Ny udstilling på Museet fra på onsdag

Museets to inspektører, Dorthe Rosenfeldt Sieben (tv) og Mette Bøgh Jensen (th), der sammen er ansvarlige for den kommende Krøyer-udstilling.

Ny udstilling på Museet fra på onsdag

28. januar 2012 - kl. 6:23 - af

Dørene er lukket på Skagens Museum i denne måned, og der er januar-stille i Østerby, men indenfor forberedes den største Krøyer-udstilling nogensinde. 

”Mange i byen spørger, om vi er gået i vinterhi på museet,” griner museumsinspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben.

Der er som vanligt lukket på Skagens Museum i januar måned, men indenfor er arbejdet med at skabe sommerens store Krøyer-udstilling i fuld gang – en udstilling, der er blevet til i tæt samarbejde med Den Hirschsprungske Samling igennem de seneste to år.

Udstillingen, Krøyer – i internationalt lys, er den største maleriudstilling af skagensmaler P.S. Krøyers værker nogensinde. Der bliver lånt værker fra både New York, franske Musee D’Orsay, flere museer i Tyskland samt et af Krøyers hovedværker, som til daglig hænger på Göteborgs Konstmuseum: Hip, Hip, Hurra!

Krøyer-kabale og dukkehusmodeller

Med lån fra så mange forskellige ejere og institutioner medfølger et større logistikarbejde og en lang række sikkerhedshensyn, der skal tages højde for. Det er en større kabale, der skal gå op før dørene åbnes til udstillingen den 4. maj, og resultatet præsenteres for museets besøgende.

Og så er kernen af udstillingen – ophængningen – endnu ikke nævnt:

”Det er jo vildt i samme udstilling at skulle skabe plads til både Hip, Hip, Hurra!, det kæmpe billede fra Musee D’Orsay og i det hele taget det, at få samlet så mange billeder fra Krøyers internationale færden, som jo er udgangspunktet for udstillingen,” siger Dorthe Sieben.

Udstillingen vises lige nu på Den Hirschsprungske Samling i København, hvorefter alle værkerne til foråret bliver transporteret til Skagen.

”Men da det er nogle helt andre rum, værkerne skal udstilles i her, er vi nu i gang med at opbygge hele udstillingen på ny, så værkerne kommer til deres ret og viser Krøyers format,” forklarer museumsinspektør Mette Bøgh Jensen.

Derfor arbejder de to museumsinspektører nu på ophængningsplanen, ved hjælp af en lille dukkehusmodel over museets udstillingssale og miniatureudgaver af de værker der skal udstilles.

”Den bruger vi for at skabe et godt overblik over vores ophængning og de sikkerhedshensyn, der skal tages i selve ophængningen – inden vi får værkerne ind ad døren. I denne udstilling har vi et værk med, der vejer over 300 kg., og det jonglerer man jo heller ikke lige rundt med på må og få,” forklarer Dorthe Sieben.

”Det bliver en tæt pakket udstilling spækket med Krøyers hovedværker, det betyder, at vi fjerner en del af vores faste værker i udstillingsperioden, for at udnytte den enestående mulighed vi har her, for at vise alle Krøyers hotshots fra hele verden,” siger Mette Bøgh Jensen og indskyder, at der også bliver en mindre særophængning af Marie Krøyers værker.

Udover de praktiske hensyn, bruger museumsinspektørerne også dukkehusmodellen til at indtænke de besøgendes oplevelse.

”Hvad skal folk se først, hvilken retning skal folk gå – hvordan får de den waow-oplevelse, som vi selv får med sådan en udstilling – og det giver jo et helt kick, at få lov til at skabe en udstilling, hvor museets gæster får mulighed for at se SÅ mange hovedværker sat i spil overfor hinanden og forestille sig den oplevelse, som vores besøgende gerne skulle få,” siger Dorthe Sieben med et stort smil.

Museet åbner igen onsdag d. 1. februar kl. 10.

Udstillingen Krøyer – i internationalt lys kan opleves på museet den 4. maj-2. september.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny udstilling på Museet fra på onsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger