’Lys på Skeen – Lys i Skagen’

’Lys på Skeen – Lys i Skagen’

15. oktober 2012 - kl. 6:28 - af

Lysende madkulturnat på toppen af Danmark.

Samtidskunstnere og stjernekokke mødes over spisebordet til ’Lys på Skeen – Lys i Skagen’ den 18. oktober. Sammen skaber de en unik hyldest til lyset og Skagens fisketradition – uden for højsæsonen.

Zonen for Madkultur inviterer i uge 42 til en unik madoplevelse i Skagen. ”Lys på Skeen – Lys i Skagen’ hylder Skagen gennem lyset, den kunstneriske kulturarv og den gastronomiske tradition. Rammen er Brøndums Hotels berømte spisesal, som vil genopstå fysisk tre forskellige steder i Skagens kontrastfyldte landskab.

”Udgangspunktet er det oprindelig møde mellem de lokale fiskere og de udefrakommende Skagensmalere, der søgte til Skagen i slutningen af 1800-tallet. Vi vil lege med sammenstødet mellem kunst og mad og genskabe mødet hen over spisebordet,” siger Nikolaj Danielsen fra Zonen for Madkultur, som står bag arrangementet.

Samtidskunst møder gastronomi Tre af Skagens lokale kokke samarbejder med tre af Danmarks mest interessante samtidskunstnere. På Ruths Hotel møder Michel Michaud kunstner Mette Vangsgaard, Jesper

C. Winther fra Skagen Fiskerestaurant samarbejder med Sophus Ejler Jepsen, og kokken Anders Rex og skulptør Miguel Vega Olivares mødes på Brøndums Hotel. De tre kokke nyfortolker den klassiske fiskesuppe Bouillabaisse, der oprindeligt var en fattigmandsret for de hårdarbejdende fiskere i Marseille. I starten af 1900-tallet blev retten raffineret af stjernekokken Escoffier, som gav Bouillabaissen sin mere eksklusive status.

”Vi har valgt Bouillabaissen som en gastronomisk rød tråd i de tre måltidsoplevelser. Den repræsenterer den historie, som langt hen af vejen også er Skagens historie – fra den stolte fiskertradition til den raffinerede gastronomi som byen i dag er så anerkendt for,” siger Nikolaj Danielsen fra Zonen For Madkultur.

Omdrejningspunktet for kunstnere er lyset, som er så særligt i Skagen og netop svinder på denne tid af året. De vil desuden skabe deres værker med inspiration i den gyldne og storslåede periode ’La Belle Epoque’, der blomstrede i Europa sideløbende med Skagensmalernes storhedstid.

Efterår på toppen af Danmark

Zonen for madkultur er et 3- årigt innovationsprojekt under Erhvervsstyrelsen, der arbejder med at udvikle potentialet indenfor oplevelsesøkonomi. ’Lys på Skeen – Lys i Skagen’ er en del af projektet ’Nordjyske Perler’, der skal brande Nordjylland som nordens skaldyrsdestination. ”Vi håber, at ’Lys på Skeen – Lys i Skagen’ kan være med til at sætte Skagen på landkortet som en destination for unikke oplevelser – også uden for højsæsonen. Forhåbentlig kan det blive en årlig, tilbagevendende begivenhed, som kan fungere som trækplaster i efterårsmørket,” siger Nikolaj Danielsen. ’’

Praktisk

’Lys på Skeen – Lys på Skagen’ finder sted den 18. oktober. Hver måltidsoplevelse varer en halv time og koster inklusiv drikkevarer 180 kroner. Prisen for alle tre serveringer er 445 kroner. Der vil være tid til at nå rundt til alle tre forestillinger, der starter henholdsvis klokken 18.30, 19.30, 20.30. Billetter kan købes på Ruths Hotel, Skagen Fiskerestaurant og Brøndums Hotel eller online på www.visitnordjylland.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '’Lys på Skeen – Lys i Skagen’' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger