Ny Skagen-CD indspilles netop nu

Holmens Vokalensemble, Ditte Højgaard og Jakob Lorentzen under indspilningen i Holmens Kirke.

Ny Skagen-CD indspilles netop nu

26. januar 2012 - kl. 8:26 - af

Netop i disse dage indspiller Jens-Christian Wandt en ny CD som får titlen ”Sommer i Skagen”. Udover Jens-Christian Wandt medvirker også Holmens Vokalensemble og sopranen Ditte Højgaard – alle kendt fra julekoncerterne i Skagen Kirke og den jule-cd som udkom sidste år med titlen ”Jul i Skagen”.

– Vores samarbejde omkring jule-cd´en var så godt at jeg tænkte det var en oplagt idé at fortsætte samarbejde med en ”sommer-cd”, siger Jens-Christian Wandt, jeg synes det kunne spændende at høre alle de skønne sange vi kender fra Skagen sunget af nogle af Danmarks bedste stemmer.

Sange fra Skagen er rigt repræsenteret på den nye cd, både Erindring, Midsommervisen, Se det summer af sol, og Jeg ved en lærkerede er på programmet, men også en helt ny sang som præsten Kathrine Lilleør og komponisten og dirigenten Jakob Lorentzen har skabt.

– På vores jule-cd fik jeg Kathrine Lilleør og Jakob Lorentzen til at kreere en ny julesalme, den blev modtaget med stor succes, så det var oplagt at bede dem fortsætte samarbejdet med en ny ”Skagens-sommersang” – siger Jens-Chrstian Wandt, og resultatet er blevet meget smukt. En inderlig kærlighedssang hvor Ditte Højgaard udelukkende bliver akkompagneret af koret.

Udover koret og de to sangsolister medvirker fire instrumentalister, bl.a. cellisten Andreas Brantelid der sidste år fik tildelt Kronprinsparrets kulturpris på 500.000 kr. – og som, trods sine kun 24 år regnes blandet verdens førende cellister. Han skal bl.a. akkompagnere Ditte Højgaard i en helt særlig udgave af ”I skovens dybe stille ro”.

Initiativet til CD´en er kommet fra Jens-Christian Wandt og Jørn Poulin, begge udnævnte Skagens Ambassadører og begge kendte personer i Skagen. Det var også dem der stod bag jule-cd´en og som sidste år solgte over 4000 stk og dermed blev den bedst sælgende klassiske jule-cd i hele Danmark.

Sommer-CD´en bliver i disse dage optaget i Holmens Kirke i København. Her er vokalensemblet på hjemmebane og her er en helt særlig akustik som passer perfekt til denne musik. Udover de velkendte ”Skagens-toner” er der også andre gode danske sange på repertoiret, bl.a. Danmark nu blunder den lyse nat, Underlige aftenlufte, Hvor smiler fager den danske kyst, og Jylland mellem tvende have.

Cd´en vil være i butikkerne hen på foråret.

En kommentar til “Ny Skagen-CD indspilles netop nu” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ny Skagen-CD indspilles netop nu”

  • Kan man få tilsendt Sommer i Skagen, når den udkommer? Jeg vil også gerne købe Jul i Skagen.
    Venlig hilsen
    Dorte Knudsen
    Markvænget 7
    4450 Jyderup

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny Skagen-CD indspilles netop nu' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger