Årsopgørelse: Så meget koster restskatten dig

Årsopgørelse: Så meget koster restskatten dig

12. marts 2014 - kl. 9:35 - af

Mandag gjorde SKAT officielt danskernes årsopgørelser tilgængelige, og for nogle danskere betyder det et krav om betaling af restskat. I så fald er det billigst at betale med det samme, for du betaler renter af det skyldige beløb.

Siden mandag har SKAT officielt givet danskerne syn for sagen i form af årsopgørelserne for 2013. Af årsopgørelserne fremgår, hvorvidt du har betalt for meget eller for lidt i skat i løbet af 2013 og dermed, hvorvidt du skal have skat tilbage eller betale restskat.

Er du i den situation, at du skal betale restskat, skal du være opmærksom på, at SKAT tilskriver renter til det beløb, du skylder. Betaler du inden 1. juli lyder renten på 3 procent, og betaler du senere end 1. juli, skal du i stedet for renten betale et procenttillæg på 5 procent.

Hvis du helt undlader at betale din restskat, og hvis den er mindre end 19.125 kroner, bliver restskatten inklusive tillæg på 5 procent regnet ind som en del af dit skatteregnskab for 2015.

– I kroner og øre betyder det, at hvis du har en restskat på 10.000 kroner, så har du indtil videre betalt knap 60 kroner i rente til SKAT, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

– Venter du med at betale til sidst i juni, lyder renterne på knap 150 kroner, og betaler du først i andet halvår, bliver regningen for restskatten på 500 kroner, fortsætter han.

Han hæfter sig desuden ved, at renterne til SKAT ikke kan bringes til fradrag, og det betyder, at renten på 3 procent reelt svarer til 4,4 procent omregnet til almindelig bankrente.

Renteafkast på 0,5 procent

Hvis årsopgørelsen derimod viser, at du har betalt for meget i skat og derfor skal have penge tilbage, så tilskriver SKAT også renter. I det tilfælde lyder satsen på 0,5 procent.

Det betyder, at du for et tilgodehavende på 10.000 kroner tjener knap 13 kroner i rente, da beløbet som udgangspunkt udbetales primo april. Dermed er det ifølge Martin Lundholm langt fra værd at spekulere i renteafkastet ved at betale for meget i skat:

– Renteafkastet er til at overse, men ved at betale lidt ekstra i skat minimerer du til gengæld risikoen for en ubehagelig regning på restskat, når årsopgørelsen kommer, pointerer Martin Lundholm.

Om Spar Nord

Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 76 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årsopgørelse: Så meget koster restskatten dig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger