Film pĂĽ Kappelborg: Kidnappet i Kenya

Foto: Rolf Konow

Film pĂĽ Kappelborg: Kidnappet i Kenya

23. oktober 2011 - kl. 0:51 - af

Instruktøren Vibeke Muasya viser sin film ”Kidnappet” og fortæller om Kenya og arbejdet med at lave filmen, når Salaam Filmfestival i samarbejde med den nordiske filmfestival Laterna Nordica kommer til Kappelborg fredag den 4. november 2011.

”Mit navn er som mit liv: En blanding af Afrika og Danmark. Jeg er hvid, men afrikaner. Mine børn er brune, men danske”, siger Vibeke Muasya. ”Inspirationen til ’Kidnappet’ kom, da jeg var i Kenya for at skænke et keyboard til et børnehjem for AIDS-syge børn og havde taget min datter Bella med”, fortsætter Vibeke Muasya. ”Bag hotellet løb en flod og skabte en romantisk rislen, men da vi så ned på floden, gik hjemløse børn rundt blandt skrald og ledte efter noget de kunne sælge, så de kunne købe mad. Der blev ’Kidnappet’ til. Filmen er skrevet og filmet på location i Afrika og med børn og voksne fra slummen. Deres historie er vigtig for os. Vi bliver rigere, hvis vi kender dem. Hvis børns vilkår bliver vigtige for os, får vi alle et bedre liv.”

En dansk dreng i slummen

Filmen handler om Simon, som elsker fodbold og sit liv i Danmark. Han er adopteret fra Kenya og skal dertil med sin mor for første gang. De er lige ankommet, da Simons dyrebare fodbold bliver stjålet af en flok gadedrenge fra Kibera – slumbyen, der ligger lige udenfor deres luksushotel. Simon løber efter dem, og en skæbnesvanger rejse er begyndt. Simons oplevelser gør ham til en ægte holdspiller, da han får øjnene op for livet i den fattige slum, hvor mennesker ønsker at leve et anstændigt liv, men penge har en skræmmende magt.

Nür filmen vises fredag den 4. november i Kappelborg, fortÌller Vibeke Muasya om arbejdet med filmen, om de kenyanske skuespillere og om danske Simons møde med de børn, som levede det liv han ville have levet, hvis ikke han var blevet adopteret af en dansk familie, da han var to ür.

Hun fortæller om Isaac, som var maskot for filmen og om Kibera Hamlets – et projekt der er med i filmen, som arbejder for 360 børn i slummen og som eksisterer i virkeligheden. Hun fortæller om de forskellige stammer i Kenya og konflikten med Luo og Kikuyu, der blev holdt under kontrol, men potentielt kunne have udviklet sig til en ny Burundi/Rwanda konflikt. Og om hvordan demokrati og mobiltelefonen har revolutioneret Kenya.

Gratis transport til nordjyske skoleelever

Salaam Filmfestival kan igen i ür tilbyde gratis transport til skoler, der har lÌngere vej til den nÌrmeste biograf eller kulturhus, og hvor økonomien begrÌnser muligheden for at deltage. Det skyldes igen, at vi har füet støtte fra Det Obelske Familiefond til vores aktiviteter i Nordjylland.

Filmen vises den 4. november 2011 kl. 10:00 i Kappelborg – Skagen Kulturhus, Skolevej 1, 9990 Skagen

Om Salaam Film & Dialog

Salaam Filmfestival produceres af Salaam Film & Dialog – en projektorganisation der laver film & dialogarrangementer om aktuelle og ofte glødende temaer som kulturmøder, integration, globalisering, etnicitet, identitet og kulturel mangfoldighed. Det overordnede formål er at skabe fora, der kan nuancere den interkulturelle forståelse mellem mennesker. Målgruppen er hovedsageligt skolebørn og – unge i alle aldersgrupper.

Salaam Filmfestival 2011-12 kommer rundt til 32 byer i Danmark. 16 oplægsholdere er tilknyttet festivalen – de tager rundt i landet og fortæller deres personlige historie i forbindelse med filmene. Læs mere om Salaam Film & Dialog på www.salaam.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Film pĂĽ Kappelborg: Kidnappet i Kenya' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger