Eksamensafslutning på Skagen Skipperskole

dimittender, der har bestået uddannelsen til fiskeskipper af 1. grad / sætteskipper

Eksamensafslutning på Skagen Skipperskole

22. december 2012 - kl. 8:28 - af

Torsdag den 20. december 2012 blev der afholdt eksamensafslutning på Skagen Skipperskole, og herunder kan du læse

Forstander Anders Chr. Toft Andersens tale :

Velkommen

Vi kan med stolthed afslutte endnu et semester, hvor de studerendes indsats har givet et flot resultat.

Et år er gået, et halvt år siden sidste semesterstart, et halvt år der ved semesterets start, virkede uoverskueligt langt ved tanken om, at skulle sidde og lytte til en masse teori. Men halvåret er forsvundet som dug for solen, inden vi fik set os om.

Et semester består, som I ganske udmærket ved af en masse teori, ikke alt synes lige relevant, når det bliver serveret ved den sorte tavle, men summen af lærdommen blandet med jeres erfaring vil ligge som en uvurderlig ballast, når I skal ud og udøve erhvervet, og jeg er helt overbevist om, at I i hvert fald ikke er i tvivl om, hvilken betydning ballast kan have.

Et mindst lige så vigtigt element er det netværk og viden om samarbejde, som I har opnået. I skal ud i et job, hvor forskellen er, om man kan samarbejde og være i stand til at omgås andre mennesker både i arbejdstiden og fritiden, derfor er det en vigtig del af forløbet, at I har lært at samarbejde.

Jeg håber inderligt, at I er blevet klogere på jer selv. Det er en lederuddannelse, I har taget. I skal ud og lede andre, have ansvaret for andre, og der er karakterer ikke nok. Der skal der bruges menneskelighed og indsigt i egen formåen.

I dag er solens deklination 23 °26´ S. Om 25 timer begynder solen at kravle op ad igen, og vi går mod lysere tider. Et nyt år begynder bogstaveligt for jer, der nu skal ud og prøve kræfter med jeres nye uddannelse og beføjelser.

Brug dem med omtanke og vær aldrig for stor til at spørge om hjælp. Brug jeres netværk – et netværk – som Skagen Skipperskole vil være stolt over at være en del af. Brug skolen, vær med til at holde den dynamisk og ajour med virkeligheden.

Vi har nu været i vores nye omgivelser i 1 år – et år, der også har budt på mange andre udfordringer og ikke altid lykkelige beslutninger og kendsgerninger. I har været midt i det hele, og det har ikke altid været til jeres fordel, men I har gået til opgaverne med godt mod og god vilje, tak for det.

I der sidder her på stolene i dag, er de fornemmeste ambassadører for os, og vi håber inderligt, at I vil være med til at udbrede Skagen Skipperskoles navn og virke.

Der er brug for jer i et internationalt erhverv og en af de ting, der skal sælge danske navigatører er at teorien er i orden, men mest af alt, at man kan tænke selv og aktivt være med til at skabe en god og sikker arbejdsplads.

Det kræver, at man holder sig ajour og opdateret, så også her husk jeres ”gamle” skole.

TILLYKKE

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eksamensafslutning på Skagen Skipperskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger