Apoteket informerer: Får du kalk nok?

Apoteket informerer: Får du kalk nok?

10. december 2012 - kl. 9:48 - af

Vi kender hende alle sammen – den gamle kvinde, som næsten er krummet helt sammen på grund af afkalkning – osteoporose.

”Ja men det rammer selvfølgelig ikke mig, for jeg er jo mand!” Vil én og anden (mand) nok sige, men mænd er ikke fredet.

Så længe vi er børn er der intet problem, de fleste får tilstrækkeligt kalk gennem kosten, men jo ældre man bliver, jo mindre mælk og mælkeprodukter (og dermed kalk) får de fleste, og kroppen har brug for kalk dagligt, fordi der sker en løbende fjernelse af kalk fra knoglerne, og det skal erstattes.

En tommelfingerregel siger, at man skal have 800 mg. kalk dagligt, og det kan fås ved at spise/drikke ½ liter mælk/mælkeprodukt og et par skiver ost. Kan man ikke nikke genkendende til dette vil det være en god investering at tage et kalktilskud f.eks. i form af en kalktablet, der indeholder en form for kalk, der er let optagelig, og evt. D3-vitamin. Det er som at sætte penge ind på en pensionsopsparing, så der er noget at tage af når det er tid. Personer over ca. 45-50 år og personer, der får medicin der indeholder binyrebarkhormon skal være særlig opmærksomme på at få kalk nok.

D3-vitamin er vigtigt for at kunne optage kalken – desto ældre man bliver, desto mere D3-vitamin har man behov for, for at optage den fulde mængde kalk. Hvis man har D-vitamin mangel, bør man ud over kalktabletter med D3-vitamin i, tage yderligere D3-vitamin, for at få sit behov dækket, da D3-vitaminet i kalktabletterne bliver brugt udelukkende til at optage kalken.

Hvor meget D3-vitamin man har brug for, for at optage kalk, afhænger bl.a. alder og hvor meget sollys man får. Lægen eller apoteket kan hjælpe dig med at vurdere hvor meget D3-vitamin du har behov for.

Apoteket er som sædvanlig klar til at vejlede dig –om kalk, D3-vitamin eller hvad du nu ellers har spørgsmål om.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer: Får du kalk nok?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger