Frederikshavn Kommunes jobcenter mest effektivt

Frederikshavn Kommunes jobcenter mest effektivt

12. januar 2016 - kl. 7:33 - af

Frederikshavn Kommune er bedre end sammenlignelige kommuner til at fjerne borgere fra offentlig forsørgelse. Det konkluderer nye beregninger fra Agenda.

Beregningerne er baseret på de såkaldte kommuneklynger. De tager højde for, at kommunerne har forskellig sammensætning i indbyggernes uddannelse, alder, køn og civilstand. For eksempel ville Lolland Kommune have 2070 flere borgere i beskæftigelse, hvis de gjorde som Frederikshavn Kommune.

Og hvad er det så man gør på Jobcenteret i Frederikshavn Kommune? Jo, man arbejder blandt andet med Branchepakker. Branchepakker består indtil videre af seks forskellige pakker med en række fælles principper og en fælles struktur. De enkelte forløb tilrettelægges, så de i indehold og varighed matcher borgerens behov og kompetencer. Deltagelsen i branchepakkeforløbet sker parallelt med deltagelse i fx sprogskoleundervisning.

”Vi har et særligt fokus på arbejdsmarkedsområdet i Frederikshavn Kommune. Vi har længe vidst, at det er en rigtig god idé at kvalificere borgere i tæt kontakt til reelle job og i samarbejde med arbejdsmarkedet. Og at indsatsen nytter i så høj en grad som beregningerne viser, tager vi til efterretning. Branchepakkerne har skabt et stort antal selvforsørgende borgere, og det er en indsats vi er meget tilfredse med”, siger Birgit S Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

”Det er positivt, at vi nu kan se resultater af vores indsats på området, og det sker jo i samarbejde med virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner. Jeg opfatter det som bevis på, at det er den rigtige politik, vi fører”, siger John Karlsson, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

FAKTA: Beregningerne der er foretaget af Agenda, der er Dansk Arbejdsgiverforenings Nyhedsbrev, er baseret på tal fra Statistikbanken og gælder alle landets kommuner. Den overordnede konklusion er, at hvis kommunerne havde samme andel af offentligt forsørgede, som de sammenlignelige kommuner, der er bedst til at få folk i arbejde, ville 70.000 offentligt forsørgede kunne flyttes til arbejdsmarkedet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommunes jobcenter mest effektivt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger