Blå Jazz på Kappelborg

Blå Jazz på Kappelborg

28. august 2012 - kl. 10:06 - af

Blå Jazz Kvartet med Travis Laplante fra New York og  Søren Raaschou.

Blå September byder på blå New York inspireret jazz med Travis Laplante. Søren Raaschou og Travis Laplante mødte hinanden for første gang i New York, hvor Travis var en del af Sørens kvartet, der var på en turné rundt på spillestederne i New York og på Manhatten. Musikken er originale kompositioner af Søren Raaschou, og bevæger sig fra det stille melankolske blå univers til de kraftfulde insisterende – og til tider – kryptiske temaer. Musikerne har en meget åben tilgang til kompositionerne, som specielt høres i de frie solostykker, hvor musikken bliver komponeret i nuet og dermed aldrig bliver den samme.

Dette giver koncerten en friskhed og intensitet, som er kendetegnene ved jazzscenen i New York, hvor inspirationen – ved Travis Laplantes tilstedeværelse – i høj grad kommer fra.

Travis Laplante er en kraftfuld ny stemme i New York Citys jazz/eksperimenterende musikscene, og han har turneret i stor stil med sit band Little Women, hvis roste debutalbum for nylig blev udgivet på AUM Fidelity Records. Han udgav i oktober det meget anmelderroste soloalbum Heart Protector, som blandt andet fik følgende ord med på vejen:

“Dette er et album med solokompositioner for tenorsaxofon. Arytmiske og ofte atonale, men moden med spænding. Der er en enorm teknisk kontrol bag det Hr. Laplante gør her, opsplittede toner som gennem et prisme, ved hjælp af cirkulær vejrtrækning med henblik på hypnose.”
-The New York Times, Nate Chinen

Søren Raaschou er fra den moderne jazzscene og hans eksperimenterende tilgang til guitarens muligheder gør ham svær at sammenligne med andre guitarister. Han debuterede i 2010 med albummet The Way Forward som høstede 5-stjernede anmeldelser. Han er altid på udkik efter nye konstellationer og måder at angribe både den kompositoriske og improvisatoriske del af musikken på, og han er aldrig bange for at gå nye uudforskede veje.

I 2011 fik Søren prisen som Årets Nordjyske Jazzmusiker. De to musikere har tidligere spillet med bl.a. Anthony Braxton, Tim Berne, Mark Dresser, Tyshawn Sorey, Mat Maneri, Trevor Dunn, Michael Formanek, Andrew D´Angelo, Lotte Anker og Gerald Cleaver.

Setup: Travis Laplante – Tenorsaxofon Søren Raaschou – Guitar Frederik Sakham – Kontrabas Rasmus Iversen – Trommer

Billetter kan købes ved døren og på Skagens Bibliotek på Kappelborg i bibliotekets åbningstid. Se www.kappelborgskagen.dk

Lørdag den 1. september kl. 15.00 i biografsalen i Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5. Dørene åbner kl. 14.30. Entré 50 kr.

Arrangør: Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5, Skagen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Blå Jazz på Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger