LivredderPatruljen kommer på besøg

Arkivfoto

LivredderPatruljen kommer på besøg

17. juli 2012 - kl. 9:46 - af

De specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning lægger vejen forbi Kandestederne, Grenen Camping, Damstederne Strand og Skagen lystbådehavn. Der er lagt op til en sjov og spændende dag, hvor livredderne viser deres udstyr frem, fortæller om sikkerhed ved og i vand og laver sjove konkurrencer for børnene.

Den 19. og 20. juli kan børn og voksne møde den populære LivredderPatrulje, når livredderne parkerer deres gule patruljebil på Kandestederne, Grenen Camping, Damstederne Strand og Skagen lystbådehavn. Her vil livredderne give gode råd til børn og voksne om, hvordan man som familie færdes sikkert ved og i vand samt vise, hvordan man bjærger en person og giver livreddende førstehjælp. Børnene kan også prøve at sidde i den motordrevne redningsbåd, padle på et rescueboard i strandkanten, give hjertemassage til en dukke og hjælpe til med at redde en livredder op af havnebassinet.

Der er lagt op til en sjov og spændende dag i selskab med livredderne, men baggrunden for besøget er ganske alvorlig. TrygFondens Nationale Druknestatistik viser, at i gennemsnit 67 personer hvert år mister livet som følge af en drukneulykke i Danmark, og derfor er der al mulig grund til at sætte fokus på sikkerheden, fortæller René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

– Der er en naturlig fare ved at færdes i nærheden af vand, både når man er på stranden og når man går en tur på havnen. Derfor skal man være klar over, hvilke forholdsregler man skal tage, og hvad man skal gøre, hvis der sker en ulykke. Vi håber derfor, at forældre vil tage børnene med og få en sjov og lærerig oplevelse sammen med vores dygtige kystlivreddere, siger René Højer.

LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivrednings knap 200 specialuddannede kystlivreddere, der passer på badegæsterne på 34 strande og havnebade i Danmark, og i år lægger LivredderPatruljen vejen forbi 140 forskellige strande og havne. Det er 14 år i træk, at livredderne tager på turné i sommerlandet for at give gode råd til, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet og demonstrere livreddende førstehjælp.

LivredderPatruljens besøg varer ca. en time hvert sted og finder sted følgende dage:

• Kandestederne, den 19. juli kl. 17.00 (for enden af Kandestedvej)

• Grenen Camping, den 20. juli kl. 11.00 (Fyrvej 16)

• Damstederne Strand, den 20. juli kl. 13.00

• Skagen lystbådehavn, den 20. juli kl. 16.00

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har lavet en kort film om De 5 Nationale Baderåd. Se, hvad du skal være særligt opmærksom på, inden du og familien tager på stranden: http://vimeo.com/27809761#

De 5 Nationale Baderåd

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

Læs mere om sikkerhed i og ved vand på: http://www.respektforvand.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LivredderPatruljen kommer på besøg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger