Mallemukker ses dagligt tæt på Skagen Havn!

Mallemukker ses dagligt tæt på Skagen Havn!

13. januar 2012 - kl. 9:17 - af

Vi har modtaget dette indlæg fra vores lokale ornitolog, Rolf Christensen: Skagen er Danmarks bedste sted for at se mallemukken – en nordatlantisk stormfugl, der normalt holder til langt fra land. Dagsrekorden i Skagen (og Danmarksrekorden) er 18.000 trækkende forbi Grenen. De fleste mallemukker ser vi heroppe i forbindelse med blæsevejr ved Grenen i august-oktober. Igennem næsten en måned har vi set arten hver dag tæt ved Skagen Havn, og det er noget helt nyt.

Lokale Jørgen Kabel var søndag heldig at optage denne lille film fra ydersiden af den lange østmole, idet en større flok havde slået sig ned ved udløbet fra fiskemelsfabrikken:

http://www.youtube.com/watch?v=IYbywj6PNG8&feature=related

Den dag sås vi 71 mallemukker ved havnen, og ud af 35 fugle ved udløbet var der hele 24 af den mørke fase (type) og 11 af den lyse fase. De to farvefaser af mallemuk kan tydeligt ses i slutningen af videoen. Mørk fase mallemuk er ret fåtallig i Danmark, og de fleste danske fund gøres ved Skagen om vinteren. Det er faktisk sådan, at mange danske ‘birdere’ (fuglekiggere) aldrig har set mørke mallemukker, selvom de har kigget i mange år!

Sving en tur forbi havnens østmole med din kikkert og hold øje med denne sære stormfugleart, der er nært beslægtet med albatrosser. De seneste uger har vi på Skagen Havn også set hvid vipstjert, søkonge, sortgrå ryle, sandløber, storkjove, sule og ride.

De flotte fotos har vi fået fra Jørgen Kabel

En kommentar til “Mallemukker ses dagligt tæt på Skagen Havn!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Mallemukker ses dagligt tæt på Skagen Havn!”

  • Rolf Christensen

    Hej,

    Mallemuk-filmen vises ikke altid, når man trykker på linket, men shop lidt rundt i Jørgen Kabels mange Skagen-fugle-film på youtube, så virker det lige pludselig!

    mvh rolf

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mallemukker ses dagligt tæt på Skagen Havn!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger