Kom og hør historien bag en ganske særlig væg

Kom og hør historien bag en ganske særlig væg

1. februar 2012 - kl. 8:05 - af

Efter en god lang juleferie, slår Skagens Museum atter dørene op for besøgende i dag, onsdag den 1. februar. Allerede i morgen, torsdag den 2. februar kl. 14, viser museumsinspektør Mette Bøgh Jensen rundt i portrætfrisen i Brøndums spisesal, der er Månedens “billede” i februar. 

Portrætfrisen i Brøndums spisesal består af portrætter af nogle af de danske og udenlandske kunstnere og kulturpersonligheder, der besøgte Skagen i 1880’erne og frem til 1935. Frisen indeholder foruden portrætter af nogle af de mest kendt kunstnere også portrætter af musikere, komponister, sangere og kunstnere, der i dag er mere eller mindre ukendte.

Det er Michael Ancher og P.S. Krøyer, der har bidraget med flest portrætter til salen, og der er blevet malet i alt 73 portrætter til salen fra det første portræt i 1883 til det sidste portræt, der blev indsat i frisen i 1935, når man medtager de portrætter, der er blevet skiftet ud og/eller brændt.

”Flere af portrætterne er løbende skiftet ud med andre, nogle portrætter er blevet taget ned for så senere at blive sat op i frisen igen, og sidst, men ikke mindst, har flere af portrætterne haft en anden placering end den, de har i dag,” fortæller museumsinspektør Mette Bøgh Jensen, som netop har udgivet det større værk om spisesalen Brøndums spisesal – til tak for glade dage.

Museumsinspektøren vil i løbet af de 20 minutter Månedens Billede varer, lave nedslag i den berømte spisesals historie og bl.a. fortælle om, hvorfor det højest sandsynligt var P.S. Krøyer, der fik idéen til at udsmykke spisesalen på Brøndums Hotel med en portrætfrise, hvordan der blev betalt for værkerne og hvilken betydning den indbyrdes placering af portrætterne kan have – for den har naturligvis heller ikke været uden betydning.

Hør mere om portrætfrisens spændende historie og om de mange forandringer, den har undergået fra det første portræt blev malet i 1883 til det sidste blev sat ind i frisen i 1935, torsdagene 2. og 16. februar kl. 14.00. Arrangementet varer cirka 20 minutter, og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kom og hør historien bag en ganske særlig væg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger