Nordjyder cykler for en bedre fremtid

Nordjyder cykler for en bedre fremtid

12. marts 2012 - kl. 8:32 - af

Cykelkaravanen Tour De Future samler danskerne på første etape fra Skagen til Hjørring.

Der er lagt op til en folkefest, når entusiastiske cyklister, unge og gamle tramper i pedalerne, når startskuddet til Mellemfolkeligt Samvirkes (MS) landsdækkende cykelkaravane Tour De Future lyder om en måned.

Onsdag den 11. april går starten på første etape af karavanen fra Skagen til Hjørring. Målet med Tour De Future er at sætte fokus på bæredygtig udvikling og en grøn og retfærdig fremtid op til FN-topmødet Rio+20 i juni måned. Mellemfolkeligt Samvirke vil mobilisere 15.000 danskere for på en sjov måde at vise, at danskerne bekymrer sig om verdens fremtid.

Fest i gaden

Men trods det alvorlige budskab garanterer MS, at det bliver hamrende sjovt. Når karavanen sendes af sted i Skagen, sker det med en festlig parade gennem byen, og når cyklisterne når Hjørring bliver de igen modtaget med fest, et paradeløb gennem gågaden, musik og talere og meget mere.

Det lover formanden for den lokale styregruppe i Hjørring, Carsten Bregnhøj, der til daglig også er Grøn Guide i Hjørring.

– Der vil vær fest i gaden, musik og dans, folk på tossede cykler og dygtige børn, der kører på ethjulede cykler, vil optræde på Springvandspladsen, og der serveres pandekager fra en pandekagecykel til alle deltagerne, siger Carsten Bregnhøj.

Efterskoleelever cykler med

I løbet de fem uger Tour De Future varer, kommer karavanen forbi mere end 40 byer i hele landet. Touren slutter på Christiansborg Slotsplads 16. maj, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt vil få overrakt danskernes budskaber om en bæredygtig fremtid. For som formand for EU har Danmark en vigtig rolle til topmødet Rio+20, og Danmark har en historisk chance for at gøre en reel forskel for verdens fremtid.

Tour De Future arrangeres i samarbejde med Dansk Cyklist Forbund, Folkehøjskolernes Forening i Danmark, Efterskoleforeningen, Den Økologiske Produktionsskole, Globale Gymnasier, FOA Ungdom og andre ildsjæle rundt om i landet.

På etapen fra Skagen til Hjørring vil Horne Efterskole i Hirtshals cykle med. Omkring 50 elever og lærere sætter sig i sadlen og cykler de 60 kilometer mellem Skagen og Hjørring for en bæredygtig fremtid.

– Vi vil gerne støtte op om Tour De Future, fordi budskabet passer godt til skolens filosofi og værdier. Horne Efterskole har et globalt en global side og fokus på mødet mellem kulturer, siger forstander Mogens D. Jensen.

Der er stadig plads til flere cyklister på karavanen. For jo flere der kører med, jo sjovere bliver det. Du kan læse mere om Tour De Future og tilmelde dig på http://www.tourdefuture.dk/.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyder cykler for en bedre fremtid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger