Frivillig indsats bliver en hjertesag

Frivillig indsats bliver en hjertesag

31. marts 2012 - kl. 7:59 - af

Nu lyder startskuddet for Parat til hjertestart i Frederikshavn Kommune. Der er tale om et projekt, hvor Hjerteforeningen i samarbejde med TrygFonden, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune vil gøre en markant indsats for at styrke befolkningens kendskab til hjertestart ved hjertestop.

Ud fra devisen ”Dine hænder kan redde liv – kan du?” er det målet at øge chancerne for at overleve et hjertestop ved, at så mange borgere som muligt i Frederikshavn Kommune bliver uddannet i at yde hjerte-lungeredning ved hjertestop.

Projektet løber frem til oktober 2013, og startskuddet lyder den 1. april i tidsrummet kl. 10-15 ved en stor event på Sygehus Vendsyssel i Frederikshavn, hvor voksne såvel som børn er meget velkomne til at kigge inden for.

Frivillige lægger hjerte og kræfter i projektet

En væsentlig del af projektet vil være baseret på den frivillige indsats. Gennem årets første måneder er der blevet afholdt informationsmøder for frivillige borgere i Skagen, Frederikshavn og Sæby, og der er efterfølgende blevet nedsat tre lokaludvalg med frivillige borgere, som har sagt ja til at gøre en indsats for at udbrede kendskabet til hjertestart.

De frivillige lægger stor vægt på, at forskningen viser, at chancen for at overleve et hjertestop er 2-3 gange større, hvis genoplivning kan påbegyndes med det samme. Det gælder både kunstigt åndedræt, hjertemassage og hjertestartere – de såkaldte defibrillatorer. Udvalgene håber derfor, at rigtig mange vil indse nytten af at kunne yde en indsats.

Som et par af de frivillige hjælpere udtaler: – Ingen ved, hvornår et menneske pludselig kan blive ramt af et hjertestop. Da vi hørte om projektet, var vi ikke i tvivl om, at vi måtte være med og gøre det til en hjertesag.

Rent praktisk er de tre lokaludvalg allerede trukket i arbejdstøjet. I Skagen udgøres udvalget af Rie Voetmann (koordinator), Ellen Margrethe Pagter (sekretær), Kai Pedersen, Carsten Axelsen, Birte Grønfeldt samt Poul Guldbrandt. I Frederikshavn består udvalget af Ejvind Nielsen (koordinator), Grethe Nielsen (sekretær), Anny Koop, Lisbeth Schmidt-Olsen, Jens Schmidt-Olsen samt Jytte Schaltz. Og i Sæby består udvalget af Gitte Nielsen (koordinator og til daglig kardiologisk overlæge), Per Rye (sekretær), Anton Justesen samt Anette Christensen.

Hjerteforeningen har ansat Jyta Popik som lokal projektleder og Karen P. Andersen som projektsygeplejerske for Parat til hjertestart i Frederikshavn Kommune.

For yderligere oplysninger om den frivillige indsats, kontakt en af de tre udvalgskoordinatorer:

Gitte Nielsen tlf. 50 93 77 07

Rie Voetmann tlf. 27 11 59 01

Ejvind Nielsen tlf. 40 10 75 38

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frivillig indsats bliver en hjertesag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger