sidste indlæg om Luksusfælden mm. Det var nu også mere ironisk ment, for i bund og grund har jeg lidt ondt af byrådsmedlemmerne når de skal sidde og tage stilling til Budgettet for 2012 – 2015, – de er jo dog kun almindelige mennesker der sikkert ikke har mere økonomisk uddannelse end vi andre. Sådan 12 – 13 sider med tal kan nok få det til at svimle for nogen.

  Hensigten var nu heller ikke at få Skagen tilbage til Skagen som mange vist gerne vil, men hvis vi kan få stoppet centraliseringen og få arbejdet fordelt ud til både Sæby og Skagen, kunne man jo droppe renoveringen af Ørnevejens skole.

  Administrationen fungerede jo i 2007 i Frederikshavn og har gjort det indtil nu, skulle der pludseligt være behov for mere plads, så har i hvert fald Skagen plads til nogle udvalg også P-pladser. Og der er vist lejligheder nok?

  Jeg har det som Skagboerne har det, ved at se en by ”smuldre” – har oplevet lukninger i Svendborg hvor jeg kommer fra, havde et job på Svendborg værft som kranfører, – indtil de lukkede helt, så var jeg heldig at få job hos Nordisk Kellogg’s på færdigvarelagret som truckfører, – indtil de lukkede. Og det var ikke fordi de skrantede, men det var en beslutning fra Tyskland. Derfor bliver jeg ligeså ærgerlig over Vestas lukning her i Skagen som alle andre. Måske bliver der igen behov for udvidelse hos Vestas hvis politikerne i den ny regering vil ha’ mange vindmøller op, man ka’ jo håbe.

  Den med at Skagboerne skal leve af turisterne, har jeg hørt lige siden jeg kom hertil i 2006, – det kan forretningerne måske og hotellerne, men den almindelige lønmodtager, hvad med ham/hende?
  Jeg forstår godt de unge flygter, var jeg ung, var jeg også smuttet, men jeg er ikke 20 år længere og når jeg blander mig i debatten her, er det fordi Frederikshavn synes at være på fejl kurs og Skagen hænger i slipstrømmen.

  John

 • Steen F Christensen

  Ja jeg syntes snart at vi skulle se at komme ud af den kommune i Frederikshavn og så få vores egen i Skagen så kunne vi jo også begynde at bruge vores eget Flag,
  Som Walther Eg brugte i en del år da han havde Campinpladsen,
  Jeg tror det ville være biligere for os.

 • John Nebbelunde

  PS.
  blot det sidste ord i sætningen:
  pendle både mod nord og syd, hvis det skulle VÆRE ?

 • John Nebbelunde

  Jeg ved ikke rigtigt hvorfor jeg altid kommer til at tænke på en udsendelsrække på viasat 3 der hedder ”Luksusfælden” hver gang jeg læser om kommunens skrantende økonomi, er der mon noget der ligner?

  Imidlertid må man vel forvente, at vores kommune har mindst lige så dygtige økonomer som de to i Luksusfælden, skulle det ikke være tilfældet, bør kommunens fyres.. Så enkelt er det.

  Nu er det nok heller ikke kommunens økonomer der har det sidste ord, det skal vel lige op og vende i byrådet hvis det er større ting. Nu er byrødder jo ”ikke ligefrem” økonomer, her går man mere ind for demokrati og afstemninger mm. Det er jo også ulig nemmere blot at række en finger i vejret til ”for” eller ”imod” ingen problemer i det. For ikke at tale om det rent partipolitiske, thi det er jo også meget vigtigt.

  Således fortrænges al sund økonomisk fornuft til fordel for den hellige ko der hedder ”Demokrati”
  Jeg skal nok undlade at komme ind på visse som lønninger i det kommunale regi, for når jeg tænker på hvad alene kommunaldirektøren får alt iberegnet, er det lige før man må gispe efter vejret, – 1,9 Mio. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig hvordan jeg skulle få brugt alle disse penge hvert år (var der nogen der sagde ”Polsk arbejdskraft” ?) (måske en god ide?)

  Måske skulle man skrive til Luksusfælden, inden byrådet øder penge ud på Ørnevejens skole, når nu facilteterne er til både i Skagen og Sæby.
  Jeg har pendlet meget i mine arbejdsår derfor kan de kære Frederikshavnere vel også pendle både mod nord og syd hvis det skulle

 • Hej KD

  Nu har jeg bestemt ikke sagt at du ikke gør noget for hverken byen eller dig selv, blot at med alle de negative skriverier om kommunen konstant gør ikke livet lettere, se nu kom der jo et næsten positivt indlæg fra dig, og jeg glæder mig over din forretning er på vej op, og jeg tror bestemt der er mange der prøver at gøre noget, også selv om du ikke tror det nok også nogle folkevalgte politikere 🙂 rigtig god Weekend til dig, hvis du altså finder tid til bare at holde lidt fri 🙂

 • ja nogen kunne måske selv bringe deres børn, men hvad med dem der ingen bil har??? vi ved jo alle sámme godt at snerydning er en by i Rusland!og snebudget er jo sikkert allerede brugt! Og skal man på job og møde til kl 7 og lige nå at cykle fra den ene ende af byen til den anden, på veje der er glatte af is og sne, så ville jeg til hver en tid gøre brug af muligheden for transport af mit barn! Og som der er nogen der skriver er sikkerheden på skolevejen ikke tip top endnu!

 • Hej Pia
  Ja, der er meget vi ikke forstår. Du skal dog regne med at der helt sikkert er længere fra Frederikshavn til Sæby og Skagen, end omvendt.???
  God week-end

 • Kære Pia

  Nej det var ment lidt som en provokation, faktisk bor jeg 2,6 kilometer fra Ankermedet, men jeg skal selvfølgelig nok selv sørge for at mit barn kommer i skole på Ankermedet.
  Det er bare fordi jeg bliver lidt harm over, at de børn der skulle have startet på Ankermedet men så starter på Hedebo, bliver kørt i taxa, hvad koster det ikke…

  Hvorfor er det at forældrene ikke selv kører deres poder til Hedebo.
  Hvad er forskellen for forældrene til næste år, når det er den anden vej turen går.
  Hvor stor enøkonomisk byrde ligger der i transport udgifter, hvis bare halvdelen af børnene fra Sønderklit, Østerklit, Vikingebanke o.s.v vil køres.

  I øvrigt mener jeg det er forældrenes ansvar at sørge for at deres børn kommer i skole.Især når vi bor i en lille by som Skagen, hvor der kun er 15 min. køre på cykel fra den ene ende til den anden.
  Det burde ikke ligge kommune til last, det eneste jeg så vil håbe på er at skolevejen bliver tip top tunet med sikkerhed.

  Med venlig hilsen
  Pia Pedersen.

  PS. Jeg må desværre sige at jeg blev forarget over at læse, at kommunen alligevel vil bygge Ørnevejens Skole om for 47 mil. Kommunen har så mange bygninger rundt om i de 3 byer. Kan ikke forstå hvorfor man bygger “nyt” før man har solgt det det gamle.
  Jeg kunne da heller ikke finde på at købe et nyt hus, før end det gamle var solgt .

 • Hej Thomas
  Jeg her prøvet
  og det er ikke spørgsmål om at være sort seer
  Jeg prøver i min butik at skabe beskæftigelse og har gjort det i flere år vi har været mange og det var da ikke løkken hverken for mig eller kommunen vi måtte ingensteder være næsten ,så var vi nede og nu på vej op igen vi SLÆBER varer til byen hver dag for at sende dem afsted igen ,.jeg sidder ikke bare med hænderne i skødet men har åben hver dag 7 dage om ugen så sig ikke vi ikke gør noget THOMAS der er ikke flere timer i døgnet ,så hvis i andre ville gøre det samme se så ville der måske være mere gang i byen
  Så glem det med vi bere er sortseer ,vi prøver at gøre noget ved det

 • Kære Pia

  Jeg vil gerne henvise til kommunens hjemmeside. her kan du læse om berettiget skolekørsel. Såfremt du er usikker på om dit barn er berettiget til skolekørsel vil jeg anbefale dig at kontakte Børne og ungdoms forvaltningen. De kan i hvertfald svare mere uddybende..

  http://www.frederikshavn.dk/da/menu/Borger/boern/folkeskoler/skolekørsel/?WBCMODE=P

  Vh
  Pia Karlsen

 • Kære Maria.
  Det var jo interessant læsning…..

  Kær Pia Karlsen
  Vil det sige at der bliver sat skolebus/Taxa ind til de små børn næste år for de børn som bor langt fra Ankermedet??? feks. dem som bor på sønderklit, Østerklit, og Bankekvarteret… er det noget du ved noget om??

 • det gør hun fordi hun er en af di 0 klasser der bor langt væk fra hedebo . da der blev bestemt der ikke skulle være en 0 klasse på ankermedet blev det bestemt der skulle sættes en skolebus ind til de små elever . det er så blevet til taxa og det bliver jo nok omvendt næste år for hedebo små elever 🙂

 • Hej Per

  Nu skriver jeg jo ikke at jeg er hverken for eller i mod hvad Fr Havn kommune gør eller ikke gør for Skagen, men at jeg ikke tror der sidder onde mennesker og blot udtænker en master plan for hvordan de dog for de skrækkelige Skawboer helt ned med nakken, i bund og grund er Skagen jo ramt af flere ting som man jo ikke helt kan give byrådet skylden for, lukning af Vestas strammninger af budget bestemt fra folketinget total Finans krise over hele verden osv.. Nu er det bestemt at vi skulle være en del af Fr Havn kommune om vi kan lide det eller ej, og flertallet har nu engang stemt de mennesker ind som sidder der. Så prøv at tro på de gør det så godt de kan.

  Og Skagen er blevet til en ferie by, og heldigvis da, ellers var den jo helt død og der var slet ikke noget at brokke sig over, måske alle skulle indse det og få bygget et kæmpe ferie center på grenen så vi kunne holde folk heroppe hele året 🙂

  Min pointe var egenligt bare at med alle de negative indlæg om alt og ingenting bare gør det hele endnu sortere, op med humøret og prøv at skrive om nogle positve ting, jeg er sikker på at hvis vi leder lidt kan vi vel finde et eller andet

 • Inger Kempff-Nordkap

  Kære Thomas

  Du har sikkert ret, men kunne du være så venlig, at fortælle os, hvilke tiltag Frederikshavn kommune har gjort for at fremme Skagens udvikling

  Du har så meget ret, at det er trist at være sortseer – og jeg personlig er en optimistisk type, der ikke har det noget at være det i
  Så kan du bringe mig op på hesten, vil jeg være glad – for så er der noget jeg har overset.

  På forhånd tak
  Per Kempff-Nordkap

 • KD- Inger mm. så stil dog op til valg i kommunen så i kan se hvor mange eller få der er enige med jer, alt kører bestemt ikke optimalt, men det er som om i virkelig har fået overbevist jer selv om at der sidder nogle meget onde mennesker i Fr Havn og skagen for den sags skyld. og kun er ude på at genere os heroppe, hvad er det for noget sludder, de mennesker gør det vel så godt de kan og har mulighed for, det er heldigt der overhovedet er nogle der orker et arbejde som det. KD jeg har i måneder forgæves ventet at se en post fra dig med bare lidt positivt i men desværre forgæves… problemet ender for jer slet ikke med Fr Havn kommune, men i at i bliver kvalt i jeres egen negative holdning. fortsat god Tirsdag.

 • Øv bøv, nu tager debatten en drejning om muderkastningen igen.

  Jeg ville såmænd bare gerne have et enkelt svar på mine spørgsmål

  Vil der være en brugbar borgerservice i Skagen, også om 5 år.?

  Kan det tænkes at man laver beslutningen om at bruge 47 mil. på renovering af Ørnevejens skole, og beholde arbejdspladser i Skagen. og Sæby?

  Kan det tænkes at man kunne oprette/bevare administartive arbejdspladser på henholdsvis Skagen og Sæby rådhuse.?

  Med venlig hilsen
  Pia Pedersen

  PS. til Maria.
  Hvorfor køre din datter med taxa til hedeboskolen?

 • Inger Kempff-Nordkap

  Frederikshavn Storkommune har den ejendommelige opfattelse at skagboernes tid er gratis – for de laver jo kun noget om sommeren, er pensionister eller på overførselsindkomst iøvrigt – Skagen er og skal være en ferie by- en sommerferie by – hvorfor det ville være at besvære ordentlige mennesker at ulejlige dem til Skagen for at forrette deres serviceydelser.
  Skagens forretningsliv kan alene respekteres som sommerudsalg og en god en af slagsen. Virksomheder der ikke lægger sig i centrum for regionen har jo slet ikke tænk sig om og må ligge som de har redt.
  Frederikshavn ødelægger Skagen, hvis de kan komme afsted med det.

  Med Venlig hilsen
  Per Kempff-Nordkap
  Skagen tilbage til Skagen

 • Hvor mange af de unge tror i der vender tilbage til skagen efter end skolegang i frederikshavn
  hvor mange nye arbejdspladser tror i der kommer til skagen når alt er flyttet til frederikshavn
  kom nu alle vi skal sige velkommen løkken til skagen
  2mdr med fuld fart og luk resten af året

 • Kære Pia

  Nej det er en almindelig ganebøjle, jeg kan også lige fortælle at min venindes barn
  lige er starte på samme proces, som vi lige har været igennem.
  Og hvad koster et aftryk af tænderne ikke, her fik vi lavet 2 fordi tiden løb fra dem.
  hvilket den også har gjort for min venindes barn.Jeg tvivler på vi er de eneste.
  Alle ved hvad det koster at gå ind ad en tandlægedør…
  Måske økonomiudvalget skulle se på hvor der kunne spares, om der skal handles hurtigere efter første tryk.

  Som jeg kan se her på denne side, så er vi vist ikke et enestående eksempel.
  Heldivis har jeg en meget forstående arbejdsplads, men der er jo dem som ikke bare lige kan køre i arbejdstiden, f.eks. skolelærer, butiksansatte, o.s.v.

  Der hersker åbenbart også tvivl om borgerservice også er at finde i Skagen om 5 år. hvad skal vi tro på. én siger et og en anden noget andet. Hvad skal vi tro på??

 • kære pia har også en datter med bøjle og en veninde til min datter med bøjle begge rejser til fr havn .. og så har jeg en datter der køre med taxa til hedebo skolen hver dag godt nok ikke med min gode vilje men brovandeskolen var desvære fyldt op . men er da glad for og høre det køre uden besvær hos dig . stor tak til både dig og bjarne for vi ikke fik en 0 klasse på ankermedet 😉 det er helt sikkert noget jeg kan huske til næste valg ..

 • Jeg har 2 drenge som begge har pendlet frem og tilbage til Frederikshavn for at få bøjle på. Skal afsted i morgen igen.

  mvh lars

 • Vil da lige nævne med hensyn til tandbøjle, så har jeg 3 nevøer der har fået bøjle på samtidigt her for nyligt og de ligger da også og pendler til Fr.havn hvergang der er det mindste med deres bøjle, er da sikker på de og deres forældre ville blive rigtigt glade for ikke at skulle tage fri fra skole/job hvis de så kunne få tjekket dem heroppe.

 • Kære Pia

  Forstår da slet ikke du og din søn skal rejse til Fr. havn. Min datter er også i gang med at få lavet en bøjle. Alle besøg har kun været her i Skagen. Hun går i klasse med 2 andre piger. Også de har kun været på tandklinikken i Skagen ifm bøjle…. Kan der være tale om helt speciel bøjle til din søn? Ellers forstår jeg det ikke.

  Alle de tal du efterlyser kender jeg ikke. Men jeg ved jo du tidligere har sendt spørgsmål til byrådet. Så måske har du spugt der også, der kan du ihvertfald få et svar.

  Jeg forstår godt, det slet ikke virker logisk, at man kan tjene og spare penge, ved at bruge penge. Men det er altså sådan det hænger sammen. Jeg kan desværre ikke her forklare det mere detaljeret end jeg har forsøgt at gøre. Det er altså ikke viljen, men evnen 🙂

  Jeg forstår heller ikke altid, hvorfor vi politiker ikke kunne prøve samarbejde frem for modarbejde, og hvorfor vi slet ikke kan tale på “samme frekvens”. Men hvis du så og hørte åbningsdebatten fra Folketinget i går, vil du kunne konstatere, det ikke kun er et problem i Frederikshavn Byråd.
  vh
  Pia Karlsen

 • Jamen alle de tomme bygninger kan da laves om til ældre- og plejeboliger samt aflastnings boliger, for der bliver flere ældre i Skagen end der bliver yngre med et arbejde. Og de ældre lever til de er tæt på 100 år nu om dage.
  Når Hedeboskolen skal stå tom, og det bliver svært at sælge den tomme og meget rummelige bygning, så kan der passende bruges nogle millioner til at ombygge skolen for. Og den store idrætshal kan bruges til fremtidens ældre, som er en generation, der er vant til at holde sig igang og motionere.

 • Kære Pia og Bjarne.

  Jeg forstå godt at det bliver sværer og sværer for os borgere, forstå hvordan tingene hænger sammen. Når ikke engang I to kan blive enige om hvordan det beluttet skal hænge sammen.
  Men Pia. jeg har svært ved at tro at man ligefrem kan tjene penge på at bruge penge. især når det i bund og grund er unødvendigt

  Hvor mange personer sidder der egentlig tilbage på rådhuset udover hjemmeplejen?
  Hvor mange stillinger er blevet flyttet fra Skagen til Frh.
  Hvor mange stillinger blev sparet væk, da man rykkede hovedparten til Frh.
  Der må jo ligge nogle faktiske tal.

  Jeg kan måske godt forstå at der skal spares på de administrative opgaver, men jeg kan ved gud ikke forstå at det hele skal ligge i Frederikshavn. når nu vi lever i 2011 med nettet og e-mail.
  Vi siger jo at vi skal tage vare på se svage, og det må vi jo sige at Skagen er ved at være, når befolkningstallet falder ligeså hurtigt som en steppebrand over Hulsig hede.

  Jeg har lige lyst til at fortælle en lille historie fra virkelighedens verden. Ikke at den har så meget med selve de 30-47 mil. eller rådhus, nej snarer idiotien ved at flytte alting til Frh. Det kunne såmænd godt være en historie om en anden afdeling fra Skagen rådhus, som er blevet flyttet til Frh.

  Tandreguleringen.

  Mit barn skulle have bøjle, fred være med det ( han tager det pænt)
  Men først til Frh. og få lavet aftryk, som skal bruges til at finde ud af hvilken slags bøjleder skal bruges. Vente et 3 måneder ( det er ok at vente, ingen problem, det troede jeg i al fald.)
  Efter de 3 måneder var aftrykket så klart, vi tager så turen til Frh. igen for anden gang, for i 10 minutter at være til møde om planen og bøjletype
  Ugen efter tager vi så til Frh. igen for 3. gang for at få lavet et nyt aftryk ( det første er blevet for gammelt på grund af ventetiden) 4 dage efter tager vi så turen igen igen, og får sat bøjlen på ( det tager sådan ca. 15 minutter)
  Hver gang skal enten jeg eller min mand have fri fra arbejde i minimum 2-3 timer.
  og knægten fri fra skole.
  Jeg regner ikke med at mit barn er den eneste her i Skagen med skæve bisser,der skal have bøjle på.
  Så må det jo så absolut være nemmere for én tandteknikker at tage til Skagen og behandle måske 10 børn på én dag, eller hvormange der nu kan nåes.Frem for at 10 forældre skal drøne til Frh.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Hvis nogen kan huske hvad der blev sagt om vor skoletandlægeordning – den bliver heller ikke lukket ,men kun deltids lukket – vi ender alle som deltids skavboer

 • Det glæder det mig meget, at Pia Karlsen skriver, at Skagen Rådhus ikke skal tømmes, før man ved, hvad der skal ske med huset. Og at Borgerservice og Jobbutikken skal blive i Skagen. Jeg ville ønske at det også var virkeligheden. I løbet af det sidste år, er den centrale pladsanvisning med 5 medarbejdere og byggeteamet med 2 medarbejdere flyttet til Frederikshavn. Det er jo også udmeldt at der på sigt kun skal være en borgerservicesatellit i Skagen og Sæby, hvilket betyder at medarbejderne her skal flyttes til Frederikshavn og arbejde, de dage der ikke er åbent for betjening her. Hvis ikke det er politikernes mening at Rådhuset skal tømmes indenfor en overskuelig fremtid, må de nok på banen nu. Jeg synes vores lokale politikere skulle besøge vores velfungerende rådhus og ikke kun kigge på tal på et stykke papir. Virkeligheden ser anderledes ud. Vores by bliver affolket med et betydeligt antal hvert år, og det bliver da ikke nemmere at få borgere i den erhvervsdygtige alder til at flytte til Skagen, når der bliver færre jobs. Allerede ved kommunesammenlægningen i 2007 forsvandt der en masse jobs. Så lad os nu få nogle af dem tilbage ved at fylde rådhuset og spare de mange millioner.

  Det er for menig mand umuligt at forstå, at der kan være besparelser i at ombygge Ørnevejens skole og så lade flere velfungerende kommunale bygninger stå tomme. Selv om de er tomme, koster de jo en del at holde i bare nogenlunde stand, inden de forhåbentlig kan sælges. Og hvor nemt bliver det lige at sælge især Skagen Rådhus?

 • Og hvad er det så du sammen med dit parti Bjarne har reddet ved at forlade forhandlingerne og sætte jer selv uden for indflydelse? Skagen eller din egen ære…….

  Jeg kan da kun give dig ret, Ingen beslutninger er i dårlig tider noget, der gør det godt for en selv, som politiker. Og det er vel dybest set heller ikke derfor vi sidder her – altså for at være populære. Jeg mener vi som politiker skal varetage hele kommunens interesse.

  S var selv en del af budget 2011, hvori der bla. skulle løses en opgave, der gik ud på reducere de administrative omkostninger i vores kommune. Ovenstående er blandt andet et led heri.

  Jeg ville også rigtigt gerne, at vi fortsat havde de 100 og da gerne mange flere kommunale arbejdspladser i Skagen. Men Verden er en anden i dag. Vi har fået en kommunalreform, som vi skal efterleve. Om denne reform er god eller dårlig kan diskuteres, men det var hvad den tidligere regering besluttede. Nu har vi fået en ny regering og de vil da helt sikkert også træffe nogle beslutninger, som vi alle skal efterkomme – om de beslutninger bliver gode eller dårlige på sigt, kan ingen vide, men efterleve dem, det skal vi, Sådan er demokratiet

 • Kære Pia
  Jeg har ikke i nogen sammenhæng hævdet at der skulle flyttes 240 arbejdspladser fra Skagen rådhus! Jeg har ingen anelse af hvor du har fundet det tal men frem for direkte usande påstande, ville det klæde dig at citere mig for hvad jeg reelt har sagt!
  Da i overtog byrådsflertallet var der ca. 100 ansatte på rådhuset i Skagen og idag er der vel efterhånden kun ganske få tilbage og det har du, som medlem af flertalsgruppen et meget stort medansvar for . De 100 ansatte kunne nøjagtig ligeså godt sidde på rådhuset i Skagen og dermed bidrage til vækst heroppe.
  Når vi valgte at forlade budgetforhandlingerne var det jo netop bl.a. fordi vi under ingen omstændigheder kunne stemme for at bruge 45,7 mill. på en yderligere centralisering når vi råder over velfungerende bygninger i Skagen og Sæby. Det har jeg det rigtig fint med og jeg synes ærlig talt du burde have en rigtig dårlig smag i munden over at deltage i afviklingen af vores by!

 • Hej Alle. Der er vel ikke nogen grund til at flytte alle fra Sæby og Skagen til ‘hovedbyen’ Frh. Det er vel nemmere at flytte folk til Sæby og Skagen fra ‘hovedbyen’ Frh., når bygningerne alligevel er der?

 • Kære Bjarne, du ved godt godt, der ikke skal flyttes 240 arbejdspladser fra Skagen til Frederikshavn. Hvem pokker skulle det være? Det er for nemt at skrive sådan noget sludder. Der skal evt. flyttes få arbejdspladser til Frederikshavn, når Skagen Rådhus er solgt eller besluttet anvendt til anden side. Ikke før.

  Ørnevejens skole skal primært bruges til de medarbejdere, der i dag sidder på Værkergrunden og på Sæby Rådnus.

  Jeg forstår godt, at du sammen men din gruppe, har valgt at stå uden for budgettet, så er det da væsentligt nemmere blot at vaske hænderne. Det er jo “de andre” som nu tager nogen (for nogle naturligvis ubehagelige beslutninger). I skulle have grebet chancen, da I havde den, så havde I jo fået den indflydelse, dine vælger vel havde håbet på I skulle have. I har jo selv valgt at gå.
  ¨
  Heino, jeg ved ikke hvor du har fået oplyst tallet 2 fra, når du taler om den fremtidige borgerservice. Det er ikke et tal, jeg er bekendt med.

  vh
  Pia karlsen

 • Kære Pia Karlsen,

  Det er ikke korrekt når du skriver at borgerservice i Skagen bliver ved med at være her – Det der er lagt til er at der kun vil være et sattelitkontor tilbage i Skagen med omkring 2 medarbejder – Resten skal flyttes til Frederikshavn – Så vidt jeg er orienteret taler man om at de skal placeres på Kappelborg.

  Men mon du kan svare mig på hvori besparelsen på at flytte kommunale arbejdspladser fra Skagen til Frederikshavn ligger?

  At man så i kommunen låner penge til at renovere Ørnevejens Skole – Når budgettet i forvejen er fuldstændig i minus og enddog meget tæt på at komme under administration – Det er da dårlig planlægning – Enhver privat virksomhed ville da i først omgang vente til at man havde fået en indtjening fx. ved salg af de i forvejen mange kommunale tomme bygninger.

  Har man placeret et ansvar for den elendige økonomistyring man har i Frederikshavn Kommune?

  Heino

 • Kære Pia Karlsen
  Jeg forstår at du beklager at dit svar er for detaljeret og teknisk og det er vel de færreste, undertegnede inclusive, der helt forstår hvad du i dit indlæg forsøger at sige. Jeg har før hørt politikere bruge lange og indviklede forklaringer på beslutninger som hverken kan forsvares eller forklares i håb om at folk giver op, men denne sag er jo i bund og grund såre enkel: Vil man som kommune bruge 45,7 mill. på at flytte alle kommunale arbejdspladser fra Skagen og dermed fremskynde en fortsat afvikling af vores by! Det vil du, og åbenbart alene af den grund at det er udgiftsneutralt. Det var bedre du kæmpede for de mennesker og den by der trods alt har valgt dig ind i byrådet istedet for enøjet at lytte til de embedsmænd/kvinder der mener løsningen på alle problemer er centralisering af alt i Frederikshavn!

 • Kære Pia Karlsen

  Jo jo, jeg har også sendt mine spørgsmål til Byrådet.

  Det glæder mig meget at Borgerservice forsat vil være at finde i Skagen og Sæby

  Men jeg tænker, 30 mil. her og 350 mil. til den nye skole i Frederikshavn, udgifter til sikre skoleveje, pyha, korreks mig hvis jeg tager fejl, men er det ikke noget med at Frederikshavn Kommune er tæt på at komme under administration??

  så er mit næste spørgsmål
  hvor grelt skal det være inden der kommer nogen fra de højere taburetter, og slår bremsen i??

  Mvh Pia Pedersen

 • Kære Pia Pedersen

  Overskriften på dit indlæg er ”spørgsmål til byrådet”. Jeg ved derfor ikke om du har sendt dine spørgsmål til byrådsmødet, hvor borgerne jo har mulighed for at stille spørgsmål forud for hvert byrådsmøde. I så tilfælde får du et svar derfra også.

  Jeg vil dog gerne her, som lokal V-politiker (og dermed en af budget parterne i det netop aftalte budget grundlag, der skal til debat og afstemning i byrådet på onsdag), forsøge at svare dig så godt jeg formår.

  Det er ganske forståeligt, at du stiller disse meget relevante spørgsmål og at det kan være svært at forstå, sammenhængen i dette forslag. Først og fremmet vil jeg her gerne slå fast:

  BORGERSERVICE SKAL BLIVER I SKAGEN – DEN SKAL IKKE FLYTTES TIL
  FREDERIKSHAVN.

  Forslaget om etablering af en ”rådhus funktion” på Ørnevejens skole er truffet som et led i den beslutning der ifm. genåbning af budget 2010 blev truffet og nødvendiggjorde en samlet kommunal administration i Frederikshavn. En beslutning der indebar følgende 2 forhold:
  • Realiseringen af den store administrative besparelse, der er indarbejdet i budgetterne fra 2011.
  • Udflytningen fra Rådhuset i Skagen sker samtidig med en beslutning om
  den fremtidige anvendelse af Rådhuset, så Rådhuset ikke efterfølgende skal stå tomt.

  Endvidere har den aktuelle økonomiske situation gjort, at der skal skabes en grundlag for realiseringen af den stipulerede og indarbejde besparelse på de administrative funktioner, mens der samtidigt er behov for at sammensætte løsninger, der i mindst muligt omfang betyder træk på kommunens kassebeholdning.

  Ørnevejens skoles bygninger har et omfang, der gør det muligt at indrette det nødvendige antal arbejdspladser – ca. 240 – og samtidig kunne håndtere en fleksibel indflytning. Dette betyder, at projektet ikke er afhængigt af, at der sker en total indflytning fra både Frederikshavn, Sæby og Skagen. Der er mulighed for at lade Skagen afvente den endelige beslutning om anvendelse af Rådhuset i Skagen.

  Renoveringsprojektet kan udføres som et Energi projekt – et såkaldt ESCO-projekt hvor den samlede investering finansieres af de samlede besparelser på energiforbruget.

  Fordelen ved denne løsning er, at den samlede finansiering af projektet, ca 45. Mio. kan ske ved at Esco-partneren (Energi partneren) betaler for renoveringen og kommunen herefter betaler et årligt afdrag til den valgte Esco- partner.

  Jeg vil undlade at blive alt for teknisk vedr. denne finansieringsform, men kan oplyse, at Revisionen har gennemregnet det samlede projekt for at se om projektet hænger sammen både drifts- og anlægsmæssigt. Konklusionen var, at den finansielle belastning af kommunekassen i anlægsfasen vil være neutral . Der skal altså ikke tages penge op af kassen.

  Hvad angår driftsfasen er der tale om en positiv virkning, idet den samlede besparelse på energiudgifter, vil kunne betale for renter og afdrag til energi partneren, endda med et lille overskud –( akkumuleret over 4 år ca kr 900,000)

  En flytning af administrative arbejdspladser til Frederikshavn vil kun få en begrænset effekt på antallet af arbejdspladser i Skagen. Langt de fleste på Skagen Rådhus er i dag beskæftiget med opgaver, der fortsat skal være beliggende i Skagen. Det er dels Borgerservicefunktionen, der kan flyttes til Kappelborg og dels hjemmeplejen samt jobbutik funktionen, der fortsat skal være i Skagen.

  Beklager hvis mit svar fremstår for detaljeret og teknisk, men jeg evner desværre ikke at give et fyldestgørende og ordentlig svar i en kortere version ;.)

  Vh
  Pia Karlsen (V)
  I

 • Kære Paul

  Du må have misforstået mig. Det var ikke fordi dem fra Sæby skulle til at køre til Skagen, det jeg mente var, at dem der er tilbage i Skagen, skulle blive på Skagen Rådhus, og dem der er i Sæby skulle selvfølgelig blive der.

  Hvis vi stiller det helt firkantet op, så er der jo heller ingen fornuftige mennesker der går igang med en ombygningen af deres hus, hvis der i forvejen er røde tal på bundlinien.

  Mvh Pia

  PS: vi behøver ikke lave de stor rep. af vores veje, der er snart ikke flere til at bruge dem. (åh nej, det var ikke meningen med et surt opstød, men det er jo de faktiske tal)
  faktisk vil jeg heller beholde arbejdspladserne i Skagen end have nye veje.

 • Kære Pia, kan vi ikke her få oplyst hvilke politikere, der har fundet de 30 mill i vores næsten tomme kommunekasse??? O hvor???
  Det ville være flot, hvis Skagen Rådhus stadigt kunne bruges til noget positivt, noget lokalt godt og fornuftigt.
  Men os I Skagen, er der vel ikke mange flere politikere, som tænker på, vel???
  Venlig hilsen
  Karin Nordmann

 • jeppe nielsen kyk

  TIL PIA PEDERSEN.

  Det er også mig en gåde, hvorfor man ikke kan beholde rådhuset ,og de til-
  hørende arbejdspladser i Skagen.

  Det er budgetpartierne i byrådet, venstre-konservetive og SF. der har bestemt det
  i forbindelse med budgetforliget..

  Pengene bliver lånt over anlægsbudgetet, 30 millioner i år 2013, og resten,
  15.700.000 i år 2014, ialt 45,700.000, som de regner med, det vil koste at
  ombygge ørnevejnens skole.

  Der vil i Skagen stadig væk være et borgerservicekontor, ligeledes i Sæby,
  men hvor de kommer til at ligge, er ikke bestemt endnu, efter hvad jeg ved.

  Jeg har det dårligt, med den beslutning, der er taget, men flertallet,bestemmer
  nu engang.

  HILSEN BYRÅDSMEDLEM JEPPE NIELSEN KYK. (DF)

 • Nu er det jo sådant, at vi i Skagen virkelig bor i udkants Danmark – der vil være langt for Sæby borgerne. Kan du ikke se, at hele administrationen flyttes stille og rolig til Frederikshavn, det har været planen lige siden Kommunesammenlægningen.
  Hvad har vi ikke at tomme kommunale bygninger
  Gamle rådhus
  Hedeboskolen (kommer)
  Men hvis de nu ofre 30 millioner på en sammenlægning i Frederikshavhn, så kunne jeg godt tænke mig, nogle vejrenoveringer i Skagen. Brug nogle af parkeringsafgifterne – vi kan ikke renoverer Grenen hvert år

  Paul

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spørgsmål til Byrådet - Om bygning til 30 millioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger