Ind i 2016 med mindre knald på boligpriserne

Foto: home.

Ind i 2016 med mindre knald på boligpriserne

1. januar 2016 - kl. 8:44 - af

Alt i alt forventes det, at priserne vil stige mindre i 2016 end i 2015.

Boligpriserne steg meget i starten af året, men der er faldet mere ro på, viser boligpristal fra Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik har trukket boligpristal for 3. kvartal, og de viser, at priserne på både parcelhuse og sommerhuse faldt marginalt fra 2. kvartal til 3. kvartal. Helt præcist faldt huspriserne tilbage med 0,3 %, mens priserne på sommerhuse faldt med 0,2 %. Til gengæld steg priserne på ejerlejligheder med 2,2 %.

Priserne er over det seneste års tid steget ganske pænt på boligmarkedet. Huspriserne er i 3. kvartal 5,9 % over niveauet fra samme tid sidste år, mens ejerlejligheder er oppe med hele 11,5 %. Ikke overraskende halser sommerhusmarkedet lidt efter, men priserne er stadig steget med 2,1 % over det seneste år.

”Ser vi på det regionale billede, er der fremgang at spore på tværs af alle regioner, når vi ser på både parcelhusmarkedet og på markedet for ejerlejligheder. Det er interessant, at priserne på parcelhuse er steget mest i Region Sjælland. Her har fremgangen været på 8,8 % over det seneste år. Netop Region Sjælland har været den region, der har været hårdest ramt af boligprisnedturen, og tallene understreger dermed også, at mildere vinde har ramt hele boligmarkedet, ” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark og fastslår, at bedringen på boligmarkedet gennem 2015 har bredt sig ud på tværs af boligsegmenter og på tværs af landet.

Ser vi ind i 2016, venter både Realkredit Danmark og ejendomsmæglerkæden Home at se en fortsat fremgang på boligmarkedet.

Det skyldes for det første, at renterne fortsat vil befinde sig på meget lave niveauer. For det andet vurderes det, at det moderate opsving i dansk økonomi vil fortsætte med stigende beskæftigelse til følge.

”Alt i alt forventes det, at priserne vil stige mindre i 2016 end i 2015. Huspriserne er ifølge Realkredit Danmarks vurdering steget med 6-7 % i 2015, og prognoserne fra flere sider taler om en fremgang på cirka 3-5 % i 2016, ” siger Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i Home.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ind i 2016 med mindre knald på boligpriserne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger