Hilsen til os alle fra Camilla i Alaska

Hilsen til os alle fra Camilla i Alaska

6. januar 2012 - kl. 6:46 - af

Ud i verden som udvekslingsstudent – af Camilla Nordmann:

At være udvekslingsstudent i USA, er en af de bedste ting der er sket for mig. Da jeg var i USA i 2010, sammen min familie, fandt jeg ud af, at det var det jeg ville. Ud at se og opleve verden set fra en anden side. Der var ingen tvivl om, at det skulle være Rotary jeg skulle rejse ud med, 100 papirer skulle udfyldes og rettes, men det viste sig at være det hele værd! D. 10 november 2010 ringede Peter Friis fra Rotary Skagen og fortalte mig, at jeg skulle ud som repræsentant for lille Danmark. Månederne gik og endelig fik jeg besked fra den amerikanske ambassade om, at komme til København for at udfylde og hente mit visum. Min familie og jeg tog flyveren til København og ud på ambassaden, hvor de kun talte engelsk, og folk sad tætte og så blev jeg ret nervøs for, hvad skulle jeg sige og ville jeg gøre noget forkert, for det var kun mig alene som måtte komme ind på ambassaden! Men heldigvis gik det rigtig godt og de var vildt flinke.

Endelig blev det d. 11 august, hvor jeg skulle forlade Danmark, det var hårdt at sig farvel til mine venner og familie. Flyveturen til Alaska var ikke nogen god fornøjelse når man ikke er flyvestærk! Men jeg overlevede de 25 timers flyvetur, først fra København til Frankfurt, derfra til Seattle og fra Seattle til Anchorage i Alaska. Alaska er nr. 49 stat i USA, nordvest for Canada..

Tiden flyver af sted her i Alaska! Det er svært at forstå at jeg allerede har været her i fem måneder! Naturen i Alaska er helt fantastisk, her er bjerge, store skov områder, med en masse vilde dyr. Jeg bor lige nu i vest Anchorage sammen med min host mor. Anchorage er den største by i Alaska (svarende til Aarhus), men er ikke hovedstaden det er Juneau. Udover det bor der folk fra alle steder i verden! Amerikanerne som bor her er utrolig stolte af at være Amerikaner. Der er mange ting i USA, som minder meget om den måde vi gør ting på i Danmark, men der er alligevel en stor forskel.

Skolen er en af de steder hvor jeg har oplevet den største forskel. Her er det eleverne, som skifter lokale efter hver time, og ikke lærerne. Eleverne er selv med til at bestemme deres skema. Vi har seks fag som vi skiftes til at have i løbet af ugen. Efter hver time har vi syv minutter til at nå hen til vores skab og hente vores bøger til næste time. De første par uger, var ret forvirrende, gangene er prop fyldt med elever der skal frem og tilbage. Skemaet var i starten forvirrende, så kom et par gange til at gå til de forkerte timer, og mit skab som mine bøger er i er også ret forvirrende at åbne fordi der er kode på. Jeg blev ikke vist rundt på skolen eller budt velkommen, det var bare at sætte sig ned og indfinde sig. Men fandt ret hurtigt ud af det. Jeg møder hver morgen kl. 7.30 til kl. 14.00 hvorefter jeg enden tager skole bussen hjem, eller går til sport. Vi har en spisepause, du må ikke spise i klasserne så du skal spise i kantinen eller du køre et andet sted hen og spise. Vi har kun fast food på skolen så jeg vælger at tage mit eget mad med, eller gå med nogle venner ud. Når skolerne spiller kamp kan du virkelig føle deres ” school spirit ’’ det er vildt fedt.

Efter jeg ankom til USA har jeg oplevet rigtig mange ting, ingen af de ting jeg har oplevet har jeg prøvet før. Så de har alle været utrolig spændene. Jeg har været på lejr med alle fra Rotary, som var utrolig hyggeligt og sjovt, vi er i alt 24 udvekslingsstudenter i Alaska. Jeg har været ude og flyve i svæv fly over bjerg kæderne, oplevet nogle traditionelle helligdage, jeg har prøvet at gå til skydning, set bjørne, elge, ulv og mange andre ting.

Det er jo allerede 2012, min jul og mit nytår har været ret anderledes! Amerikanerne fejrer jul d. 25 december om morgenen, i stedet for d. 24 december om aftenen. D. 24 var jeg til ” slipper party ” ved min counsellor, hvor alle der er inviteret får nogle sjove futter som de så kan beholde. Det har været en tradition i 30 år, det var sjovt at prøve. Kl. 00.00 skulle jeg med min host mor og hendes veninde i kirke. Kirken er meget anderledes end i Danmark, de går i kirke hver søndag, og går meget op i hvordan gud vil se på tingene. D. 25 om morgenen, pakkede vi alle gaverne op, jeg havde fået en masse gaver fra Danmark, så kunne det jo ikke blive bedre. Da vi havde åbnet gaver lavede jeg ” flæskesteg og risalamande ” da vi ellers skulle ha haft fisk. Det der overaskede mig meget op til julen var at, de har 10.000 lys oppe i hvert hus, og et lille juletræ på hvert værelse, deres juletræer er ikke ægte men af plastik! I min pakke fra Danmark havde jeg bedt min mor om at sende forskellige ting som de ikke har i USA, eks. Markroner, lakrids, pebernøder og meget mere. De har heller ikke advent her ovre, nogle folk ved ikke hvad det er, eller Santa Lucia.

Nytårs aften, var jeg nede i midt byen og skøjte og se fyrværkeriet som kom kl. 20.00, hvorefter to veninder, min host mor, hendes veninde og jeg skulle hjem til hendes veninde og holde nytår! Det var en meget anderledes nytårs aften, vi spillede rock band og snakkede. Da klokken blev 00.00 så vi live tv fra New York, hvor de talte ned, jeg fik alle til at hoppe ned fra stole så de kunne prøve at hoppe ind i det nye år, det havde de aldrig prøvet før. Mine veninder og jeg gik ud for at se raketter sammen med min host mors veninde, og det var et par raketter i ny og næ, hvor mit host mors veninde siger at det er som 3 verdenskrig med alle de raketter. Synes jeg var lidt sjovt, når nu der ikke rigtig var nogle raketter.

I USA er det jo ikke lovligt at drikke før du er 21, dine forældre kan risikere at komme i fængsel eller få en kæmpe bøde.

Lige nu er her 2 meter sne udenfor, og vi måler ned til – 44 grader her i Anchorage! Det er en noget man lige skal vænne sig til, sneen har været her siden oktober!

Med venlig hilsen

Camilla Nordmann

Det går rigtig godt her i Alaska, og kan slet ikke forstå der næsten er gået halvdelen af mit udvekslings år. Jeg vil ønske jer alle sammen et rigtig godt Nytår!

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hilsen til os alle fra Camilla i Alaska' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger