Spar Nord: Nu kan du få renteafkast på dit boliglån

Spar Nord: Nu kan du få renteafkast på dit boliglån

30. maj 2015 - kl. 5:10 - af

I samarbejde med Totalkredit tilbyder Spar Nord Skagen nu for første gang et boliglån, der reelt indbringer boligejeren et renteafkast. Aktuelt lyder renten på -0,05 procent svarende til, at boligejeren tjener 500 kroner i renteafkast på et boliglån på 1 million kroner.

De negative renter kan nu blive en kontant fordel for de boligejere, der vælger Totalkredits nye F-kort boliglån, som blandt andre udbydes af Spar Nord Skagen.

Med det nye F-kort boliglån kommer de negative renter boligejeren til gode i form af et renteafkast, der automatisk omsættes til afdrag på gælden uanset, om boligejeren har valgt afdragsfrihed på boliglånet. Aktuelt lyder renten på et F-kort boliglån på -0,05 procent, og det svarer til, at boligejeren ud over at slippe for rentebetalinger får nedskrevet gælden med cirka 500 kroner om året for hver million kroner, der er lånt.

– Det lyder jo fuldstændig grotesk, at du kan opnå et renteafkast ved at tage et boliglån, men det er ikke desto mindre tilfældet med lige nu med F-kort boliglånet, siger afdelingsdirektør Pia H. Sørensen i Spar Nord Skagen.

Beskattes af renteafkast

Ifølge Pia H. Sørensen medfører det nye lån blandt andet, at boligejerne nu også skal forholde sig til, at de kan blive beskattet af det renteafkast, de har på boliglånet.

– Når du låner penge til negativ rente, så kan du forvente at blive beskattet af det renteafkast, som du opnår. Og det gælder også, selv om renteafkastet automatisk bruges til at nedbringe gælden, forklarer Pia H. Sørensen.

– For langt de fleste boligejere vil kroner og øre-effekten af de negative renter dog være til at overse, men det ændrer ikke ved, at du med et F-kort boliglån principielt skal angive en renteindtægt på din forskudsopgørelse, hvis du gerne vil afregne skatten løbende, fortsætter hun.

Billigere end F1

F-kort boliglånet blev i sin tid lanceret som et alternativ til det særdeles populære men også risikable F1-lån. Og med det nye F-kort boliglån, hvor boligejerne får kontant fordel af de negative renter, har F1-lånet fået endnu hårdere konkurrence.

– Hvis du tager et F-kort lån med negative renter i dag, så er omkostningerne ved F-kort lånet næsten 280 kroner lavere end ved F1-lånet, præciserer Pia H. Sørensen.

Hun vurderer dog ikke, at de negative renter er kommet for at blive.

Aktuelt er de samlede månedlige omkostninger ved at låne 1 million kroner i et afdragsfrit F1-lån 855 kroner efter skat, mens den tilsvarende omkostning ved et F-kort lån er 577 kroner. Den månedlige ydelse på F-kort lånet er imidlertid på 618 kroner efter skat, når afdrag medregnes.

Totalkredit lancerede første gang F-kort lånet i september 2014, men har per 20. maj 2015 ændret lånet, så negative renter nu kommer boligejerne til gavn.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord: Nu kan du få renteafkast på dit boliglån' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger