30 % af cykelulykkerne sker i tusmørke eller mørke

30 % af cykelulykkerne sker i tusmørke eller mørke

8. december 2012 - kl. 11:26 - af

Hver fjerde cyklist glemmer cykellygterne, selvom gode lygter sammen med reflekser øger både børn og voksnes sikkerhed i trafikken. Trafiksikkerhedsudvalget og Nordjyllands Politi sætter derfor fokus på cyklisternes lys og reflekser. Den mørke tid er over os, så det er på høje tid at få tjekket lys og reflekser.

Kontrol

Cyklister blev kontrolleret forskellige steder – Skagen, Ålbæk, Jerup, Elling, Strandby, Frederikshavn, Gærum, Sæby, Dybvad, Østervrå, Hørby, Thorshøj, Syvsten.

Trafiksikkerhedsudvalget konkluderer, at årets målrettede kontrol af cyklister var en succes. Resultatet viste at 90,4 % kørte med korrekt lys på cyklen.

I 2010 var det især de unge – på 18 – 20 år – som glemte at tænde cykellygterne. I 2012 var det ikke nogen bestemt aldersgruppe der ikke havde lygterne i orden.

De kontrollerede cyklister med tingene i orden deltager i en konkurrence om bl. a. et gavekort til en cykelforretning.

Alle vindere får direkte besked og kan afhente gevinsterne hos Park & Vej i Frederikshavn, den 18. december, hvor Trafiksikkerhedsudvalget giver en lille forfriskning.

Alle cyklister bliver holdt ekstra øje med af Nordjyllands Politi i den nærmeste tid, og Politiet gennemfører kontrol på udvalgte steder.

Skoler

Alle Frederikshavn Kommunes skoler får besøg af Nordjyllands Politi i løbet af december og januar. Elever med lys og reflekser i orden får svømmebilletter, som kan bruges i Frederikshavn Svømmehal, Skagen Kultur- og Fritidscenter eller Sæby Svømmebad indtil den 1. april 2013.

Sanktioner

Børnene får et brev med hjem til forældrene, hvis de cykler uden lys i lygtetændingstiden, eller hvis cyklen mangler reflekser. Cyklister over 15 år slipper ikke med et brev – de får en bøde på 500 kr., hvis de er under 18 – alle øvrige får en bøde på 700 kr..

Fakta og mål

Hver fjerde cyklist glemmer cykellygterne, og i Frederikshavn Kommune sker 30 % af cykelulykkerne i tusmørke eller mørke. De tal skal forbedres – derfor skal lys og reflekser være i orden.

Lygtetændingstid

Lygtetændingstiden er fra solnedgang til solopgang, og den skifter med årets gang. Du kan ikke regne med gadelygternes tændingstid.

Solop- og nedgangstiderne er forskellige i hele landet. Du kan finde solop- og nedgangstiderne på DMI’s regionaloversigt for Nordjylland.

Det er også vigtigt at tænde cykellygterne efter vejrforholdene – fx i tåge og tæt regn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '30 % af cykelulykkerne sker i tusmørke eller mørke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger