Hvad hed købmanden egentlig ?

Hvad hed købmanden egentlig ?

19. april 2013 - kl. 10:49 - af

Redaktionen har modtaget følgende fra Keld Mortensen: For næsten 50 år siden havde jeg forbindelse til en købmand i Skagen, Skagavej 100, eller måske 160 – i hvert fald var nummeret 100 eller højere.

Købmanden havde et for mig “unormalt” dobbeltnavn, jeg tror det var Jensen-Munch, jeg er ikke helt sikker på om det var Jensen, men Munch, eller Munk er jeg sikker på – Det for mig “unormale” var, at sen-navnet kom først (Jensen-Munch) men sådan var det.

Mit spørgsmål er, om Skagens Avis skulle ligge inde med oplysninger som dels kan sige noget om hvor på Skagavej forretningen lå, og dels eventuelt kan hjælpe mig på sporet af købmandens efterkommere.

( Avisen har hermed sendt forespørgslen videre til læserne )


Venlig hilsen, og på forhånd tak. 

Keld Mortensen

25 kommentarer til “Hvad hed købmanden egentlig ?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

25 kommentarer til “Hvad hed købmanden egentlig ?”

 • Niels Andersen

  Vedr. en anden Skagen købmand!
  Den 21. november 1928 er købmand Peter Saxberg på vej hjem til Skagen, men køre fast i mudderet på Aalbækvejen. – Iflg Skagens Avis Bilen bjeges af en mekaniker, og det betaler Saxberg kr. 67,00, hvorefter han rejser sag mod
  Skagen Landsogt og Hjørring Amt med krav om betaling af de kr.67,00. –

  Spørgamål: Hvad blev udfaldet af retsagen? – Mvh Niels Andersen

 • Keld Mortensen

  Sidder i Roskilde og følger med, og hver gang jeg tror, at nu kommer der ikke flere indlæg, så dukker der pludselig nogle op igen.
  jeg fornemmer af de mange positive indlæg der er kommet, at familien Jensen Munk, – Carl Jensen Munk, hans hustru og deres sønner, sikkert også døtre – igennem rigtig mange år har sat positive aftryk i Skagen, og jeg håber da, at en eller anden en dag vil skrive historien – det har dog ikke været mit formål, med spørgsmålet om købmandens og hans efterkommere –
  Jeg har, et godt stykke hen ad vejen, fået besvaret mine spørgsmål, og desuden har jeg fået en kæmpe stor sidegevinst i form af jeres beretninger om familien.

  Jeg mener, at jeg er blevet fortalt, at man i forretningen først begyndte at sælge øl og spiritus, efter at Boe kom med, er der nogen som kan bekræfte det – det var vel i øvrigt ikke så unormalt – dengang
  Mvh
  Keld Mortensen

 • Hans Holmgaard

  Hej Erk Carlsen-

  Jo Erik. Jeg husker dig tydeligt.. Ja min søster bor stadig i Skagen. Jeg har aldrig spillet fodbold. Men Bo spillede også fodbold- Men vi kom noget sammen i et sjak med gutter fra først i trediverne. Dig og mig må være nogen af de sidste af
  disse fyre-Sjov at høre fra dig-

  hilsen
  Hans Holmgaard

 • Erik B. Carlsen

  Der skal stå “gamle bekendte i Skagen”.
  Som Hans skriver var Boe’ s , Gunner’ s , Agnetes m. fleres far Mælkehandler.
  Hans jeg var med på holdet. Det var da ikke håndbold men fodbold vi spillede.. Hed din søster ikke Lis ? Mvh Erik B. Carlsen.

 • Erik B. Carlsen

  Hej til gamle bekendtes i Skagen!
  Sig til hvis I vil vide hvad jeg ved. om Bo og hans famile?
  Mvh en gammel skagbo årgang 1931.
  Erik B. Carlsen
  Ps.: Hans husker du?
  Det er rent tilfældigt jeg ser denne side.

 • Hans Holmgaard

  Sidst i 4oerne var jeg i lære i Skagens -Brugsforening sammen med Bo Munk, som var en flink fyr. Han var søn af mælkehandler Munk, som boede på Buttervej i en landejendom, der lå lige overfor Buttergården. Der var en del børn i familien-
  Bl.a. skohandler Gunnar Munk, der døde sidste år – Jeg spillede på Skagens førstehold i håndbold sammen med ham. Han spillede iøvrigt tuba i
  FDF`´s orkester. Han var senere købmand på Skagavej. Formodentlig er der
  flere af hans søskende levende endnu, da jeg tror ar han var den ældste.

  Venlig hilsen

  Hans Holmgaard

 • Keld Mortensen

  Hej Agnete – Jeg synes også det må være spændende, og rart, for dig, at se, hvor positivt dine forældre bliver omtalt af de der endnu kan huske dem.
  Jeg vil gerne fortælle dig om formålet med mit indlæg i SkagensAvis, men det vil nok i nogen grad ligge uden for denne rubriks formål – men jeg har givet SkagensAvis (Michael) besked om, at han må give dig min mailadresse, hvis du ønsker det – så skal du få forklaringen
  Venlig hilsen
  Keld Mortensen

 • hej Agnete ang købmænd i skagen så har jeg lavet nogle film om lokale købmænd i skagen som man kan se på hvis man Googgle NORDBO 100 PS. vi gik i klasse sammen på Ankermedet Skole. Kurt Villi Jensen silverstarvideo@skagennet.dk

 • Ribe, den 25. april 2013
  Det har været spændende at læse alle indlæggende og se interessen for at fremskaffe oplysninger om min far og hans butik på Skagevej140. Min far startede som købmand i 1953 og var det til sin død i1966, hvorefter min bror Boe overtog butikken. Min fars navn var Carl Jensen Munk.
  Jeg er nu blevet lidt nysgerrig – Hvad skal du bruge oplysningerne til?
  Med venlig hilsen
  Agnete Munk Barslund.

 • Keld Mortensen

  Endnu en gang tak til jer alle – Nu er resten op til mig selv…………….
  Det må være rart for Skagen, at have en aktiv avis som SkagensAvis, og rart for SkagensAvis, at have så aktive læsere.
  Jeg vil i fremtiden holde mig orienteret om, hvad der sker i jeres by.
  Mvh

 • Mona Diana Soendergaard

  Det er efterhånden rigtig mange år siden at jeg begyndte at gå i skole — på Ankermedet Skole i 1955. I mange år havde jeg Niels Helledie som klasselærer. Dengang var det Boe Munks forældre som var i forretningen. Både hans far og mor var vældig rare. Der var jo en søn ved navn Frits Munk, som jeg gik i klasse sammen med. Venlig hilsen MDS

 • Karin Nordmann

  Munk har en datter i Skagen. Bitten Andersen, hun bor på Fallingen.

 • Jonna Christensen

  For 50 år siden var det ikke Bo Munk men hans far der havde forretningen,kender ikke hans fornavn.vi kaldte ham aldrig for andet end købmand Munk,han var en herlig mand,jeg gik i skole dengang,så vi kom der tit.VH Jonna.

 • Keld Mortensen

  Tak til jer alle sammen for de hints I er kommet med – C.J. Munk (Boe Munk) er uden tvivl det rigtige, jeg synes også at jeg før har set det billede der er af forretningen (eller et lignende) – .
  Jeg er positivt overrasket over de mange indlæg, og synes det har været spændende at følge med.
  Nu vil jeg prøve at komme videre med at spore personer med tilknytning til forretningen – men uden jeres hjælp var jeg aldrig nået længere – Jeg vil fortsat holde øje med siden, for at se om der måske skulle komme mere jeg kan bruge.
  Mvh

 • William Petersen

  Jeg husker fra min barndom, at der stod C.J. Munk på butikken. Boe Munk – sønnen, såvidt jeg ved – overtog senere.

 • Karin Nordmann

  Carl Jnsen Munk, far til Boe Munk

 • Købmand Boe Munk – jeg handlede hos ham, for mange år siden – Det er heller ikke så mange år siden han døde. Hans spillede i et hornorkester i Skagen, sammen Bankdirektør Willy Christensen, Skagens Bank og nogle andre festlige gutter.Jeg tror endda at Tage Hylander også deltog i orkestret – eller svigter min hukommelse

 • Keld Mortensen

  Jeg er nu blevet helt sikker på at efternavnene var Jensen Munk

 • Victor Nielsen.

  Jeg tror det er Ingemand Pedersen Skagavej 149, ejendommen ligger på hjørnet af Iver Christensvej.
  Sønnen bor d.d. i ejendommen.

 • Det kan næsten kun være Boe Munk, men der var jo osse Ingemann Pedersen på den anden side af vejen. Tror det var Skagavej 155.
  Mvh. Lene

 • nærmere bestemt på hjørnet af ankermedet og skagavej

  v h jane

 • Peter Gislund

  Hej Keld

  Prøv at se på den side som Johnny henviser til .
  der skal du kigge efter Købmand Ingemand Pedersen
  den lå lige over for Boe Munk
  God jagt
  Peter Gislund

 • Johnny Risager

  Prøv her på denne fantastiske siden om alt og mere til
  http://skagensiden.dk/menu/default1.html

 • Carsten Sørensen, Aalborg

  Hejsa Keld

  Kunne det være Boe-Munk

  http://skagensiden.dk/Erhverv/Vejnavn.asp?Vejid=848&method=Erhverv

  Hilsen
  Carsten

 • Hej Keld.
  Det må være Boe Munk, Skagavej 140
  Brian

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad hed købmanden egentlig ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER