68 udrykninger i 2015

68 udrykninger i 2015

3. januar 2016 - kl. 14:08 - af

Traditionen tro var de lokale brandmænd samlet til nytårsparade på årets sidste dag. Også sædvanen tro blev der serveret smørrebrød, og der blev ønsket godt nytår.

Brandstationsleder, Henrik Kristensen, kunne bla. fortælle at der i 2015 havde været 68 udrykninger, heraf var de 37 ABAere. ( Automatik Brand Alarm )

Herunder kan du læse brandstationslederens tale:

Nytårstale 2016

Som de foregående år har jeg skrevet et par ord.

Det er ved denne lejlighed at man kigger tilbage på det år der er ved at være gået og ser fremad hvad der venter forude.

Rent personalemæssigt er der ikke sket det store. Vi er stadig det samme gode stabile team som sidste år.

Dog er der sket det at Lasse Tryk i foråret gennemførte og bestod holdleder uddannelsen og er derfor blevet en del af ledelsen på stationen. Stort tillykke til dig Lasse ..

Hvis vi kigger tilbage på hvad vi har haft af udrykninger er der stadig rigtig mange ABA udkald hvor der ikke er noget kød på. Vi har indtil dato haft 37 stk ud af de 68 udkald der har været i år.

Der har dog været nogle der kunne … hvis ikke der var blevet grebet ind fra de personer der var på stedet ..blevet til nogle større brande. Her tænker jeg på plejehjemmet, hvor glemt mad på komfur kunne have udløst en større skade end at skulle smide en portion branket kød ud. Heldigvis var personalet snarrådig og fik løst opgaven hurtigt og udluftning var i gang da vi landede.

Det samme gjorde sig gældende da vi fik en ABA fra Skagen Skole. Hvis ikke nogen hurtigt havde grebet ind den dag, der var nogle elever der ville have lokummet til at brænde, så havde det også kunne være blevet en storbrand. Nu blev det kun til en toilet rulle og så en del vandskade.

Det viser bare, at vi aldrig skal tro at en ABA alarm kun er en tur ud og afstille anlægget og så hjem igen . Aba alarmerne skal tages alvorlige som jeg også oplever at i gør.
Vi har i årets løb kørt til andre og mere alvorlige ting. Branden på Karstensens skibsvæft står stadig i klar erindring hos mange. Især når der er personer der kommer alvorligt til skade eller dør af branden rører det os dybt. Vi bor jo i et lille samfund hvor alle kender alle.

Der var også ulykker som ender lykkeligt. En drukne ulykke ved Hulsig fik sin lykkelige udgang da man efter en times søgning fandt ud af hvor anmeldelsen kom fra og kunne konstatere at det drejede sig om en kedeldragt, uden person, der flød rundt i vandet.

For nogle år siden var der gang i påsatte bilbrandene i Skagen. Jeg ved ikke om der er gået inflation i det for i år har vi haft to påsatte brande i transportmidler …. Nu var det dog kun knallerter det gik ud over.

Vi havde dog en bilbrand som vi er mange der kan huske. Ved ankomst var der rigtig meget gang i den ..så meget at den med hjælp fra den kraftige vind gik ind i heden og udviklede sig til en pæn stor naturbrand.

Vi beskæftiger os også med andet end brand og redning.

I 2015 gik 11 af os brandfolk ind i skadeservice således at vi kunne hjælpe ved vandskader,stormskader osv, Der har i år været 3 opgaver som er blevet løst af folk fra Stationen i Skagen. Det er ikke mange men det er nok fordi vi ikke har været ramt så hårdt iår af regn og blæst som resten af landet.

Tunge løft er også en opgave vi har del i. Vi har været kaldt ud 36 gange i år…..en lille tilbagegang i forhold til sidste år hvor vi var oppe på 51 løft. Vi igen i år klaret disse løft og stor tak for det til jer alle der vil give vores ældre og handicappede borger denne hjælp.

Ser vi fremad bliver vi en brandmand mere i 2016 . Paw Lundholm er netop blevet godkendt ved korpslægen og starter …hvis alt går vel d. 15 Januar. Dette gør at vi så er 5 i alle grupperne hvilket skulle kunne hjælpe på afgangstiden.

Når vi nu skal til at starte op på 2016 er det også der hvor vi går ind i et nyt stort beredskab som dækker hele Nordjylland. Vi skal også sige farvel til vagtcentralen i Frederikshavn da der kun skal være en vagtcentral for hele beredskabet i Nordjylland. Lige hvornår det starter op ligger endnu ikke helt klart, men forandringerne vil komme.

Hvad der ellers kommer til at ske er stadig gætterier, men en ting er sikkert, der skal også slukkes brande i 2016 og årene derefter.

Hvad kan vi så gøre ?
Svaret er at vi skal blive ved med at være de brandmænd der ligesom i dag sætter en stor ære i at udføre det job som vi bliver kaldt til.
Her vil jeg gerne rose jer. Jeg synes vi har et godt og velfungerende brandvæsen med mange kompetencer samlet når vi kører afsted til brand. Og netop den forskellighed der er i vores lille gruppe gør os stærke.

Og lad så bare 2016 komme an … vi er klar.

Godt nytår til jer alle.

En kommentar til “68 udrykninger i 2015” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “68 udrykninger i 2015”

  • Godt Nytår til jer alle, som er tilknyttet stationen. Hvor er det dejligt, at I har lyst til at hjælpe, når der er brug for det.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '68 udrykninger i 2015' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger